Šta je novo?

konstantno pucanje sistema

Moka

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
615
pre neki dan mi je sistem (xp) poceo da se resetuje svaki put kad pokusam da pustim neki film, i da nakon što se podigne izbaci "the system has recovered form a serious error. a log of this error has been created."
ja formatiram particiju C, instaliram win, ( a na D mi stoji muzika i neki programi), a sistem i dalje po starom
U čemu je problem, šta da radim?
Da li bi formatiranje celog hdd-a rešilo problem?
Unapred havala za svaku pomoc.

Poslednja izmena:
Ajde napishi koju konfiguraciju imash...ovako, napamet, moze da bude barem 5 stvari. :D

iskljuci automatically restart on system failure pa javi sa pise
a na D mi stoji muzika i neki programi
sta znaci neki programi? ako na D imas instalirane neke programe (takoreci ti je deo program files-a na D particiji), pametno je da i njih obrises i reinstaliras, a ne samo da instaliras preko postojecih fajlova

Moze da bude do drajvera za graficku... meni se to desavalo na notebooku...

malo sam listao teme i kontao da to ima veze sa ram memorijom, i jednostavno sam izvadio modul za ram i ubacio ga u drugi slot i više se ne resetuje.
inace mašina je amd athlon xp 2500+ , asus-ova matična ploča, 256 mb ddr ram na 400, hdd maxtor od 80, inno 3d g force xp 5200

Poslednja izmena:
Moka je napisao(la):
malo sam listao teme i kontao da to ima veze sa ram memorijom, i jednostavno sam izvadio modul za ram i ubacio ga u drugi slot i više se ne resetuje.
inace mašina je amd athlon xp 2500+ , asus-ova matična ploča, 256 mb ddr ram na 400, hdd maxtor od 80, inno 3d g force xp 5200

Koliko ti je stara mašina, tj. ploča i memorija?
Bilo bi dobro (ako to već nisi uradio) da ponovo izvadiš memoriju i pinove dobro istrljaš sa obe strane gumicom za brisanje - nekom ne previše tvrdom. Hoće kontakti da se napraše i oksidiraju pa nema dobrog kontakta. Pazi, izbegavaj alkohol i takve stvari iako ima i onih koji to savetuju.

dekompresija DVX-a je kao sto znas veoma zahtevna operacija,tako da ako ti mem nije 100% "zdrava" sistem ce ti puci,sam si rekao da kad si izvadio jedan mem modul sve radi kako treba,znaci ili ti memorija ne valja ili kao sto kaze dbaja probaj da procistis kontakte na mem i malo produvaj memorijski slot mozda pomogne
poz

Nazad
Vrh Dno