Šta je novo?

Konsultacija,pomoc....

dvocevka

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7700 - Arctic Freezer 36
Matična ploča
Asus prime B650M-K
RAM
Kingston FURY Beast 2x16GB 6000MHz CL30
GPU
Sapphire 6600 XT Nitro+
Storage
KC3000S, Samsung 980 500GB, TOSHIBA 2TB
Monitor
AOC 24G2UBK
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zamenio bih postojecu plocu(za neki dan stize),prvenstveno zbog memorije (u"mojoj masini" imate uvid koja je memorija).Uzeo 2x4 dd3 na 1600.E sad pitanje,da li da zadrzim postojeci procesor, PII 945,ili da zamenim i njega za neki "brzi",ili da predjem u suprotni tabor(neki I3,I5).Ima li uopste nekog veceg pomaka koji opravdava zamenu,prvenstveno mislim da li vredi dati novac za neke "bolje perfomanse".Ovo se pitanje odnosi samo na igre,ne na neki ozbiljan rad.

Poslednja izmena:
Pošto si praktično već kupio ploču i RAM što bi sad to menjao.
Spakuj sve to,naloži taj Ph. koliko može (pošto već imaš solidan cooler) i vozi tako dok zadovoljava potrebe.

Da plocu sam narucio GA-970A-UD3,ali mogu da promenim(imam fore 3-4 dana),ako se predomislim za Intel platformu(doplata bi bila 100-110 e za I5 3470).Pa zato se i premisljam da li vredi to dati(opet da naglasim samo su igre u pitanju)

Ma slazem se,veliki je raspon u suski...A mislim da nema bas tolikog pomaka za ono zasta bi se najvise koristio(opste drustveni znacaj :)).Ali s druge strane mozda je pametno zameniti(recimo I5).Ne znam,bas zato zelim da cujem misljenja ljudi sa ovog foruma koji se vise bave ovom tematikom(igre,testovi-misllim ko to prati)

Vrh Dno