Šta je novo?

Konfiguracija

smolcha

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
154
Pozdrav svima .
Pravim konfiguraciju za sebe (Budzet mi je oko 400e ili 40 000). Planiram da komponente uzmem u WinWin-u , posto sam iz Panceva a on mi je blizu.
Od komponenti bih uzimao sve sem Hdd-a i ROM-a. Pa bih da pitam forumase kao velike poznavaoce PC komponenti , koje su najzahvalnije i sta da gledam kod koje komponente.
Unapred hvala ! :wave:

AMD Phenom II X4 960T, 3.0GHz/6MB 64Bit BOX Black Edition
GigaByte 970A-UD3
2 x 4GB DDR3 Exceleram PC1600, Rippler CL9, ERS303A
PowerColor ATI 6790 1GB DDR5
CoolerMaster Elite 332, 420W, 12cm fan

Ovako nesto. Naruci online jer je znacajno jeftinije a onda se dogovori s njima da licno preuzmes da ne tumbaju kuriri :)

Edit:
Ne vidi se na slici, prvo je Phenom II X4 960T

Prilozi

• Slika.jpg
    Slika.jpg
    163.2 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Vidim da ste obojca stavili iste grafe (ako se ne varam) , pa me zanima kakva je ta karta , posto mi to pravi najveci problem u kupovini.
Kapiram da ima i boljih , ali za tu cenu da li je medju boljima ili ?
I jos me zanima koja napajanja da uzmem , posto vidim da je dexter stavio od 420w , pa da li je to dovoljno za ovakve konfiguracije ?
Jos jednom vam hvala na savetima :)

Poslednja izmena:
Vidim da ste obojca stavili iste grafe (ako se ne varam) , pa me zanima kakva je ta karta , posto mi to pravi najveci problem u kupovini.
Kapiram da ima i boljih , ali za tu cenu da li je medju boljima ili ?
I jos me zanima koja napajanja da uzmem , posto vidim da je dexter stavio od 420w , pa da li je to dovoljno za ovakve konfiguracije ?
Jos jednom vam hvala na savetima :)

Napajanje iz tog kucista nije kvalitet od koga mozes ocekivati da tera ovakvu masinu. Mislim, radice, ali koliko to je pravo pitanje. Sklapao sam masinu sa tim kucistem i tim napajanjem i nije moglo da radi sa Radeonom 6770 koji manje trosi od 6790. Ovaj Chieftec je minimum na koji bih isao. Radeon 6790 je odlicna grafika, ne greje se previse a kod mene sve tera na high sasvim lepo.

Realno je moralo negde da se ustedi malo :D
Ova konfiguracija nije neki potrosac
6790 ~ 130W
960t ~ 95W
ploca i memorija i hard da povuku jos jedno 60-70w
= ~300W Max
Moze da se ustedi malo za bolje napajanje ako uzme "samo" 4Gb ram

Poslednja izmena:
Realno je moralo negde da se ustedi malo :D
Ova konfiguracija nije neki potrosac
6790 ~ 130W
960t ~ 95W
ploca i memorija i hard da povuku jos jedno 60-70w
= ~300W Max
Moze da se ustedi malo za bolje napajanje ako uzme "samo" 4Gb ram

To sam i ja rezonovao, bolje 4 GB nego slabije napajanje. Ionako je 4 GB rama i vise nego dovoljno a kasnije se moze lako dodati. S druge strane, napajanje se uzima na duzi period i ono je po meni samo srce sistema. Sve zajedno ta masina nece povuci nikad vise od 250W ali je tu najbitnija +12V grana s koje vuku i procesor i graficka a ona to na tom Thermal Masteru od 420W nije sposobna da kontinuirano daje :) Inace deklasirano je na 16A na 12V grani sto daje maksimim maksimuma od 192W, zato sam i savetovao Chieftec+vrlo dobro Thermaltake kuciste.

sdas.jpg

Uzimam ovu konfu . Nadam se da nisam nesto zeznuo oko graficke, tj da ce biti dovoljno ovo napajanje za nju. Uglavnom , hvala na savetima mnogo ste mi pomogli.
Pozdrav cheers

Vrh Dno