Šta je novo?

Kućna multimedija Konzola za 6ogodisnjaka?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tomsast

Poštovan
Učlanjen(a)
04.01.2023
Poena
50
1. Switch oled
2. Xbox serija s
3. Ps4
4. Retro konzola

Iskreno najvise navijam za switch, em je najvise family friendly, em je prenosiva, ima najmanje dzojstije ali me odbija cena igrica koja je sam pakao 🤦🏻 da li imate neki argument koji bi pobedio navedeno mozda, eventualno alternativa bi bila da sacekam jos neki period a da kao prelazno resenje uzmem neku retro konzolicu... Ako neko kupovao nesto tako sa KP-a a da radi neki posao i nisu bas na smece bacene pare neka podeli. Hvala.

Moj glas ide Nintendu. Ja sam klincu uzeo Switch kada je krenuo u školu. Pokazalo se da cena igara uopšte ne predstavlja manu pošto je to odličan izgovor da se igre fino doziraju. Naravno, uvek je opcija da se uzme modovan Switch, pa problema sa cenom igara nema :) Uzeo sam mu nekoliko igara, uglavnom Mario, sve primereno uzrastu, i to mu je baš fino leglo kao uvod u svet gejminga :) Još jedna velika prednost je prenosivost, kao što si i sam naveo. Pomoću aplikacije je moguće detaljno kontrolisati sve u vezi sa dečijim nalogom.

Razmisljao al me strah da ga ne nalupa... Nema bas predstavu o ceni 😅
Moj glas ide Nintendu. Ja sam klincu uzeo Switch kada je krenuo u školu. Pokazalo se da cena igara uopšte ne predstavlja manu pošto je to odličan izgovor da se igre fino doziraju. Naravno, uvek je opcija da se uzme modovan Switch, pa problema sa cenom igara nema :) Uzeo sam mu nekoliko igara, uglavnom Mario, sve primereno uzrastu, i to mu je baš fino leglo kao uvod u svet gejminga :) Još jedna velika prednost je prenosivost, kao što si i sam naveo. Pomoću aplikacije je moguće detaljno kontrolisati sve u vezi sa dečijim nalogom.
Ovakav sam odgovor trazio, hvalaaa :))

U sličnoj sam bio dilemi, mada nisam puno ni razmišljao iskreno pa uzeh Series S (jeftino me izašao), u suštini jako mali broj igara na game pass-u za taj uzrast (igre tipa it takes two, sackboy, ovaj moj te igre obožava i iste smo prešli na PS5)

Najbolje rješenje bi možda bilo modovan Nintendo, Switch bješe handheld konzola, ne može na TV? Šta se dešava sa Nitendo Wii, kakva je tu situacija, mislim da bi mu dovoljan bio Mario i sve one igre sa njim. Tipa kao na Wii one sportske gdje se maše motion gamepadovima, mislim da bi mu to bilo zabavno... :)

U sličnoj sam bio dilemi, mada nisam puno ni razmišljao iskreno pa uzeh Series S (jeftino me izašao), u suštini jako mali broj igara na game pass-u za taj uzrast (igre tipa it takes two, sackboy, ovaj moj te igre obožava i iste smo prešli na PS5)

Najbolje rješenje bi možda bilo modovan Nintendo, Switch bješe handheld konzola, ne može na TV? Šta se dešava sa Nitendo Wii, kakva je tu situacija, mislim da bi mu dovoljan bio Mario i sve one igre sa njim. Tipa kao na Wii one sportske gdje se maše motion gamepadovima, mislim da bi mu to bilo zabavno... :)
Lite je handheld obican svic moze i tv... Tv bih i vise koristio izbegavao bih hand, eventualno ako negde putujemo fazon u autu..... Iskreno davno sam izasao iz gaming price tako da wii sam kompletno preskocio, ali verujem da da mozda i wii ili x360 od xboxa, kada bi negde bilo krstenih primeraka verovatno bih i to gledao, ali ljudi u oglasima bulvalno valjaju smece pa mi se novi oled ucinio kao mozda naj resenje.

Modovan Switch nema konkurencije u toj priči. Najviše family friendly, cena igara više nije problem. Ima odličnih couch co op igrica. Xbox 360 ili wii i slično ne vredi ni razmatrati

Nije problem jer mozes za dzabe da ubacujes igre na nju onda.
Couch co op su igre koje igras sa nekim ko je pored tebe.
Na primer gore pomenuta it takes two, dve osobe igraju na istom ekranu i kontrolisu dva razlicita karaktera kako bi zajedno postigli neki cilj.

Imas isto opciju za stari PS2 Fat, moze i bez lasera. Kupis sa Aliexpressa adapter za hard disk uz to dodatno nabacis retro opciju sa igrama za starije konzole, tako da pokriva dosta toga za klince.

Jos jedna varijanta a pritom i dosta povoljnija je nintendo 2DS, za decu do nekih 7 godina odlican izbor. Veliki izbor igara, robusna konzola svasta moze da prezivi od dece, pritom je prenosiva sto je veliki plus za taj uzrast.

Switch + Ring Fit ako hoces malo da ga nateras da vezba :D
Igre nisu bas jeftine, ali mozda i nije lose da nema previse igara, da se ima neka mera...
Moji jako vole Super Mario Maker 2, veoma kreativna igra. Obe nove Zelde takodje obozavaju.

Imas isto opciju za stari PS2 Fat, moze i bez lasera. Kupis sa Aliexpressa adapter za hard disk uz to dodatno nabacis retro opciju sa igrama za starije konzole, tako da pokriva dosta toga za klince.
Dobro zvuci ali nekakonkomplikovano za realizovati...
Jos jedna varijanta a pritom i dosta povoljnija je nintendo 2DS, za decu do nekih 7 godina odlican izbor. Veliki izbor igara, robusna konzola svasta moze da prezivi od dece, pritom je prenosiva sto je veliki plus za taj uzrast.
Otpada jer ne moze da se veze za tv. Hvala :)
Switch + Ring Fit ako hoces malo da ga nateras da vezba :D
Igre nisu bas jeftine, ali mozda i nije lose da nema previse igara, da se ima neka mera...
Moji jako vole Super Mario Maker 2, veoma kreativna igra. Obe nove Zelde takodje obozavaju.
Prvi put vidim ovo izgleda zanimljivo i za nas matore 😁

Isčitao malo o Switchu večeras, definitivno je ubedljivo najbolja varijanta za klince, pregršt prilagođenih igara, modovanu V2 ću da ganjam dabome.

Imam bas dz ponudu za wii aliiii ima li ko iskustva sa povezivanjem wii a sa 4k tvom od 40 inca... Da li ce biti gledljivo uopste buduci da je rezolucija 480p 🤦🏻

1. PC - Jednostavno i povoljno rešenje (verovatno već imaš). Igre su dostupne za male novce ili besplatno (veoma bitno kad nakon 15 minuta kaže da mu se ne sviđa ta nova igra), relativno lako se ograničava upotreba, a igre će biti tu i za 10-15 godina ako se promene navike, prioriteti, hardver. Treba ti samo gamepad

2. Deck - Sve isto kao i PC, samo malo skuplje, ali i prenosivo (što je i dobro i loše). Malo je teži, pa nema potrebe ni ograničavati vreme, umoriće se taman kad treba

3. Anbernic - Jeftino, a zgodno i zanimljivo.

4. Switch - definitivno najbolji izbor igara za decu. Mana je što je Nintendo :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno