Šta je novo?

Konkretno.

Tom

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
1. Web sajt bi imao oko 10 strana koje ce se kasnije same popunjavati poslodavac (tj. ja)
1.1 znaci jedna od strana ce biti ona koja ce se stalno koristiti kasnije za ubacivanje materijala
1.2 neznam bas mnogo oko sajtova ali sam saznao da bi trebala da bude uradjena sa PHP varijantom zbog olaksanog postupka izmena (navigacioni bar, header i footer bi se pozivali)
i valjda css varijantom za lakse menjanje izgleda sajta kasnije
1.3 postavljanjem foruma
2. Koliko bi kostala izrada ovakvog web sajta sa postavljanjem na mrezu tipa *.co.yu

LM to je za mene (student) jer sam zaradio oko 200dm pa reko da ih nespickam tek tako
sajt bi trebao da je u tabelama uradjen i da mozda tu i tamo ima neki poll kao na benchmarku!

znam da je mnogo a da VAS mnogo nece odgovoriti ali bi svaka ponuda dobro dosla
(inace nemoram da potrosim svih 200dm, ipak sam student)
poz

Ne verujem da ce ti bilo ko to sve uraditi za 200 DEM...

Samo host-ovanje je skupo dosta (mada je u Veratu bilo nesto jeftino, 1000 dindzi za 100 MB i godinu dana, ne znam da li rade jos uvek tako, ko zna koliko je sad), a cesto se trazi i toliko za dve-tri stranice. Bolje nauci sam i za te pare kupi neki hardver ;)

sto se tice verata

jese 1000din za godinu dana sa 100mb prostora i co.yu domen, brzi su oni, ali... procitaj help (www.verat.net pa nadji) i videces da ipak postoje neka ogranicenja, npr. ne moze ASP ima jos nekih zezalica a trosenje 200DM na sajt, ccc mislim da nije ispaltiv posao i ne verujem da ce ti neko to uraditi za te pare, bolje nauci pa sam i ako ne nadjes sponzora, onda sta, puko si kintu na *******ciju...

Kako sam skoro gledao cenovnike nasih web dizajnera, mogu ti reci da nema sanse da ti bilo ko to uradi za 200 dem. Mislim da bi ti naplatili barem 3 puta vise (optimisticka varijanta) a verovatno je jos skuplje......

LuxoR je napisao(la):
jese 1000din za godinu dana sa 100mb prostora i co.yu domen, brzi su oni, ali... procitaj help (www.verat.net pa nadji) i videces da ipak postoje neka ogranicenja, npr. ne moze ASP ima jos nekih zezalica a trosenje 200DM na sajt, ccc mislim da nije ispaltiv posao i ne verujem da ce ti neko to uraditi za te pare, bolje nauci pa sam i ako ne nadjes sponzora, onda sta, puko si kintu na *******ciju...

Pa to je zati što je Verat pod linuxom. Pitaj na Beotelu recimo za PHP pa da vidiš šta će da ti kažu. Mada je to open source i radi na SVIM platformama(koliko puta ću ponoviti da je ova zemlja očaj što se tiče hostinga, da ne kažem nešto još gore), beotel ga ne podržava, bar kada sam ja pitao, a na eunetu (yeh, mi furamo solaris, jer smo najbolji na svetu) poslednji put kada sam gledao bio je php 3.06 (poslednja je 4.xx). O perlu da i ne govorim. Drugo, sa PHP/MySQL, ASP ti u životu ne treba. Mi furamo dole navedeni sajt sa tom kombinacijom i sve šljaka. Plus deo za online ažuriranje tutorijala sa nivoima pristupa, serverski zaštićenim direktorijumima, upload za saradnike i gomilu gluposti tipa include, XML parser za linkove i slično. Ono što se meni sviđa na Veratu je to što tamo radi par momaka koji su stvarno zaluđenici, i koji stvarno nešto i znaju, i što će uraditi sve da ti pomognu. A ne ja zovem JEDAN provajder i pitam za virtuelne mail naloge, a on mi kaže da treba da korisnik uplati biznis varijatu koja je 9x skuplja da bi dobio 5 virtuelnih naloga. Pa nisam mu tražio mail boxove, kao ne nekim serverima po svetu, samo rerutovanje pošte. E yebeš provajder. Od aktivnijih ljudi koji rade web, niko ne hostuje klijenta kod nas, jer je prostim rečnikom dreš.
A što se Toma tiče, tebi treba nešto tipa ovo naše, a veruj mi da ti to niko neće uraditi za 200Dema, a kamoli da ti nešto ostane. Ljudi preko će za tako nešto da plate cifre sa 3 nule, a ovde ja to ne bi radio za manje od somota. Ti ako si voljan, uzmi PHP, jer je lak za učenje, besplatan je, pun je net tutorijala i snipeta, svrati kod nas, možda nešto korisno pokupiš, ako dođeš pitaj slobodno i udri, a tih 200dema spucaj na žene i piće :D.
P.S. nisam hteo nikoga od vas da ponižavam ili bilo šta loše, uvek se potresem kada počne da se priča o domaćoj hosting sceni.

jeste

u pravu si za Verat jer radi pod Linux/Unix i tipovi su stvarno OK oni koji tamo rade, prijavis najmanju sitnicu ubice se dok ne srede...

to stoji, ali u poslednje vreme sto se tice Verata, konektujem se ja preko njih i sve je to ql ali svako 5. pismo koje saljem na ptt.yu dobijem "Couldn't send message for past four hours...." i sl. cesto ne mogu da pridjem drenikovim sajtovima...
sve u svemo jesu ql za male pare dobijas sasvim korektan nalog

Tom je napisao(la):
1. Web sajt bi imao oko 10 strana koje ce se kasnije same popunjavati poslodavac (tj. ja)
1.1 znaci jedna od strana ce biti ona koja ce se stalno koristiti kasnije za ubacivanje materijala
1.2 neznam bas mnogo oko sajtova ali sam saznao da bi trebala da bude uradjena sa PHP varijantom zbog olaksanog postupka izmena (navigacioni bar, header i footer bi se pozivali)
i valjda css varijantom za lakse menjanje izgleda sajta kasnije
1.3 postavljanjem foruma
2. Koliko bi kostala izrada ovakvog web sajta sa postavljanjem na mrezu tipa *.co.yu
poz

Moze sve to sto si naveo i jos ponesto recimo flash prezentacija, Srpska i engleska verzija itd...
ali za 770eura:D

salac je napisao(la):
Kako sam skoro gledao cenovnike nasih web dizajnera, mogu ti reci da nema sanse da ti bilo ko to uradi za 200 dem. Mislim da bi ti naplatili barem 3 puta vise (optimisticka varijanta) a verovatno je jos skuplje......

Uzmi casu vode i slusaj...

U inostranstvu se za jedan iole dobar dizajn sajta placa oko 15.000 DM!!!
A mi se ovde zezamo za 50, 100, 200DM.....

Batalio sam te stvari kada sam cuo ovo za 15 HILJADA !!!

Blam me da radim... ;)

filoz je napisao(la):

Blam me da radim... ;)

Bas smo beda :D :D :D

filoz je napisao(la):

Blam me da radim... ;)

Za sajt koji kosta 15K i vise budi siguran da je prilicno komplexan i da nije sigurno posao za samo jednog coveka (i da se ne radi mesec dana, nego malo vise); tako da cisto sumnjam da bi neko pojedincu ponudio da radi takav sajt za tolike pare - to je ipak investicija firme, ne koliko u parama koliko u imidz & funkcionalnost kontakta sa trzistem.

Vrh Dno