Šta je novo?

Konfiguracija za nekih 450€

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, treba mi neki predlog (sa cenama, ne bi bilo lose :)) za kompletnu konfu za vec recenih 450€. Znam da tu nema sta mnogo da se budzi, ali eto, ta je cifra...

Inace sam trazio malo (search über alles! ;)), ne nadjoh bas za ovu cifru, uglavnom je trazeno za neke vece pare... a i dodje ovo smanjenje PDV-a, pa da vidimo kako se sad krecu cene :)

BTW, jedine stavke koje bi bile obavezne (ili bar pozeljne) jesu 17" TFT (naravno da nece biti tu neki SONY ili pak EIZO), DVD rezac (sa cenama kakve su - trebam li objasnjavati zasto? ;)), kao i 1GB rama (DDR ili DDR2, svejedno... naginjem ka DDR2 jer je ipak jeftinija, a i zbog mogucnosti kasnijeg upgrade-a... mada taj upgrade ko zna kada ce doci, mozda i tek za 3-4 godine :)).
Eto, to je to, jedine stavke koje se "traze"... naravno, ne treba ni pominjati da bi to bio neki "all-rounder" komp, dakle, za sve po malo - internet, surfovanje, gledanje DVD/DivX filmova... u sustini nista posebno (a opet, s obzirom na cenovni rang - nema mnogo da se bira! :d)

evo ovo sam ja nedavno sklapao za kevinu prijateljicu:

Maticna Ploca: MSI K9AGM2-L 4000din
Procesor: CPU SocketAM2, AMD Sempron 3000+ BOX 2300din
Memorija: Kingston KVR 512MB DDR2 1750din
Graficka: ATI x1200
Kuciste: Frontier MONARCH 2000din
Opticki Uredjaj: NEC AD-7173A 2100din
Hard Disk: HDD SATA2 7200 160GB WD Caviar 4000din
Tastatura: Logitech Inter. 350 black USB OEM 900din
Modem: Fax Modem 56K 800din
Mis A4 Tech OP-50 510din
Monitor: Samsung 17" SyncMaster 710N 14000din

to mu sve dodje oko 400eur
postho sam ja zaokruzhivao cene onda je to vreovatno i nekih 10-15 eur manje. shto dodje da do 450 eur ostaje nekih 65eur, odbijemo 15-20 da umesto 512rama bude 1gb i ostatak para da se ulozhi u plochu pa da umesto ovog MSI-a bude Biostar TA690G i mislim da je to optimalna konfa za taj novac. Predpostavljam da ni modem nece biti potreban, tako da ako se to izbaci onda bi mozhda moglo i da se nakupi za neki Athlon X2.

Poslednja izmena:
Upravo... Activated1 je sve rekao!. Izbaci modem, stisni se, uzmi TA690G i x2 3600+ jos 512Mb rama i leti kao zmaj!

Najpre, hvala svima sto su se oglasili, cenim to ;)

Ja se prsiti (a ni stiskati :d), necu, to je sve za drugaricu :)
Mada je diskutabilno i tih 450€, mozda bude i za nijansu manje... ali preko - teeeesko...

Sasvim solidna konfa koju je naveo activated1, sve je na mestu... X2 je apsolutno nepotrebna investicija, umesto toga da se doda jos 512 mega rama i super. Cak i za plocu ne znam sta ciniti, treba li bolja ili ne (realno - i ne treba), dok za modem apsolutno nemam pojma... naravno da je analogni modem u danasnje vreme smesna stavka i za videti u okviru konfiguracije... ali, opet, pitanje je da li je za izbacivanje, ipak je to kakav-takav internet, pitanje je ima li se uslova za ADSL ili kabl.
E, da, onako na prvi pogled, vidim da fale i zvucnici, znaci i to treba uzeti u obzir (naravno, neki plastikanci, tipa 5 evra sa sve PDV-om :D)

FXGT, ona ponuda sa linka jeste primamljiva, ipak je to dobar kompjuter (odnosno, osnova) za jako male pare... ali ipak je polovnjak, to sigurno ne odgovara.

Najpre, hvala svima sto su se oglasili, cenim to ;)

Ja se prsiti (a ni stiskati :d), necu, to je sve za drugaricu :)
Mada je diskutabilno i tih 450€, mozda bude i za nijansu manje... ali preko - teeeesko...

Sasvim solidna konfa koju je naveo activated1, sve je na mestu... X2 je apsolutno nepotrebna investicija, umesto toga da se doda jos 512 mega rama i super. Cak i za plocu ne znam sta ciniti, treba li bolja ili ne (realno - i ne treba), dok za modem apsolutno nemam pojma... naravno da je analogni modem u danasnje vreme smesna stavka i za videti u okviru konfiguracije... ali, opet, pitanje je da li je za izbacivanje, ipak je to kakav-takav internet, pitanje je ima li se uslova za ADSL ili kabl.
E, da, onako na prvi pogled, vidim da fale i zvucnici, znaci i to treba uzeti u obzir (naravno, neki plastikanci, tipa 5 evra sa sve PDV-om :D)

FXGT, ona ponuda sa linka jeste primamljiva, ipak je to dobar kompjuter (odnosno, osnova) za jako male pare... ali ipak je polovnjak, to sigurno ne odgovara.

Pa taj MSI je sasvim solidna plocha pa ako je vec stiska za novac onda nije ni neophodna zamena, plocha je mATX ima dva pci-a, PCI-e16x i 1x slot, Biostarova plocha je veoma slichna shto se tichke fizichkog izgleda, najbitnija razlika je shto MSI ima 690v ,a biostar 690g chipset i biostar je bolji overkloker. I integrisane grafichke se razlikuju, na Biostaru je x1250 (koji krasi sve 690g ploche) dok je kod MSI-a x1200(koji krasi sve 690v ploche), performanse ovog IGP-a su negde izmedju Radeona 9600se i Radeona 9600 shto znachi da ako tvoja drugarica igra igrice tipa The Sims (1&2) i sliche naslove integrisana grafika ce sigurno da je zadovolji, a poshto plocha poseduje pci-a 16x slot uvek postoji i mogucnost upgrade-a.
:wave:

Sempron je dovoljan, još 512Mb RAM-a je obavezno (zbog integrisane grafike) a razlike u HDD-ovima između 160 i 250 su smešne.

Evo šta sam danas radio, rade mnoooogo dobro za ove pare (nek potroši još 20€ ili da se nešto skrati), dakle oko 470€ (37.900,00 din):

Monitor ASUS 17" TFT LCD MM17DE black
Kućište MSIndustrial Pluto 400W 12cm fan
Tastatura Genius keyboard 06X PS/2 black
Ploča ASUS M2N nForce 430
Procesor AMD Athlon X2 3800+ AM2
Grafička ASUS 7600GS Silent 256DDR2
Hard disk WD 160GB S-ATA2
Memorija 2x512 DDR2 667 Transcend
Miš Genius NetScroll 110 black
DVD rezač LiteOn LH-20A1P black
Zvučnici Genius SP-0110 black
podloga za miša

Mislim da ovo vredi ovih para...

Poz.

AM2 A64 3600+ 2.0GHz BOX 2x256KB L2 64-bit 4,731.74
SAM2 MSI K9N4 ULTRA-F NF4 Ultra 4,506.57
Adata DDR2 1GB 667Mhz 2,855.91
SATA2 160GB 8MB Western Digital 3,888.56
Nec AD-7173S 18x SATA Black 2,281.55
Zotac GF 7300GT 128MB DDR3 PCIe 128-bit 4,910.30
Codegen Aeolus 6018L-CA 2,073.24
LG 17" L1753S LCD 1280x1024 2000:1 5ms 300cd/m2 170/170 silver 12,498.95

Evo CARe jos sam ti i cene stavio...lencugo :d
Par eura gore dole, uvek moze da se koriguje.
edit, nisam stavio zvucnike tast. i mis :(

Poslednja izmena:
Dobre ponude sviju, nema sta :)... cak i od ovog mastercule :d
Sa sve cenama :D:D

Ali, naravno, morao je nesto da usere, pa tako nije stavio dva najbitnija input periferala, kao i zvucnike :d

U svakom slucaju, predocicu joj sve ovo, a ona, posto jel'te nema pojma, ima da me gleda k'o tele u sarena vrata... a mene ce posle da boli glava sta uzeti.
BTW, activated1, ove igrice sto pominjes, neki Simsi i tako to... mislim da ona "igrice" i dalje pojmi kao one automate po zabavnim parkovima :d:d:d

Kakve bre crne igre, za ove pare, ima samo da mi zeva u monitor i nista vise...

Vrh Dno