Šta je novo?

Konfiguracija

smolcha

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
154
Sledeceg meseca planiram da sastavim konfiguraciju za sebe , planiram da ulozim oko 500 e. Pa mi treba savet oko dobrog procesora , napajanja ali i neke dobre graficke koja ce gurati igrice narednih 3 do 4 godine , ma da ja uglavnom igram samo pes.

Unapred hvala , pozdrav svima . cheers

Evo ti konfiguracija za oko 500 evra koju sam sastavio u Gigatronu:

1) Jak procesor sa 4 jezgra i otključanim množiocem (lak za OC)
2) Dobra grafička karta za uloženi novac
3) Kvalitetno Seasonic napajanje
4) Dobar hladnjak za procesor
5) AM3+ ploča (možeš preći kasnije na noviju generaciju procesora)

Prilozi

• komp 500 e gigatron.jpg
    komp 500 e gigatron.jpg
    121.2 KB · Pregleda: 90

fino sastavljeno :) ma da moze da prodje i jefrinije sa tom konfom, malo su precenjene komponente u gigatronu.

Poslednja izmena:
Naravno da može nešto jeftinije, nekako mi najlakše da sastavljam u Gigatronu, može da ukuca komponente u pretragu na itsvet ili pcberzi, i da ih kupi na više strana, tako je verovatno moguća ušteda od par hiljada dinara. Prednost kupovine u jednoj radnji je što oni mogu sklopiti računar bez doplate, za one korisnike koji ne žele ili nemaju vremena da se time zabavljaju. I naravno lakoća kupovine na jednom mestu, bez jurnjave po gradu, i potrage za najjeftinijim komponentama.

Naravno da može nešto jeftinije, nekako mi najlakše da sastavljam u Gigatronu, može da ukuca komponente u pretragu na itsvet ili pcberzi, i da ih kupi na više strana, tako je verovatno moguća ušteda od par hiljada dinara. Prednost kupovine u jednoj radnji je što oni mogu sklopiti računar bez doplate, za one korisnike koji ne žele ili nemaju vremena da se time zabavljaju. I naravno lakoća kupovine na jednom mestu, bez jurnjave po gradu, i potrage za najjeftinijim komponentama.

ne bi im dao da mi sklapaju novi komp da oni meni plate :D merak je to :)

Jedino samo da izbacim citac i da ubacim HDD , posto citac imam sa starog kompa ;)

kom2.jpg

A ovako nesto? Posto ne volim Sapphire graficke , a video sam da je ovde na testu ova Asus-ova dobro prosla . E sad jedino nisam siguran za maticnu i napajanje , posto sam tu najtanji. :D

Nemoj odmah da izdvojis 1000 din na ventove. Nema potrebe. Pogotovo sto je vec krenulo hlano vreme. Memoriju uzmi 2x4. imas patriot signature za 3700.
Bice ti dovoljno 520w. Nisam siguran koliki upgrade ces moci da radis za par godina, ali za sada je dovoljno sigurno.

Nemoj odmah da izdvojis 1000 din na ventove. Nema potrebe. Pogotovo sto je vec krenulo hlano vreme. Memoriju uzmi 2x4. imas patriot signature za 3700.
Bice ti dovoljno 520w. Nisam siguran koliki upgrade ces moci da radis za par godina, ali za sada je dovoljno sigurno.
Ma ja sam ovo u hodu sastavio , sa konfe je jedino procesor siguran. Cekam bulldozer da izadje , pa da vidim dal ce da padnu cene ostalim AMD-ovim procesorima...

Poslednja izmena:
Ma ja sam ovo u hodu sastavio , sa konfe je jedino procesor siguran. Cekam bulldozer da izadje , pa da vidim dal ce da padnu cene ostalim AMD-ovim procesorima...

bulldozer je izasao i nije ispunio ocekivanja, bar za sad mozda nesto i uspeju da urade sa novom revizijom ali malo li smo ga cekali pa sad ponovo nesto moramo da cekamo, ne isplati se

Kako je krenulo ovo sa BD, bice dobro da ne poskupe ;) A inace su skocili malo sad, ne znam da li nasi distributeri vec kalkulisu neuspesan BD :zgran:

Hoce li mi biti dovoljno 520w?

Biće dovoljno, pošto nije sve u W, ponešto je i u amperima. :d
To Seasonic napajanje od 520W je mnogo jače na +12V od mnogih napajanja koja imaju navodnih 600-700W

A +12V je najvažnija grana, sa nje se snabdevaju najveći potrošači (procesor i grafička karta), taj model ima 40A na +12V, znači 480W, i još pozamašnu rezervu iznad, ali nju nećemo računati. Ja imam napajanje od Antec-a (HCG-520), koje je unutra taj isti Seasonic, i gura Phenom 955 + HD 6950 bez problema, po potrebi i sa debelim OC (CPU na 4 GHz, grafička na klokovima HD 6970), bez da se preznoji, u stvari tako lako to gura, da imam utisak da bi napajalo i dve HD 6950. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno