Šta je novo?

Konflikt Tv Tunera i Graficke

nenadst

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
601
Imam TV tuner ATI all in wonder VE koji je lepo radio dok sam imao ATI graficku karticu PCI, sada sam stavio AGP Eagle TNT 2 Pro sa TV Out-om i desava se da kada startujem TV tuner dobijem zamrznutu sliku TV signala a zvuk ide- radi normalno.
Da li se neko susreo sa ovakvim problemom i dali moze da mi predlozi neko resenje?

Klasičan overlay problem kod Nevidia kantica. :D Stvarno bi voleo da mogu da ti pomognem, ali nemam neko iskustvo sa tim problemima jer sam uvek gledao da zaobiđem dotičnu firmu. :)

Ima na netu dosa informacija o tome, a postoje i nekakvi pečevi. Pokušaj na proizvođačevom sajtu, ATi-evom ili Nvidijinom.

Ajde ljudi, znam da vas ima koji ste sa ovim već izlazili na kraj. Kako beše onaj link ka rešenju?

Imam isti problem u WinMe dok sa WinXp-om nema problema.Ako neka zna da nam resi ovaj problem bicemo veoma zahvalni!!!(D)

Resenje

Za moju DC10+ i Nvidia TNT2 ovo je bilo resenje , ali nista ne garantujem.

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Class\Display\0000\NVIDIA\DirectDraw]
"OverlayMode"=dword:00000004
"OverlayColorControlEnable"=dword:00000001
"OverlayHue"=dword:00000000
"OverlayBrightness"=dword:00000000
"OverlaySaturation"=dword:00000064
"OverlayContrast"=dword:00000064
"VideoBusMasterMode"=dword:00000003

Procackajte malo unazad, te rasprave se vode non-stop i za ATI Wonder & Miro PCTV vs Nevidia(odnosno i malo vise unazad).

Re: Resenje

kikiki je napisao(la):
Za moju DC10+ i Nvidia TNT2 ovo je bilo resenje , ali nista ne garantujem.
Odakle ti to rešenje? Mislim izvor.

Ovo sam pokupio sa Pinnacle-ovog webboarda.Resava problem za sve Nvidia chipsetove ( tako kazu ). Mada mi se cini da je overlay kod mene dosta los( sad ga bar imam ) . Trebalo bi cackati i sa detonatorima pa izabrati najbolji.

Nazad
Vrh Dno