Cao, drugar me je zamolio da mu sastavim konfiguraciju, hoce da uci video i audio produkciju. Buduci da nemam pojma o tome, naveo mi je programe koje planira da koristi. To su FL studio 9 i Cubase (za audio) i Vegas 9 i Maya (za video). Koliko sam shvatio, FL studio 9 i Cubase nisu preterano zahtevni i za njih bi se mogao naci neki komp za rel male pare. Vegas 9 valjda sluzi za montazu video materijala i to mu bas treba, dok mi je napomenuo da bi malo ucio i Maya-u, ali pretpostavljam da je to jako zahtevno.
Sto se tice cifre koju je spreman da izdvoji, to bi bilo nesto izmedju 30 i 60k din za konfu sa monitorom.
Ono sto bih molio ljude koji su bolje upuceni je da mi posteno kazu da li ima svrhe da se nada radu u Vegasu i Mayi sa nekom konfom od 60k i da mi predloze npr 2 varijante, 1 jeftiniju i 1 skuplju. Drugar je video u gigatronu sledecu konfu i mislio je to da uzme:
Naziv modela : Gigatron Stardust
Specifikacija:
-------------------------------------------------
Maticna ploca: ASUS AM2+ M2N68-AM SE2
Grafika: ATI RADEON HD4350 512MB
Procesor: AMD Athlon II X2 215 2.GHz
Memorija: 2 GB DDR2 800MHz
Hard disk: 320GB SATA II 7200 rpm
Optika: DVD-RW DualLayer 20X Black
Kuciste: ATX MIDI Tower 400W
ZVUK: Integrisana 5.1
TASTATURA: PS/2 Black
MIŠ: Optical PS/2 Black
Monitor: Samsung 19''TFT 943SN .
Cena je 30k, ali meni to ne mirise na resenje za video produkciju (ovim podrazumevam neko modelovanje u Mayi i montazu u Vegasu). Koliko bi mu znacio npr Athlon II X4 620 proc, a koliko neka bolja graficka (npr 4770)?
Sto se monitora tice, nije preterano zahtevan, mislim da ce neka 19ica biti taman.
On nema nikakvu orijentaciju o ceni hardvera danas (hteo bi da kupi zver :d za navedeni novac), a ja nemam pojma o zahtevnosti navedenih programa, tako da smo u prilicnom corsokaku. Pomoc jako dobrodosla. Unpred hvala.
Sto se tice cifre koju je spreman da izdvoji, to bi bilo nesto izmedju 30 i 60k din za konfu sa monitorom.
Ono sto bih molio ljude koji su bolje upuceni je da mi posteno kazu da li ima svrhe da se nada radu u Vegasu i Mayi sa nekom konfom od 60k i da mi predloze npr 2 varijante, 1 jeftiniju i 1 skuplju. Drugar je video u gigatronu sledecu konfu i mislio je to da uzme:
Naziv modela : Gigatron Stardust
Specifikacija:
-------------------------------------------------
Maticna ploca: ASUS AM2+ M2N68-AM SE2
Grafika: ATI RADEON HD4350 512MB
Procesor: AMD Athlon II X2 215 2.GHz
Memorija: 2 GB DDR2 800MHz
Hard disk: 320GB SATA II 7200 rpm
Optika: DVD-RW DualLayer 20X Black
Kuciste: ATX MIDI Tower 400W
ZVUK: Integrisana 5.1
TASTATURA: PS/2 Black
MIŠ: Optical PS/2 Black
Monitor: Samsung 19''TFT 943SN .
Cena je 30k, ali meni to ne mirise na resenje za video produkciju (ovim podrazumevam neko modelovanje u Mayi i montazu u Vegasu). Koliko bi mu znacio npr Athlon II X4 620 proc, a koliko neka bolja graficka (npr 4770)?
Sto se monitora tice, nije preterano zahtevan, mislim da ce neka 19ica biti taman.
On nema nikakvu orijentaciju o ceni hardvera danas (hteo bi da kupi zver :d za navedeni novac), a ja nemam pojma o zahtevnosti navedenih programa, tako da smo u prilicnom corsokaku. Pomoc jako dobrodosla. Unpred hvala.