Šta je novo?

Kontrola i ogranichenje protoka ADSL za pojedinacne korisnike

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Imam ADSL modem sa ruterom za 4 korinika.
Da li sa nekim softverom mogche da se ogranichi protok za rachunare koji su zakacheni na ruter?

Za pocetak koji ruter imas?

Modem ruter TP-LINK-ov TD-W8901G

Da li sa nekim software-om bar mogu da vidim koji korisnik koliki deo od ukupnog protoka zauzima?

i mene isto zanima.
imam jetspeed ruter.

Na samom ruteru tesko,za netlimiter sigurno vec znas instaliraj na svakom racunaru i ogranici brzine.I da korisnici na tim racunarima budu fer i ne menjaju podesavanja;)

Net limiter stvara veliki lag tako da i ako ostali korisnici imaju dovoljan bandwidth neci imati dobar odziv i veza ce im osim za surfovanje i p2p biti skoro neupotrebljiva. Ne znam kakvo je stanje sa skupim ruterima...

Net limiter stvara veliki lag tako da i ako ostali korisnici imaju dovoljan bandwidth neci imati dobar odziv i veza ce im osim za surfovanje i p2p biti skoro neupotrebljiva. Ne znam kakvo je stanje sa skupim ruterima...

ovo nije tacno, ja imam serovanu konekciju i koristim netlimiter 3 beta verziju, igramo igre online nikakvih problema, ovu beta verziju koristim zato sto imamo win 7 x64, nema veceg pinga niti laga, radi kao i bez netlimitera

Poslednja izmena:
Najbolje i jedno od najsigurnijih resenja ti je ovaj proizvod:

http://www.routerboard.com/pricelist.php?showProduct=56

Imas da ga kupis i kod nas u Srbiji, necemo imenovati gde a problem trajno resavas. Sto se podesavanja istog tice, tu sam da ti pomognem da sve uradis kako treba.

Pozdrav !

Poslednja izmena:
ovo nije tacno, ja imam serovanu konekciju i koristim netlimiter 3 beta verziju, igramo igre online nikakvih problema, ovu beta verziju koristim zato sto imamo win 7 x64, nema veceg pinga niti laga, radi kao i bez netlimitera

Kada sestra u drugoj sobi povuce preko ogranicenja od 100 KB/s nesto sa youtube-a meni skace lag na cs-u sa 8 na 200 :D A brzina neta je 2 Mb/s tj. max download je oko 235 kB/s/ Toliko o tome koliko je ova varijanta upotrebljiva za uporedni download i gaming :D

Vrh Dno