Šta je novo?

Kontekstni meni "Open With"

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Nakon instalacije jednog programa, prilikom asociranja određenog fajla sa tim programom (u smislu-desni klik-Open With-pa otvorim sa pomenutim programom) iz foldera gde je instaliran program, prvo sam izabrao pogrešan .exe fajl koji ne obavlja izvršenje programa, pa mi se njegova prečica i dalje nalazi u listi prečica komande "Open With" iz kontekstnog menija. Kako da izbrišem tu, suvišnu, prečicu (OS je Win7 Home Premium 64-bit)?

Hmmm... ako izabereš ponovo "Open with", pa pravi program, ali ovoga puta štikliraš dole "always use selected program", trebalo bi da ti se promeni ikonica.

Ovako je na Xp, valjda je i kod Win7 isto:

Pokreni registry editor, idi u
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts]

i traži koja je ekstenzija pa čačkaj.

Čim sam odabrao pravi .exe fajl ikonica programa 7-zip se pojavila, međutim, samo u kontekstnom meniju ostala je prečica i onog drugog fajla koji, takođe, ima .exe ekstenziju, pa mi se zato ne čačka po redžistriju ako ne mogu nedvosmisleno da izaberem šta da obrišem. Nije da mi to toliko smeta, ali voleo bih da ga nema... Bio sam i deinstalirao, pa nanovo instalirao isti program, ali ona prečica je i dalje ostala. To je znak da uninstall ne radi idealno ni u Win7 (ne znam da li je to slucaj samo sa 64-bitnim sistemom). Još sam primetio da 7-zip u Win7 (64bit) za razliku od istog, instaliranog na XP-u, nema u kontekstnom meniju komandu Extract Here...?

Vrh Dno