Šta je novo?

Konica Minolta Z5

Samo da ga drzish u ruci je gadost. Pogledaj Panasonic FZ5 ili Sony H1, Z5 zaobidji...

Konika Minolta je pokojno preduzetje sto se foto aparata tice. Ne prave ih vise. Imali Srbe u u upravnom odboru... :)

Sony H1 ti je stvarno mnooogo bolja opcija...

KM se kod nas prodaje sa papirima u kojima piše da je servis BG Elektronik. Ali kada sam zvao taj servis, rekli su da više ne rade KM čak ni u garantnom roku. Tako da je kod nas sada ne servisira niko. Ako vam se pokvari u garantnom roku, ostaje natezanje sa uvoznikom i serviserom. :(

^ NSHappy, od 1. aprila Sony preuzima servis svih DSLR KM aparata, ne znam za digitalce. Kod mene se recimo Minoltasi raduju, jer Sony obecava brzi i laksi servis nego sto je Minoltin bio (Minolta je slala u Svedsku do sada). Raspitaj se kod lokalnih Sony-jevaca da li to vazi i kod vas (uvek spec. slucaj za spec. zemlju..).

Rekoše mi i za to. BG Elektronik inače radi i Sony ali do sada od Sony-ja nisu dobili ništa zvanično u vezi Minolte. Očekuju to tek krajem godine.

Napriča mi čovek svašta. Reče da sada ne mogu obezbediti delove. Pitao sam i za podešavanja npr. fokusa i jada se čovek da servisni softver nikada nisu ni dobili od Minolte iako se vode kao njihov serviser. Ne znam da li je to na čast Powerkomu (uvoznik kod nas), Minolti ili samom BGE-u ali zaista zvuči neozbiljno. Inače, Poverkom je najneozbiljnija firma koju sam kontaktirao telefonom. Recimo, zvao sam ih da pitam imaju li bliceva. Javi se jedna ženska osoba, pitam ja: "Da li vi prodajete Minolta fotoopremu?" a ona će zbunjeno:"Paaa... ....neeee.... .....mi prodajemo fotoapratee..." ?!?!?!? :trust: :wall: Ako su ih takvi zastupali po svetu nije ni čudo da je KM pukla. Kasnije sam kontatirao nekog malo pametnijeg u toj firmi i on mi reče da se te: "složenije stvari mogu dobiti samo po porudžbini" (blic je jako složena stvar :trust: ). Objektive su uvozili takođe samo po porudžbini i da date kaparu?!? A još davno sam zvao i da pitam za A200. Tamo u oktobru. Rekoše mi da je neće više uvoziti jer je zastarela?!?!? :trust:

Baš čudno što je zastupljenost KM kod nas mala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno