Šta je novo?

Konkretno koja pumpa i water block...

zava1974

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Najlepše bih zamolio sve "vodene" majstore (Animan,Spacemaster,Ultimo,gx-x.....) i ostale koji znaju da mi pomognu u sledećem:

Koja pumpa i koji water blokovi, rezervoari....itd ,mi trebaju za sledeće vodeno hladjenje:
Planiram da sve to stoji u kupatilu,znači ništa u kompu sem blokova.Od mesta gde to sve mogu da stavim do kompa ima oko 2-2.5m,pa sam mislio da stavim plastične cevi ili šta mi vi kažete da može.

Konkretno me zanima dobra pumpa (oko 100€) i solidni blokovi CPU,GPU (oc me ne zanima) da bi sve to radilo kako treba.Za rezervoar ,ventilatore i ostalo mislim da ću se snaći po thredovima ovde,mada svaki predlog mi je zlata vredan.Šta da tražim i kupujem???
E,da...planiram da iscimam ujaka iz Nemačke da mi pošalje to što bude trebalo ako ne nadjem kod nas.

Hvala svima unapred!
Pozz

zava1974 je napisao(la):
Najlepše bih zamolio sve "vodene" majstore (Animan,Spacemaster,Ultimo,gx-x.....) i ostale koji znaju da mi pomognu u sledećem:

Koja pumpa i koji water blokovi, rezervoari....itd ,mi trebaju za sledeće vodeno hladjenje:
Planiram da sve to stoji u kupatilu,znači ništa u kompu sem blokova.Od mesta gde to sve mogu da stavim do kompa ima oko 2-2.5m,pa sam mislio da stavim plastične cevi ili šta mi vi kažete da može.

Konkretno me zanima dobra pumpa (oko 100€) i solidni blokovi CPU,GPU (oc me ne zanima) da bi sve to radilo kako treba.Za rezervoar ,ventilatore i ostalo mislim da ću se snaći po thredovima ovde,mada svaki predlog mi je zlata vredan.Šta da tražim i kupujem???
E,da...planiram da iscimam ujaka iz Nemačke da mi pošalje to što bude trebalo ako ne nadjem kod nas.

Hvala svima unapred!
Pozz
Zasto u kupatilu? Pumpu uzmes lepo Atman 105 ili slicnu (sasvim je dovoljna oko 1200 l/h), creva od minimum 10mm unutrasnjeg precnika, a ne bi bilo lose i ono od 1/2" unutrasnjeg precnika. WB ili sam napravi ili kupi, ima ko prodaje, bilo je u malim oglasima. Mozes i onako iz zezanja probati bez pumpe sa vodom direktno iz slavine, pa podesis da polako "curi". Voda je u cevima leti na oko 17-18C, a zimi oko 5-6C. Kad ce ti sve vec biti u kupatilu sto da ne. Ako se odlucis bez kupatila trebace ti i hladnjak za vodu sa ventilatorom. Mozes ga lako napraviti od grejaca kabine automobila i 120mm ventilatora.

GoranM je napisao(la):
Zasto u kupatilu?

Pa mislio sam zbog ventilatora i pumpe....tišina je NAJbitnija!!! a i najbolje mi je da to bude u kupatilu,Keva moja često voli da "sredjuje" oko kompa pa kad bi videla celu skalameriju verovatno da bi pokušala da to malo presloži :D , a i često dolaze komšijini klinci....ne bih da rizikujem...:)
GoranM je napisao(la):
Mozes i onako iz zezanja probati bez pumpe sa vodom direktno iz slavine

Pročitao sam ovde na Benchu da je neko i tako uradio,ipak bi' ja pumpu ovu što si predložio...
Hvala ti za predloge,čekam da se još neko javi sa predlogom pa da krenem u potragu...:)

Našao sam atman 105 i ovaj water block,samo ne znam da li će biti dovoljno da zalepim one male coolere rebraste na memoriju,mislim da li će to dovoljno da ih hladi.Ima li neko ko je to već uradio?
Aj pomozite mi malo ljudi,da idem da pazarim to......odoh da googlam za CPu neki water block....

Pozz

Nemoguće da niko ne zna...čitao sam o tome,mislim čak i ovde samo na nvidiji...nisam siguran da li će to meni da odgovara jer kad je u 3d modu kartica sama ide na 700/1600 po default-u i onda se greje sačuvaj bože....šta da radim kad stavim WB,kako da ohladim memorijske čipove ???

Hvala svima koji su se javili ovde i na PM da mi pomognu.....

Za sve njih i ostale.....našao sam Atmana 105-icu za 900 din. pa ako nekom treba mogu da naručim preko čoveka od koga sam je i ja uzeo....stvarno je jaka pumpa :)

Izvinjenje modovima,ali ja stvarno ne znam zašto je moja tema o vodenom hladjenju ovde medju Hardver>Matične ploče,Procesori,Memorije.......Mislim da je više bila za O/C,modovanje i ostali ručni radovi,verujem da bi više ljudi podelilo svoja iskustva sa mnom.......

Pozdrav svima!

zava1974 je napisao(la):
Pročitao sam ovde na Benchu da je neko i tako uradio,ipak bi' ja pumpu ovu što si predložio...

To sam bio ja. I to sam radio u sred zime, a temperatura tog jadnog Athlon-a XP na 2.8 GHz je bila nekih 15C, ako ne i manje. :) Ne secam se vise, davno je bilo...

Poslednja izmena:
Kupio sam već ove male kulere (sa Bencha) i čovek mi dao dva Zalmanova šprica za lepljenje umesto ovih što su na njima,da bolje drže (nemam pojma kako se koriste :)) tako da sam i to rešio.....ostaje neka preporuka u smislu da li mi treba rezervoar i gde da nadjem mesingani hladnjak(mislim da gx-x ima tako nešto) ali čovek je u NS....

malo offtop......
@ genijalcin@23
Hvala za odgovor,snalazim se polako,pišu ljudi,nego samo ti dobro izmaltretiraj svaki PSU isčekujemo septembarsku Pressu....:) ili bar neke rezove ovde....Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno