Šta je novo?

Konfiguracija za igranje i OC do 1000€

milos_94

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2008
Poena
309
E ovako,nameravam da kupim novi komp jer ovaj ne zadovoljava moje potrebe,do 1000€ je udzet i imam jos jedno pitanje,dal je bolje sad da ga uzmem tj. kraj 2007 ili tamo negde oko Maja,Juna 2009 jer cu tada imati malo veci budzet a i nije mi neka frka...

Moj savet ti je da sacekas da se malo normalizuju cene, jer su prilicno otisle navise. Jedino ako ti je bas frka, pa ne mozes da radis(da se igras) onda uzimaj.

cekaj

Ako ti nije frka apsolutno treba da sacekas,ne moras do maja-juna bas ali kako hoces, taman ce se i trziste normalizovati i uzeces neku tesku Core i7 zivotinju koja ce da kida u svemu...:smoke:;)A doci ce i nove graficke karte...

Bas planiram da uzmem u BG,u HN nebi uzimao nema sanse,8600GT kosta 120€ :wall: Znaci bolje da sacekam,tako sam i mislio...

Ne ne, opet ista stvar. Cene su skuplje u dinarima, zato sto je dinar pao, i onda je u dinarima skuplje. Ti posto imas evre kod sebe, dodje ti isti djavo jer za 1000 evra sada ces dobiti 85 000 dinara (pre 2 mseeca bi dobio 76 000). Znaci to poskupljenje je samo u odnosu na dinar, u odnosu na evro gotovo je isto. Kao sto rekoh, sto se mene tice mozes da uzmes.

I jel to sa monitorom ili bez monitora za 1000 evra?

P.S. 8600GT 120 evra OMFG! :shock:

Ne ne, opet ista stvar. Cene su skuplje u dinarima, zato sto je dinar pao, i onda je u dinarima skuplje. Ti posto imas evre kod sebe, dodje ti isti djavo jer za 1000 evra sada ces dobiti 85 000 dinara (pre 2 mseeca bi dobio 76 000). Znaci to poskupljenje je samo u odnosu na dinar, u odnosu na evro gotovo je isto. Kao sto rekoh, sto se mene tice mozes da uzmes.

I jel to sa monitorom ili bez monitora za 1000 evra?

P.S. 8600GT 120 evra OMFG! :shock:

Sa monitorom...A 8800 GT je 250€,katastrofa,ni lud nebi ovde kupio komp :smash:

Ako ti nije frka apsolutno treba da sacekas,ne moras do maja-juna bas ali kako hoces, taman ce se i trziste normalizovati i uzeces neku tesku Core i7 zivotinju koja ce da kida u svemu...:smoke:;)A doci ce i nove graficke karte...

o da.taman ce teska core i7 zivotinja i ploca da se uklope u 1000€ ali ako saceka do 2011. ili 2012.....

Maticna ploca: ASUS P5Q PRO (110 evra)
Procesor:Intel E8400 (130 evra)
Ram memorija:2x1gb DDR2 Geil ultra 1066mhz (40 evra)
Graficka karta: ATI radeon 4870 - Sapphire ili ASUS (220 evra)
HDD:Western Digital 640GB (65 evra)
DVD: Pioneer bilo koji (20 evra)
Floppy: standard (5 evra)
Tastatura i mis: Po izboru logitec neki (30 evra)
Napajanje: Chieftec 750W 14CS (95 evra)
Kuciste:Chieftec GX-01SLW (75 evra) (uglavnom neko chieftec ili cooler master kuciste za oko 70 - 80 evra)
Monitor: Samsunt T220 (250 evra)

Sve zajedno 1040 evra.

Ako ti je ovo mnogo, mozes da ustedis jos malo na napajanju. Ja sam ti stavio namerno 750W, zato sto za jedno dve godine kada budu izasle zahtevnije igrice, moci ces jos jednu graficku kartu ATI 4870 da stavis, i sa tim napajanjem ce bez problema da ti shljaka, jer ti i ploca podrzava dve graficke karte (ali dve ATI graficke karte, da ne bude zabune). Chieftec 560W iste klase, kosta svega 20 evra jeftinije. Tako da ne bi preporucio da spustas konfiguraciju.

Poslednja izmena:
Maticna ploca: ASUS P5Q PRO (110 evra)
Procesor:Intel E8400 (130 evra)
Ram memorija:2x1gb DDR2 Geil ultra 1066mhz (40 evra)
Graficka karta: ATI radeon 4870 - Sapphire ili ASUS (220 evra)
Napajanje: Chieftec 750W 14CS (95 evra)
Kuciste:Chieftec GX-01SLW (75 evra) (uglavnom neko chieftec ili cooler master kuciste za oko 70 - 80 evra)
Monitor: Samsunt T220 (250 evra)

Sve zajedno 1040 evra.

Ako ti je ovo mnogo, mozes da ustedis jos malo na napajanju. Ja sam ti stavio namerno 750W, zato sto za jedno dve godine kada budu izasle zahtevnije igrice, moci ces jos jednu graficku kartu ATI 4870 da stavis, i sa tim napajanjem ce bez problema da ti shljaka, jer ti i ploca podrzava dve graficke karte (ali dve ATI graficke karte, da ne bude zabune). Chieftec 560W iste klase, kosta svega 20 evra jeftinije. Tako da ne bi preporucio da spustas konfiguraciju.
Ja bh radije Q9300 i 4GB RAM-a...Monitor SAMSUNG 931BW ili ASUS VW222S a ostalo je manje vise u redu,mada nisma bas toliki gamer,najzahtevnija igra koju cu igrati ce najverovatnije biti GTA IV

Ja bh radije Q9300 i 4GB RAM-a...Monitor SAMSUNG 931BW ili ASUS VW222S a ostalo je manje vise u redu,mada nisma bas toliki gamer,najzahtevnija igra koju cu igrati ce najverovatnije biti GTA IV

4GB ram memorije uzmi za vistu ako koristis. Ako si na XP-u... ja imam 2gb, i ni jednom nisam popunio memoriju, a igram sve igre na najjacim detaljima. Ali ajde neka bude 4gb. Sto se tice procesora, takodje mislim da je nepotrebno. Q9300 je svega mozda 5% brzi od Q6600, a skuplji 30%. Bukvalno mozes da uzmes Q6600 i da overklokujes na 3GHZ (Q9300 radi na 2.5ghz), i onda imas bolji procesor od tog za manje para. Nepotrebno zaista. Ako hoces bolji procesor gledaj barem da uzmes onda Q9550, jer ima 12mb kesh memorije.

Monitor...e tu tek ne vidim potrebu da se stedis. Ako vec dajes 1000 evra, gledaj malo barem bolji monitor da uzmes. 19" monitor je besmisleno uzimati, a ASUS VW222S ima samo analogni ulaz. Ako ne zelis mnogo kinte da puknes, evo mozes i Samsung 223BW, kosta 200 evra. Ispod toga je greota uzeti, pogotovo kada imas 1000 evra budzet.

Evo onda vidi ovakvu konfiguraciju.

Maticna ploca: ASUS P5Q (100 evra)
Procesor:Intel Q9550 (250 evra)
Ram memorija:2x2gb DDR2 Geil ultra 1066mhz (90 evra)
Graficka karta: ATI radeon 4850 - Sapphire ili ASUS (130 evra)
Napajanje: Chieftec 560W 12s (75 evra)
Monitor: Samsunt 223BW (200 evra)

Sve zajedno 1040 evra.

Poslednja izmena:
Sad je vec bolje ali bih ipak uzeo asus ili neki drugi monitor...Odlucio sam da sad ne uzimam komp nego u junu a tad ce sve ovo kostati oko 750€ tako da cu tad ponovo otvoriti temu da vidimo sta bih mogao da uzmem...

Sad je vec bolje ali bih ipak uzeo asus ili neki drugi monitor...Odlucio sam da sad ne uzimam komp nego u junu a tad ce sve ovo kostati oko 750€ tako da cu tad ponovo otvoriti temu da vidimo sta bih mogao da uzmem...

Pa dobro, ali to cekanje mozes u nedogled. I onda ces za 6 meseci nakon toga moci jos jeftinije da prodjes. Cene hardvera non stop padaju, jer stalno izlaze nove tehnologije, i ako cekas da cene padnu, nikada neces docekati jer non stop padaju. ALi okej, kako hoces ;]

Nazad
Vrh Dno