Šta je novo?

Konflikt Live 5.1 i Kworld TV Tunera

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ubo sam juce Live 5.1 SB0220 i instalirao Youp Pax drajvere. Nisam primetio neko poboljsanje u zvuku u odnosu na integrusu, ali valjda je bolje (ja sam malo gluv za te stvari), medjutim, primetio sam da mi se slika na TVu malo pokvarila. Danas sam ponovo instalirao drajvere za KWorld, ali nije nista bolje, cak naprotiv. Da li je do drajvera, da probam regularne Creative drajvere ili mozda KX, a da nije i do PCI slota, zvucna je u prvom (odozdo), a tuner u trecem, izmedju nema nista.

koji kworld imash i koje drajvere? ja sam jedva nashao dobre za svoj kworld, pa ako mogu da pomognu...

Poslednja izmena:
Kworld je najbolje koristiti bez drajvera, samo instalirati Dscaler i preko njega gledati tv, najbolje radi i koristi svoje drajvere...

ja imam neke V-Stream drajvere i extra fercera, sem na sedmici...:/

Upravo tako.. Ja takodje imam tu kombinaciju, instalirao sam samo DsCaler i radi bez problema. Jedino sto u tom slucaju ne moze da se koristi daljinac, ali bitno je da radi. Slika je skroz ok. U jednom od komentara imas uputstvo za podesavanja... http://www.itsvet.com/proizvod/kworld-vs-tv878rf/comp_comp_tuner/88/14

Ja koristim girder za daljinac, ako hoces mogu ti poslati sve podeseno, daljinac ima presete za dscaler, mis, tastaturu, pa ih jednostavno menjas na dugmetu.

Ma nemoras da se cimas. Meni nije frka jer mi je bezicni mis, pa sam se lako snalazim :d

Ovako, imam neke drajvere koji su izasli nakon SP2 za WindowsXP (KWorld) i nisam imao nikakvih problema sa slikom i tonom(mozda malo prilikom snimanja, ali i to se da regulisati odredjenim programima). Ali kada sa instalirao drajvere za Live 5.1(ove youp pax) slika se pokvarila znatno (i sa DSCalerom), a onda sam pokusao da ih deinstaliram (rucno) i instaliram KX i napravio jos vece s***, sto je dovelo do vracanja Image-a sistemske particije!
U principu znam da bi trebalo prvo instalirati drajvere za zvucnu, pa potom za tv tuner, ali meni je vec sve instalirano. Da li postoji neki backup drajvera, da ja probam vise drajvera za live 5.1, a da, ako ne valjaju, mogu da ih "jednim klikom" vratim?

Instalirao sam neke NGOHQ modded drivere za Live 5.1 i audigy 1.
Vise nemam problema sa slikom na "TVu". Medjutim instalirao sam opciju za igre koja se i preporucuje za Live 5.1 kartice, dok se opcija za muziku i filmove preporucuje za audigy1. Kako igrice ne igram, probao bih i ovu drugu opciju, ima li neko iskustva sa ovim drajverima?

Nazad
Vrh Dno