Šta je novo?

Kontrola listinga: MTS, Telenor (uskoro i VIP)

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Da li je neko do sada koristio parce softvera pod imenom Vas Telefon, sa linka:
http://www.vesic.org/programi/moji/vas-telefon/

Vrlo korisno je, i funckionisalo je do sada.
Medjutim, sa uvedenim zaokruzivanjem na 60s+1s ovaj softver je postao besmislen pa se ceka nova verzija.

U nekoliko navrata su pomocu njega pronadjene greske u MTS listingu.
Par puta je to bilo 20-30 dinara a vise puta 200-500din (na cije resavanje reklamacija se ceka od 15.aprila, znaci skoro 2 meseca) :S:

Ovaj, kao autor ovog malog programčeta :) niko mi nije rekao da je postao besmislen :)

Šta treba da se uradi u novoj verziji?

Pozdrav autoru :)

Postao je "besmislen" tako sto se sada radi zaokruzivanje 60s+1s.

Bilo bi jako zgodno kada bi se ovo moglo prepraviti u softveru "Vas Telefon" tako da se lepo zna koliko je potroseno a koliko je obracunato.
Sva tri provajdera sada rade zaokruzivanje, i to isti tip u vecini paketa.

Pozdrav i hvala na "direktnom ukljucenju" :wave:

.

Poslednja izmena:
Bilo bi jako zgodno kada bi se ovo moglo prepraviti u softveru "Vas Telefon" tako da se lepo zna koliko je potroseno a koliko je obracunato.
Sva tri provajdera sada rade zaokruzivanje, i to isti tip u vecini paketa.

Da, to znam i radim na tome - ali je to solidan zahvat u "meso" programa.

U principu, ako je iznos dobar na samom listingu, tj. ako za 2s piše cena za 60s i ako za 62 sec piše tačna, program bi trebalo da i dalje "valja" :)

Ako to nije slučaj, zamolio bih te da mi pošalješ neki tvoj MTS listing, pa ću proveriti šta se dešava.

Da, to znam i radim na tome - ali je to solidan zahvat u "meso" programa.

U principu, ako je iznos dobar na samom listingu, tj. ako za 2s piše cena za 60s i ako za 62 sec piše tačna, program bi trebalo da i dalje "valja" :)

Ako to nije slučaj, zamolio bih te da mi pošalješ neki tvoj MTS listing, pa ću proveriti šta se dešava.

Jos nisam dobio nijedan listing gde je primenjeno zaokruzivanje jer MTS je to uveo od ovog meseca.
Kada dobijem, pogledacu.

I bez obzira na to bilo bi zgodno da program sam zaokruzuje i sabira jer se cesto desi da su pozivi uredno tarifirani ali njihovo zbrajanje nije tacno.
(Naravno njihovo zbrajanje ni ne prikazu na listingu)

Dakle, cekamo taj "solidan zahvat" :type:

:wave:

.

Poslednja izmena:
Vrh Dno