Šta je novo?

Kopir-Skener-Stampac-...

• Začetnik teme THUNDER
  • Datum pokretanja
T

THUNDER

Guest
Kao sto rekoh, treba mi multifunkcionalni uredjaj, ali ne mali kucni, vec veci, kao sto imaju firme, ili kopirnice...

Ima li neko predlog? Na sta da obratim paznju? Iskustva?

što se tiče konkretnog modela hp cm1017 imaš i dva slična modela jedan je lexmark x502n a drugu je epson aculaser CX11NF. manje više sva tri uređaja imaju slične karakteristike... hp je nešto sporiji... mana mu je i što nema ADF, ako ti je to uopšte bitno. ali ono na šta po meni trebaš najviše da obratiš pažnju jeste kapacitet tonera odnosno cena štampanja strane. Koliko vidim ovaj lexmark i epson imaju tonere većeg kapaciteta, dakle isplativiji su u eksploataciji.

obavezno da podrzava mrezu, da ima fax... Pozeljno bi bilo da je u boji.. Valjalo bi da ima i dvostruku stampu. Ne znam koliko su ti uredjaji kvalitetni kao stampaci? Ako jesu, i ako bi mogli da stampaju kvalitetno na primjer crteze iz Auto Cada, onda bi se razmisljao i o A3 varijanti... Najgore je sad, sto ja nemam predstavu o tome koje su cijene, na sta da obratim paznju i tako to...
Trenutno bi islo od 6000-10000 stranica mjesecno. Kasnije bi se taj broj mozda uvecao neznatno...
Nadam se da sam sad bio precizniji.

hp ima kapacitet tonera 2000 strana dok epson ima 4000 strana. lexmark ima 5000 za crni toner i 3000 za kolor tonere. čim je veći kapacitet tonera jeftinija je štampa. čak i ako refiluješ...

To shto zhelish je podosta skupa rabota no evo par mojih sugestija:
Ukoliko ti je dovoljan crno beli a4:
Samsung SCX-4828FN - 28 strana u minutu, duplex, adf, max. mesecni obim shtame 50 000, standardni toner za 2000 strana, ali postoji i veliki za 5000 strana, ulazni kapacitet 500 listova, izlazni 150 - cena oko 410 evra.
Za te pare mozhesh da dobijesh kolor uredjaj ali ni priblizhnih karakteristika po pitanju brzine shtampe i klase u koju spada jer kolor shtampa dosta povecava cenu. Na tebi je da odluchish da li cesh se zadovoljiti skupom cenom shtampe po strani ali cesh imati shtampach u boji, ili cesh ici na ekonomichniju verziju. Naravno sve zavisi i koliko si para spreman da dash za ovu kupovinu.

Moj ti je savet i da razmislish o kupovini dva odvojena uredjaja. Crno belog multifunkcionalnog i kolor shtampacha poput Samsung CLP-610ND koji shtampa 20 strana u boji po minutu i ima maksimalni mesechni obim od 65 000 strana, kao i tonere za 2500, tj. 2000 strana (crno belo i u boji), plus postoji mogucnost kupovine velikih tonera od 5500, 5j. 5000 strana. Naravno ima i duplex i podrshku za mrezhu.

p.s. shtampa ne zavisi samo od kapaciteta tonera vec i od valjka i prenosnog kaisha (belta) chija zamena je dosta skupa a ljudi obichno ne obracaju pazhnju na to

Evo rekoh gore...

znaci

obavezno da podrzava mrezu, da ima fax... Pozeljno bi bilo da je u boji.. Valjalo bi da ima i dvostruku stampu. Ne znam koliko su ti uredjaji kvalitetni kao stampaci? Ako jesu, i ako bi mogli da stampaju kvalitetno na primjer crteze iz Auto Cada, onda bi se razmisljao i o A3 varijanti... Najgore je sad, sto ja nemam predstavu o tome koje su cijene, na sta da obratim paznju i tako to...
Trenutno bi islo od 6000-10000 stranica mjesecno. Kasnije bi se taj broj mozda uvecao neznatno...
Nadam se da sam sad bio precizniji.

svi multifunkcijski uređaji su pre svega štampači, tako da se za kvalitet štampe ne brini. ono što može biti mana na njima jeste skener, tj. kvalitet lampe i rezolucija skeniranja.
A3 kolor MF laser zaboravi za pare koje ti planiraš, dakle moraš da gledaš A4 format. Opet ti je i tu cifra ograničavajući faktor jer uređaji koji imaju duplex kao standard koštaju preko 2K...
Koliko ja znam prvi color mf koji ima duplex kao standard je Samsung CLX-6210 FX i on je negde oko 1K evra, ali nemam pojma kakav je i ne mogu da ga preporučim.
Nažalost imaš izbor između "low end" i "midi" klase koji su od 250 - 1000 evra i više klase koji su preko 4K.

Možda ako ti boja nije ključna možeš da nađeš neki dobar mono mf uređaj za te pare... ili kao što neko reče kupiš mono mfp i kolor štampač posebno?

To je fantastican uredjaj kome je maksimalni mesecni obim shtampe 200 000 stranica, a zhivotni vek predvidjen na 1 500 000 strana, tj. 5 godina rada. Plus mu je total cost of ownership ukoliko se shtampa do 30 000 strana mesechno najmanji na trzhistu!
Jedino je pitanje koliko cesh ti zaista mesechno da shtampash. Ukoliko te zanima josh neshto o uredjaju slobodno mi poshalji pp ili pitaj ovde rado cu ti dati josh gomilu informacija :)

Nazad
Vrh Dno