Šta je novo?

Konfiguracija za render i animaciju

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav,
Zamolio me je drugar da mu sastavim high-end masinu za render i animaciju. Budzet je neogranicen. Uslovi: Ploca sa dva jezgra, najjaci moguci procesori i 32gb rama ili vise i da naravno podrzava sli/crossfire i koji bi modeli graficki dosli u obzir (osim onih tesla bolestina :D).
Hvala :wave:

Poslednja izmena:
Dva xeona,dual xeon ploca,gtx titan 32gb rama,napajanje ss 850-1000w(ako oce cf,Sli)Ovo je otprilike to nisam navodio modele jer sam na mobu ali mislim da bi to bilo to,ostalo neka sam odabere.

Za te pare se ne "sastavlja" nego se uzima BREND!
Jer te komponente ne mozes tako lako ni nabaviti, i daleko je lakse uzeti sklopljeno, kad se vec archi, nek se archi kako treba i sa stilom.
BOXX/HP su recimo kompanije na koje bi trebao da ciljas, a i zivo me zanima da neko ko zna da iskoristi takav HW ne zna sta mu treba???
To mi nesto ne pije vodu....
....
Za sta mu to treba?
Jel znas da taj crossfire tj sli nikakvu upotrebu nema ni za jednu 3D aplikaciju?
Ako vec uzima tako nesto, onda mu treba 64GB rama, al ne znamo ni cime se bavi?
Reaflow? Sta? Kakve animacije?

Poslednja izmena:
Veruj mi druze nisam u toj tematici (rendering, animacija) i lik me je samo zamolio da mu kazem ili pitam nekoga ko zna. I da, slazem se da je sve prilicno nedefinisano.
mogu da ga pitam ali najvise mrzim da preko mene idu takve stvari a lik je duduk za hardver kao i ja za celu pomenutu tematiku renderinga i animacije.
Inace hvala za za BOXX..deluje kao vrlo pristojna varijanta.

Poslednja izmena:
Pa bilo mi cudno, iskreno, ako je duduk za HW, ili ga pitaj, ili nek se on uclani, za sta mu treba.
Mozda i cela ta ideja da puca 3-4.000€ na HW i dolazi od toga sto covek ne zna?
Za te pare moze da ima vrhunski 4930K masinu sa 64GB rama, Quadro/Titan karticom i jos celom mini render farmom pride.
Realno, ne postoji nijedan razlog za dual xeonom, iz prostog razloga, sto njegov single trid i nije nesto brz, a za multi trid, tu je farma.
Ajd, nek ti je sa srecom!

Vrh Dno