Šta je novo?

Kontrola ventilatora na X800 (pod linuxom)

__zevs__

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2006
Poena
410
Da li je moguce i na koji nacin kontrolisati brzinu ventilatora na ovoj kartici?

Hteo bih da napravim neki programcic koji ce podesavati frekvenciju procesora u zavisnosti od opterecenja i parametara koje mu ja zadam, prikazivati mi podatke o temperaturi, brzinama ventilatora i sl graficki, a takodje i da kontrolise brzine ventilatora u zavisnosti od temperature...

Pronasao sam /sys fajlove za merenje temperature procesora, kontrolu njegovog ventilatora i kontrolu frekvencije/napona (Cool & Quiet), ali nikako ne mogu da nadjem to isto za graficku, a znacilo bi mi.
Ako neko zna kako neka napise.

U pitanju je NForce 4 ploca, Slackware linux, kernel je 2.6.19 mada planiram da ga upgradeujem (izasao je Slackware 12RC1 tako da cu verovatno i ostalo).
Graficka je Radeon X800XL AIW

Hvala

sa http://www.lm-sensors.org/ mozes da ocitavas manje vise sve podatke sa kompa. E sada za ati karticu nisam siguram. Pogledaj da li oni imaju neki proprajeteri sw za to.

Da li je moguce i na koji nacin kontrolisati brzinu ventilatora na ovoj kartici?

Hteo bih da napravim neki programcic koji ce podesavati frekvenciju procesora u zavisnosti od opterecenja i parametara koje mu ja zadam, prikazivati mi podatke o temperaturi, brzinama ventilatora i sl graficki, a takodje i da kontrolise brzine ventilatora u zavisnosti od temperature...

Pronasao sam /sys fajlove za merenje temperature procesora, kontrolu njegovog ventilatora i kontrolu frekvencije/napona (Cool & Quiet), ali nikako ne mogu da nadjem to isto za graficku, a znacilo bi mi.
Ako neko zna kako neka napise.

U pitanju je NForce 4 ploca, Slackware linux, kernel je 2.6.19 mada planiram da ga upgradeujem (izasao je Slackware 12RC1 tako da cu verovatno i ostalo).
Graficka je Radeon X800XL AIW

Hvala

Da li ti radi tv tuner i daljinac?

kako si podesio?

Daljinac da, skinuo sam neki pach za kernel ne secam se odakle, ako te interesuje mogu da pogledam. Instlirao sam i gizmo deamon i podesio ga, tako da sjajno radi. Tv nisam mnogo ni pokusavao (tj pokusao sam sa onom km, video da nece i odustao. Cekam Slackware 12 posto sam cup da u Xorg > 7.0 radi i tv...

lmsenzors imam, ali ja ne bih da koristim njihov software vec da ja to uradim (zato mi treba samo fajl).
Inace nije mi ocitao temperature kartice...

Pravo pitanje koji mi moduo u kernelu treba za ati kartice

Nazad
Vrh Dno