Šta je novo?

Konverzija Mp2 u Mp3

• Začetnik teme Začetnik teme Sava
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sava

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
604
Postoji li program kojim moze da se konvertuje format Mp2 u Mp3 uz obavezan uslov da se sacuvaju tagovi i da je istovremeno moguca normalizacija?

Probao sam vise programa i npr. Audio Convert sacuva tagove, ali ne radi normalizaciju, a Mp3 Workshop radi obratno.

Sava je napisao(la):
Postoji li program kojim moze da se konvertuje format Mp2 u Mp3 uz obavezan uslov da se sacuvaju tagovi i da je istovremeno moguca normalizacija?

SoundForge

ZoNi je napisao(la):
mp2? nisam znao da i to stvarno postoji...

Imam 1 mp2 🙂 Dobio sam ga demultiplexom mpeg2 spota.

Heinz je napisao(la):
...
Imam 1 mp2 🙂 Dobio sam ga demultiplexom mpeg2 spota.
Taj što je to pakovao je baš bio genijalac... :d

Š'o? 🙂 Šta fali, zvuk je strava 🙂

Najbolji program je AudioConvert

Program audioconvert je strava program...
Ima mp1, mp2, mp3, wma, wav,...
I moze da se konvertuje iz bilo kojeg formata u bilo koji...
Moze i da grebuje pesme sa diska!!!

Hvala sto ste se potrudili da odgovorite. Situacija je sledeca:

1. Sound Forge - on moze da uradi to sto meni treba, ali radi pojedinacne fajlove tako da za jedan CD bi mi trebao godisnji odmor osim ako sa njim to moze i drugacije da se uradi a da ja to ne znam;

2. Mp2 - vidim da se neki nisu susreli sa ovim formatom. To je MPEG 1 Layer II sa bitrate 192 kbit/s, sample 44.1 KHz, stereo i to je usvojeni standard za emitovanje audio dela satelitskog programa;

3. AudioConvert - napisao sam u mom pitanju da taj program ne radi normalizaciju i to mu je velika mana (ja imam verziju 2.1.617).

HeadAche ima konverziju iz MP2 u više formata, normalizaciju itd.
Ipak, dešavalo mi se da neće da primi MP2 fajl.

Stvar se može uraditi tako da konvertuješ MP2 u uncompressed WAV, pa sa Soundforge ili Wavelab ili neki Sound edit prg. odradiš normalizaciju, pa taj na kraju sa Lame konvertuješ u MP3.
Takođe, možeš probati Besweet, ali je malo teže podesiti ga.

A da, MP2 > WAV ćeš najsigurnije odraditi sa dobrim starim Winampom - samo namesti u opcijama Nullsoft Disk Writer Plugin za izlaz. I naravno smremi mesta na hardu ako je duži film u pitanju. Sa novijom makinom to sve neće trajati više od 15 min za film od 2 sata.

Za film od 1.5h, wav je oko 1Gb, tako da to i nije neshto 🙂
i mislim da je to dosta brze od 15 min, toliko mu treba iz wav-a u mp3...

Ovde je reč o konverziji MP2>WAV pa normalizaciji, pa snimanju, pa konv. WAV>MP3. 15 min je za sve skupa rečeno...

A ti, driver, lati se Gordian Knota već jednom...

Jedna reč: lame. Sve će ti uraditi u letu, za one koji ne vole komandnu liniju tu je RazorLame.

Sto rece onaj glumac "mozda ce nekome da koristi, u svakom slucaju ne moze da skodi" - evo resenja problemcica:

a.) konverzija mp2 u mp3 programom AudioConvert
b.) normalizacija programom Mp3Gain

Na taj nacin su sacuvani tagovi, a zvuk je pojacan koliko je potrebno.

Nazad
Vrh Dno