Šta je novo?

kontrola sekundarnog hard diska

Roger_Waters

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3800X & Noctua NH-U12A
Matična ploča
AsRock X570 Gaming Pro 4
RAM
2 x 16gb 3200mhz
GPU
AMD Radeon RX 6900XT Ref
Storage
1tb WD Black SN 850 & 2tb Seagate Iron Wolf 510
PSU
Be Quiet! DARK POWER PRO 12 1500W
Kućište
Corsair iCUE 5000T
Monitor
LG Ultrafine 4K 27UP650-W
koristim obicni samsungov hard kao sekundarni dok kao primarni imam ssd. Podesio sam u power opcijama da mi se sekundarni gasi posle 5min nekoriscenja jer ga stvarno retko koristim a nervira me buka koju pravi (doslovno je glasniji od graficke i cpu kulera). Ali desava se da se on nicim izazvan posle nekog vremena upali sam od sebe... Sta sve treba da pogasim da se ne bi palio nikad? Tj dok mu ja ne kazem...Indexovanje fajlova sam iskljucio ali opet se pali...

nadam se da ce DiskMon pomoci kao privremeno resenje, jer svakako planiram da kupim neki tisi hard, pa mi je cimanje sad da narucujem taj safe removal sa ebaya i sl. Hvala na savetu u svakom slucaju

EDIT: DiskMon prati samo primarni hard tj ssd, ovaj drugi ne ferma nista..a i da prati ne prikazuje odakle ide pristup vec samo da je pristupljeno i dal je citanje il pisanje i koji sektor

Poslednja izmena:
pokusaj onda neke druge programice odatle, recimo 'Process Explorer' ili 'Process Monitor'

Resource Monitor iz Windowsa, Disk tab, Disk Activity pokazuje koji proces kom fajlu pristupa sa celom putanjom.

resource monitor cini mi se radi posao, tj radi za sad samo cekam HDD da se probudi da vidim sta ga budi :)

resource monitor cini mi se radi posao, tj radi za sad samo cekam HDD da se probudi da vidim sta ga budi :)
Svašta može da upali drugi drive, maintenance >automatski defragmenter , Indexing, antivirus, Sytem restore itd. pa sve do nekog linka do fajla na drugom HDDu.

Nazad
Vrh Dno