Šta je novo?

Konvertor za SATA?

rodiger79

Čuven
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
619
Moja oprema  
RAM
A-LAMA-LAMA-LAMA, DING-DONG RAMA-LAMA-LAMA-LAMA, DING
Jel neko mozda koristio konvertor sa ATA na SATA koji se dobije sa nf-7s plocom?

Evo ja. Radi svoj posao, jedino sam morao da pazim kada petljam po kućištu da ga ne potkačim pošto bi se onda malo izvukao.

jesi li dobio na brzini bar malo?

Sigurno se ne dobija na brzini, moze jedino malo da se gubi.

jorgovan je napisao(la):
Sigurno se ne dobija na brzini, moze jedino malo da se gubi.

Pa cemu onda sluzi? :zgran:

PA ako imas sata hard a na ploci nemas sata.

jorgovan je napisao(la):
PA ako imas sata hard a na ploci nemas sata.

ne, ja imam ata hard a na ploci imam sata

Obrnuto konvertor sluzi ako imas ATA hdd da ga prepravi na SATA i nedobija se na brzini sluzi samo tome ako su ti zauzeti svi ATA konektori da ga prikljucis na SATA, ova inf. je proverena jer meni bas tako radi masina a konvertor je dobijen uz nf7-s

Pozdrav

bgmarko je napisao(la):
Obrnuto konvertor sluzi ako imas ATA hdd da ga prepravi na SATA i nedobija se na brzini sluzi samo tome ako su ti zauzeti svi ATA konektori da ga prikljucis na SATA, ova inf. je proverena jer meni bas tako radi masina a konvertor je dobijen uz nf7-s

Pozdrav

Upravo, tako. Ja sam imao slucaj da prikacim konvertor na DVD-ROM i mogu ti reci da nesto je zezao, pa sam ga skinuo...

Poz

ok. hvala za info :)

-Upravo, tako. Ja sam imao slucaj da prikacim konvertor na DVD-ROM i mogu ti reci da nesto je zezao, pa sam ga skinuo...-

Pa konvertor je pravljen za HDDove koliko sam ja video u uputstvu nigde nisu ni pomenuti CD/DVD uredjaji ?!

Ja ga koristim vrlo cesto, upakovao sam lepo kablove u kucistu i ne chupaju mi se kad god donesem neki hard kuci, nego lepo izvucem SATA i napajanje i boc = milina :D

Jedini problem imam kad ostavim adapter bez HD-a, vec sa SATA kablom i napajanjem. Tad mi se ne pali racunar, pojavi se XP logo (tek da se vidi) i tu zablokira. Korisna stvarcica...

Jedno pitanje, pise u uputstvu, ako se ne varam, da adapter podrzava hot swap a nesto kroz maglu se secam i da je neko svojevremeno to i probao. Koja je procedura, sta se kachi i kojim redosledom?

to sto ti blokira komp je valjda normalno ako ostavis konvertor upaljen, i meni se desava isto, a sto se hot swapa tice odes u control panes pa na sistem na na hdd pa kazes remove pa onda mozes slobodno da iskljucis hdd bez gaselja masine, a kako se kaci novi hdd pojima nemam,

Pozdrav

Vrh Dno