Šta je novo?

Konverzija DVD na divx

Evo, ja se time upravo bakcem pa te pozivam da pratis moje postove...
Inace, sam na tudjim masinama, kad sam druge ucio kako da to rade, sve glatko resavao sa Xmpeg-om i Divx 5.05 codec-om. Taj Xmpeg je silna stvar... jednostavan, efikasan... ne trazi da se udubis a daje dobre rezultate.
Medjutim, sad kad treba kod sebe to isto da uradim... Xmpeg puca, codec mi ne valja... slika uzasna, zvuk k'o iz bureta...
Sve sto ranije nisam hteo da naucim, sacekalo me je i - sad moram.

Sve preporuke za taj Xmpeg. Kreni od njega.

Hvala na pomoci probacu.
Nego imam samo jedno pitanje. Ja sam koristio DVD Decrypter ali mi on napravi 4 fajla od po 1 giga od jednog dvd naslova pa me samo interesuje da li taj program koji mi ti preporucujes moze odma da napravi fajl od recimo 732 mega bajta ili i on pravi fajlove od 1 giga pa se to sa nekim drugim programom konverzuje u fajl od 732 mega?

Moze odma' da napravi fajl od koliko 'oces.
On ce tih 4 fajla od po giga da prepozna kao lanac i radice ih zajedno. Oni nece biti razlog za da se i na izlazu pojave multipli file-ovi.
Medjutim, ti u Xmpeg-u mozes da zadas velicinu izlaznog file. Dve su opcije za ovo: prva je - ako bi izlazni file prevazilazio tvoju zeljenu velicinu, da ga on sece na velicinu koju ti zadas i pravi multiple file-ove; druga - imas osnovni bitrate kalkulator u Xmpeg-u, gde ti on za zadatu duzinu filma daje velicinu izlaznog file-a u funkciji bitrate-a. Iz toga vidis koliki bitrate treba da zadas da bi na kraju dobio jedan file zeljene velicine.

PS. Nisi morao da koristis DVD Decrypter. Moze Xmpeg da radi direktno s DVD-ja.

Poslednja izmena:
Auto Gordian Knot - tri klika i par sati i eto savrsenog divx/xvida

Normalno je da dobijas te fajlove, oni su u stvari prepisani sa DVD-a, ali naravno sa skinutom enkripcijom, da bi mogli da se dalje obradjuju.
Nisam probao da radim sa Xmpeg-om direktno sa DVD-a, ali sam sklon da izbegnem tu kombinaciju, zato sto mi se cini da bi tada doslo do nepotrebnog naprezanja DVD drajva.

Dandy je napisao(la):
Normalno je da dobijas te fajlove, oni su u stvari prepisani sa DVD-a, ali naravno sa skinutom enkripcijom, da bi mogli da se dalje obradjuju.
Nisam probao da radim sa Xmpeg-om direktno sa DVD-a, ali sam sklon da izbegnem tu kombinaciju, zato sto mi se cini da bi tada doslo do nepotrebnog naprezanja DVD drajva.

Je mozes da mi kazes onda koje ti programe koristis da skines film sa dvd-a?

gorang je napisao(la):
Auto Gordian Knot - tri klika i par sati i eto savrsenog divx/xvida

Verzija 1.0 trenutna koja podrzava i Xvid i Divx codec radi fenomenalno, cak i 6 kanala zvuk!

:guitar:

Pa valjda XMpeg omogucava da pored video i audio streama izaberes i subtitle stream koji lepi na sliku... samo nemoj odma' skidati ceo film, prvo eksperimentisi na sitnim delovima da vidis nasta lice ti fontovi...

ajvonn je napisao(la):
Verzija 1.0 trenutna koja podrzava i Xvid i Divx codec radi fenomenalno, cak i 6 kanala zvuk!

Da li podrzava samo DolbyProLogicII (AC3) ili i DTS?

tex707 je napisao(la):
Da li podrzava samo DolbyProLogicII (AC3) ili i DTS?

Mislim da nisu otisli tako "daleko"

http://forum.doom9.org/showthread.php?threadid=64266&highlight=Auto+gordian+knot

Inace dva dvd-a sto sam pretvorio u divx imaju malo cudan zvuk ;T3 i Xman2 iz domace radinosti dvdi. Glas se dosta cuje na zadnjim zvucnicima sto ne vereujem da je pravi odnos zvuka. Kako na tim tako isto se cuje i na Divx posle.

Ono mnogo bitnije sto mi se dopalo, nema vise "pucanja" procesa obrade zbog nekog "EAX erora u virtualdubu" i jos nekim mestima koja su se javljala u prethodnim verzijama AutoGK.

Poslednja izmena:
Subtitl ne skidaj sa sve slikom (biranjem u Xmpeg-u), vec sa subrip-om. On ce ti ga konvertovati u tekst fajl, sto je po meni bolje nego da bude nalepljen na sliku. Kao tekst ga mozes dalje prevoditi, ukljucivati, iskljucivati, menjati isl... AC3 zvuk mozes skidati i sa Xmpeg-om, samo izaberes "no processing" cini mi se. A mozes i mp3 VBR, pa posle da ga spajas. U stvari, negde sam pogresio, cini mi se da tako dobijas odvojeni audio i video, pa moras posle da ih spajas u Vdub-u?.. Za neke stvari moras da upotrebis vise razlicitih programa (sto radi i Gnordian knot, samo je verovatno u toj "Auto" verziji vise operacija "auto"matizovano...). I jos preporuka da ne ides na kompresiju direktno sa DVD-a:
1. Kazu da tako maltretiras optiku DVD plejera koja mora da jurca tamo, vamo vise nego normalno.
2. Moze biti da je enkriptovan pa ga programi za kompresiju ne mogu uopste citati.
3. Desavalo mi se da zbog losijeg kvaliteta DVD-a zapne citanje, pa Xmpeg blokira, pa na kraju moram sve da resetujem, posle par sati rada :(

Kako bitrate utice na brzinu kompresije? Da li veci bitrate, u Xmpeg-u, ubrzava ceo posao, ili ga usporava?

Veci bit rate => bolja slika, veci izlazni fajl, znaci vise vremena !

Poslednja izmena:
da, ali nije tako drasticno usporenje...

PS. zasto ljudi ne vole titlove na filmu nego u text fajlu? pa ovako mozete da ih pustate na DVD-DivX plejerima po sistemu 'sipas-i-ne-mislis' a ne da razmisljate da li plejer podrzava taj format subtitla, da li moze da prikaze nasa slova itd.

A gde je kompresija u svemu tome?
Mis'im, kompresija kao procesorski najzahtevnija najvise doprinosi dugom trajanju posla. Stepen kompresije i bitrate su obnuto srazmerni. Tako ja iz ovog izvodim zakljucak da ce se, ako povecam bitrate, ubrzati...

PS. Pretpostavljam da ljudi hoce da sve konce drze u svojim rukama pa zato ne vole da im prevod bude u slici. Mogu da razumem... Ali, sto ti kazes, "sipas, i ne mislis" :happy: ,)

Poslednja izmena:
Mene licno mnogo iritira titl ukomponovan u film, prvenstveno zato sto uglavnom gledam filmove sa engleskim titlom, ako ga uopste i koristim.

Ili je eventualno titl bele boje ili loseg fonta, sto nekima ne pasuje.
Licno, zuta i arial, neki put bold

Nazad
Vrh Dno