Šta je novo?

kopiranje Apple-a

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Evo par proizvoda koji su ocigledno kopije Apple-a:

Sony VAIO N10 - MacBook

ASUS Nova P22 - MacMini

Dell XPS One - iMac

NEC all-in-one - iMac

na stranu sto su kopirali Apple nego koje su cene ovih uredjaja! Svi do jednog su skuplji od Apple-a!! ajde sad da cujem da je Apple skup :D plus mogu da zamislim kvalitet izrade npr. Apple vs. Dell :d o funkcionalnosti ne vredi ni diskutovati.

btw mogu da kopiraju dizajn i koncept do mile volje (i naravno kasne 5 godina u tome) ali i dalje nemaju software koji moze da parira Apple-ovom!
ista stvar je i sa kineskim telefonima - kopijama Nokije, SE... sve je to lepo, imaju hardware (zaboga pa i original nokija se tamo proizvodi) ali nemaju software!

Poslednja izmena:
Danas je najlaske napraviti hardver, to je nebitna stvar i proizvodjaci hardvera rade za kikiriki...

Ne mogu da ne se ne smejem koliko kovac izgleda nervozan ;) (oladi bre, ceo dan juris Mac ;)

:)

nisam nervozan nego je kopiranje apple-a u poslednje vreme toliko ucestalo da sam morao da napisem post.

samo pokusavam da pokazem ljudima da postoji nesto bolje ;) a uz to je danas pristupacnije nego ikada...

:)

nisam nervozan nego je kopiranje apple-a u poslednje vreme toliko ucestalo da sam morao da napisem post.

samo pokusavam da pokazem ljudima da postoji nesto bolje ;) a uz to je danas pristupacnije nego ikada...

Pa nisi bas skroz u pravu za kopiranje, jer bilo koji dizajn koje je beo, hladan i sa puno ALu povrsina, glosi/ mat sa eventualno tamnim izbusenim limom, mozes da podvedes pod "kopiranje" Maca.

Toshiba R400 - cak i bolje :D
Zaboravljas - Apple nema alternativu: najskuplje ili nista. Dell ima racunarcice za 200 dolara ;) A retko kome treba mnogo vishe.

Ovaj Sony mi više deluje kao naslednik Sonyjeve TR serije. Ja sam imao TR1 pre 3 godine (do skoro)....i interesantno je da su neuki ljudi uglavnom pitali "a jel to mekintoš"..."vidim beo je, pa pitam".....

Vrh Dno