Šta je novo?

Konverzija .avi u VCD

kaja

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2002
Poena
604
Pri promeni .avi u .jpeg1 ne pakuje mi se zvuk ili ga moj DVD ne cita. Radim sa programom TMPGEnc i to sve prema uputstvu. Slika je OK ali zvuka nema. Da li je neko imao slican problem?

Meni TMPGEnc odradi posao. Ali probaj da ge prebacis u SVCD. DVD Player-i citaju i SVCD, a i slika je mnogo bolja od VCD. Jer je SVCD Mpeg2 samo u slabijoj rezoluciji (to to fe format DVD-a).

Poz.

Ne vredi

Ma nije to! Moj DVD ne cita SVCD samo VCD.
Plu toga ne znam kako titl da ubacim u VCD format. Da li znas u kom formatu treba da bude da bi ga DVD procitao!
U svakom slucaju hvala!

Koji DVD-player imas?
Titlove ne mozes da ubacis u VCD (barem ja ne znam kako),a DVD-player ne moze da cita odvojeno titlove.

Poz.

Panasonic XV10. Bio sam na netu ne cita SVCD bar tako pise.
Hvala sve jedno!

...ako ces .avi, npr DivX, imas odlican program DVD2SVCD, dusu dao za prebacivanje DivX-ova na DVD komponentu. Ljudi ti dobro kazu, bolji je SVCD...

Imas mali trik, za taj program postoji plug-in, koji u tvoj SVCD, ubacuje VCD zaglavlje, tako da ga DVD prepoznaje kao VCD :twisted:

U opcijama moras staviti `permanent subtitles`tj. da se titlovi `lepe` za sliku. To je jedino resenje za VCD...
Ja imam Sony DVD NS-310, on podrzava SVCD, vise tonskih kanala, ali ne titlove, tako da sam morao da u SVCD-u `lepim` titlove...

Ovaj program bi trebalo da radi DV AVI, ali moguce je da ce biti problema...

link za forum:http://forum.doom9.org/forumdisplay.php?s=&forumid=47

pozdrav

deki30

TMPGenc se ne snalazi dobro sa MP3 zvukom. Ja sam radio tako da sam zvuk ekstrahovao iz AVI, respakovao u WAV (PCM) i tako ga prosledio - to je radilo besprekorno.

Za ubacivanje titlova imash plugine za V Dub kao subtitler (staro) i textsub iz paketa VobSub - mnogo bolje. A još bolje je to odraditi sa AVISynth-om - textsub radi i sa njime....

Vrh Dno