Šta je novo?

konstatno se restartuje...

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
uh, komp je poceo da ludi. znam da nema objasnjenja i da se takve stvari moraju direktno gledati (i moze biti svasta), no od muke da napisem.

komp se konstantno restartuje, ne samo u winu, vec i u biosu.
nije pregrejan.
nema pravila (radio je par dana bez prestanka i opet je poceo da luduje).
ne samo da se restartuje, vec se i sam pali. kad je ugasen, a svi wake upovi su mu ugaseni u biosu.
imam napajanje DTK od 300w, dva harda, jedan DVDRW, svi PCI slotovi su mu puni (tv karta, firewire, lan, TV karta, SB). prikljucen je preko lana na kablovski modem.
komp je radio super, ne mogu da provalim tacno kad je poceo da pravi ******, da bih povezao sa novim stvarima koje sam uneo na maticnu.
u biosu sam mu cuknuo load defaults (nije fail safe nego one druge).

aaargh, promenicu i uticnicu, kad nabavim produzni. nemam pojma.
ne trazim resenje, jer je nemoguce preko foruma, cisto negi toughts.

e da, konfa. ali nema veze jer je radio....

abit kd7e
nec dvd
sb creative
neki lan
neka FW
maxtor 40GB
Seagate 200gb
neka TV karta

:bottle:

Poslednja izmena:
Ja sumnjam na napajanje, imash tu dosta potroshacha, mada mozhe biti i do memorije...

PozZdraw

I meni se cini da ti je mozda napajanje.probaj da pozajmis neko drugo.

napajanje cu tesko nabaviti za probu.
memorija mi je pala napamet imam dva kingston modula od 256mm. vadio sam ovaj novi i isto mi je pravio ****** i bez njega, ali nisam vadio stari... probacu...

thnks

da, kada se restartuje, cesto nece ni da se podigne. po nekoliko puta se restartuje.

Poslednja izmena:
Ovaj redosled je najverovatniji:
Ploca
napajanje
graficka
memorija

Sa veeelikom verovatnocom da je ploca u pitanju. Proveri je vizuelno tj. vidi da nema iscurelih elekrolita.

meni to mnogo smrdi na plocu....

evo sada radi? vec pet sati...
cim pocne opet lampa u ruke, srafciger i idem redom sto ste napisali, pa dizem tred.

ja sam imao isti takav problem do pre neki dan i resenje je bilo (dramska pauza) neispravan prekidac za paljenje, probaj da zamenis, stavi dugme za restart na paljenje, a ovo za paljenje islkjuci potpuno i vidi dal ce da radi
aj pozz

ojha, evo vec je 12h up and running. stavljeno na listu pod br1, nadam se da je to.

ja sam se ubio mesec dana trazeci problem a resenje je bilo tako prosto

daklem, gledao sam po ploci svi elektroliti su OK. u stavri ja nisam video da je neki procureo.
napajanje nisam vadio, za sada nema potrebe. a i radilo je ok, cak sam zbog toga i jedan cdrw drive skinuo sa struje, medjutim nije pomoglo i dalje je ludeo.
i ja sam sumnjao da ploca kaput, ali izgleda da je set u pravu.
nemam jos tvrdi dokaz no dugme je najverovatnije, sada sam ga malo razdrmao. pa ako bude i dalje pravio kurshlus kad ne treba, promenicu na restart dugme.
za sada evo radi ko sat. nije se restartovao ni jednom.

hvala svima, nadam se da je ovo kraj. jer nova ploca pa i napajanje mi nisu u mogucem budzetu za ovu godinu, i ako je tek pocela.
prem da mi dusha ishte novu igracku :)

ok, znaci suzio si mogucnosti. moj ti he savet da iscupas kablic koji ide iz dugmeta u plocu i da palis komp na dodir recimo srafcigera nekoliko dana pa ces da vidis...

Vrh Dno