Šta je novo?

konfiguracija za video montazu (ocenite)

core

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
304
Molio bih vas da mi ocenite konfiguraciju koja bi prvenstveno bila namenjena video montazi, dajte mi preloge i savete, ali uzmite u obzir da mi je budzet ogranicen (1000 eura):

- Intel Pentium 4 630 3.0GHz Box, LGA775, FSB800, 2MB cache, 64bit EM64T

- P4 Gigabyte GA-8I945P-G, I945P, S775, FSB1066, PCIEx16, DDRII 667/533/400ECC DualCh, SC, LAN, 4SATAII, PATA, RAID

- DIMM 512MB, DDR2 DRAM, 533MHz, NCP, Lifetime Warranty (2x)

- Club-3D GeForce 6600 Passive, PCIE16, 256MB DDR, 128bit, 300/400, 8 pipes, besumno hladjenje!, DX9.0, SLI Ready, DVI, TV-out

- Western Digital 200GB WD2000JS, SATA2, 7200rpm, 8MB cache, desktop high performance, Serial ATA 300MB/s (2x)

- DVD+-R/W drive NEC ND-4550A beige

naravno da nisam napomenuo i pratece elemente, ali ovo mi je bitno da vidim da li sam pogresio u izboru. Ja takodje znam da bi mozda trebalo staviti raptor diskove ali...

Hvala

video montaza bez VIVO kartice ili nekog srugog video in-a nema smisla
i minim minimuma je 1GB memorije
ja bih stavio 2GB
i bar jos jedan HDD od 200GB

valjda ce se isplatiti, dace Bog

Poslednja izmena:
zaboravio sam da navedem da je tu ukljucena firewire kartica koja je povezana sa VTR sony dsr 11.
A zasto mislis da je 400 GB malo, posto sam stavio 2x 200 GB, a sto se tice memorije za sada toliko, a za kasnije mozda.

Ne verujem da ce on da koristi tu VIVO karticu, valjda ce da ide preko firewire-a.
Konfiguracija je po meni dosta dobra. Ja bih dodao samo jos jedan modul od 1GB i umesto jednog Western-a od 200 ubacio bih dva od 120 u RAID0, radice ti mnogo brze, provereno.

Ko sto rece sH@DoW stavi dva harda u raid0 - moja preporuka seagate barracuda
120GB SATA,i uzmi jos jedan hard da ti bude sistemski.Naravno jos memorije bi
dobro doslo.

nisam video 2x
mislim da je 400GB i vise nego dovoljno

core je napisao(la):
zaboravio sam da navedem da je tu ukljucena firewire kartica koja je povezana sa VTR sony dsr 11.
A zasto mislis da je 400 GB malo, posto sam stavio 2x 200 GB, a sto se tice memorije za sada toliko, a za kasnije mozda.

Mene interesuje zasto bas dsr11??? Od 4 koje sam imao svi su otisli u maminu i pre garantnog roka...a o vratancima...ona ti se polome posle 2 meseca open i close :wall:
Panasonic DV2000 ti je bolje resenje ali ne moze da primi DV kasetu

zasto dsr 11, zato sto mi je tako iskrslo da ga uzmem za male pare (polovan) star 2.5 meseca, a u dobrom je stanju. A sto se njegovih vratanca znam za to, ali ko ih koristi kako treba moze i da potraje, znam to iz iskustva jer takve imam na poslu, na jednom se vratanca polomila, ali to ti je ono kad vise ljudi rukuje svaki dan sa tim, a i manje vodis racuna kad nije tvoje. Naravno da su oni mnogo nezni pogotovo onaj mehaizam za uvlacenje kasete, ali povoljno je pa cu morati tako.

core je napisao(la):
zasto dsr 11, zato sto mi je tako iskrslo da ga uzmem za male pare (polovan) star 2.5 meseca, a u dobrom je stanju. A sto se njegovih vratanca znam za to, ali ko ih koristi kako treba moze i da potraje, znam to iz iskustva jer takve imam na poslu, na jednom se vratanca polomila, ali to ti je ono kad vise ljudi rukuje svaki dan sa tim, a i manje vodis racuna kad nije tvoje. Naravno da su oni mnogo nezni pogotovo onaj mehaizam za uvlacenje kasete, ali povoljno je pa cu morati tako.

Druze moj znam da je povoljno povoljno ali ako planiras da ga intenzivno koristis racunaj da ni mehanika nije bas izdrzljiva a glava se izuzetno lako zaprlja (nemoj slucajno da ga drzis na pauzi u plej modu) to je sto se mog iskustva tice.

Minimum za rad sa videom ti je giga...ako mozes uzmi 2x1gb
Uzmi dva diska...recimo dva od 250 GB,bitje dosta.
ostalo je dobro...ali zavisi kakva je video montaza u pitanju.
Da li ti treba da sve brzo radi,ili puno mesta?

I jos nesto...kao sto je ovde vec neko i pitao...nisi rekao da li zelis da se bavis SD ili HD video montazom...ali posto ces koristiti DSR11 onda moze biti u pitanju samo SD video montaza...jedan disk od 300gb ce ti biti sasvim ok a sa memorijom ne moras preterivati jer je 1gb sasvim dovoljno ako ces raditi u Premieru (od 6.0 do 1.5), ako planiras da pravis composing u After Effectsu ili Combustion-u onda je 1.5gb sasvim dovoljno za komotan rad. U mom slucaju ja bih ipak uzeo AMD ali ako ti mislis da ce te Intel zadovoljiti onda samo napred. :whip:

ne bavim se montazom ili slicnim poslovima ali grabujem u divx u realnom vremenu i tu je intel bolji od amd-a (recimo celeron [email protected] je bio brzi od bartona na 2200 (3200+), sada imam sempron64bit@2400Mhz i otprilike je isti kao celeron d na 3.5Ghz). znaci intel je bolji samo u divx-u, ostalo nisam proveravao, svojevremeno sam gledao neke testove i recimo amd je bio bolji i u mp3 kompresiji a ne secam se kakva je situacija sa mpeg-om...

poz

Dobro svako ima svoje favorite (AMD , Intel), ja sam se opredelio za Intel posto sam imao losih iskustava sa AMD-om. Kod rada sa DV materijalom AMD krene u startu odlicno ali se posle 45 minuta rada zamori i onda neverovatno lose radi, cak i posle restarta se ne moze u potpunosti povratiti. E takva su moja iskustva sa AMD-om, pa stoga resih da izmem INTEL.

Poz

stormwatch153 je napisao(la):
:cigar: :banana: :smoke:

Nece...zasto bi.... :bottle: :d

smesno mi je ro sto se CPU "zamori"

AMDvsINTEL se odnosilo na ceo thread

KIBLA`s je napisao(la):
smesno mi je ro sto se CPU "zamori"

AMDvsINTEL se odnosilo na ceo thread

Hm...evo moj glas razuma...i Intel i Amd su sasvim ok platforme za video montazu ali je AMD jeftiniji i brzi u radu sa SD I HD materijalom (sa tim da je u Divx kompresiji brzi Intel ali ja to ne smatram video montazom), to je sve.

Vrh Dno