Šta je novo?

Konfiguracija za igrače

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Ortak hoce da uradi novu konfiguarciju, najvise igra igrice (24/7), znaci konfa da bude posvecena igricama (svim vrstama igrica, pogotovo ove novije). Sta mi predlazete? Budzet je oko 1300eura (a moze i preko te cifre).

GeForce 7900 GT / Radeon X1900 XT
1.5-2 GB rama
ostalo manje-više nebitno, može i Sempron da bude :)

ma ja sam mislio da mu treba samo cpu, ploča, memorija i grafička....
mada, evo, gledam na pc berzi core 2 duo, nasjkuplji je 368 evrova(E6600, 2.4 GHz, 4Mb L2 , 1066MHz, S.775)....
neka da za ploču još 200€, memoriju oko 200€, grafičku oko 300€, hard disk oko 70€,monitro oko 200€ i dođe mu tu negde oko 1300€....
+je rekao da može i preko te cifre.....:D

@zokii

kao sto vidis momak je iz Lokacija: Australia - Land of...

E6800 Extreme je najskuplji od C2D $999 tako da nece moci jos mnogo toga da kupi pored....

+ ako vec kupuje gamer mashinu sigurno nece kupitio monitor od 200 evra....

Poslednja izmena:
Jeste; najskuplji core2duo! Imas li ti cenovnik uopste (covek je rekao do oko 1300e)

Pa to je to :-devil-:

Šalim se, jedan E6600 plus ono što mu je preporučio filipenko plus neki 2ms monitor bi trebalo da se uklopi u tu cifru...

Hehehe odmah da se ogradim, ne poznajem ovog Zokija (;))... :d
znamo se odavno ja i Kizo, stari drugari.. jel tako sudija?

Razmisljao sam da ortaku predlozim da uzme plocu kao moju i (za sada) isti CPU (E6300). A da ostatak para potrosi na RAM i Graficku.
E6300 je sada kod nas 170eura, a E6700 je 480eura, sto znaci da za nekih 6-8 mjeseci pasce mu cijena na nekih 250eura a mozda i manje. Taman, da se uradi upgrade CPU-a ;)
Ono sto me interesuje najvise je Graficka? Koja?
Ortak je bas teski "gejmer", ono igra 5 igrica odjednom. Svaku po par sati na dan. A kad sjedne da igra, igra danima (nekad sedmicama).
Dao sam mu moju Radeon XT9800 nek je koristi dok ne uzme novu konfu.

Evo gledam na MSY.com.au

512MB Asus EAX1900XT-2DHTV-512 ATI Radeon X1900 XT VIVO X1900XT 2 DVI PCI-Express PCI-E Video Card
$675 (400eura)

Juce bas kad sam bio u Sydney-u u njihovoj radnji u Ultimo (naselje u Sydney-u), vidio cijene za (ne znam tacno koju) ATI Crossfire graficku (svaka je oko $650, znaci za dvije kartice $1300AUD/765eura)... mnogo je kume, mnogo je.

Nisam bas 100% siguran ali mislim da bi 2 x g-force 7600GT dali performanse iste ili bolje od tog radeona a kostaju oko 100e manje (a i ima sli sto je vizuelno lepse).

i nije e6800 nego je x6800 :D ali trebalo bi da ima i x6900, ali mislim da jos nije izbacen na trziste...
sto se konfe tice slazem se sa svima, i glasam za 7900gt

7900gt obavezno ili gtx mada nije velika razlika 1g ili 2g rama intel core 2 duo obavezno ako ocesh vrh performanse. Intel D975XBX "BadAxe" preporuchujem jedan sata i jedan obchan hard. A za ostalo mozesh shta ocesh

Ako mozes da uzmes radeona 1900xt pa nekoj dobroj ceni ili ako kosta koliko i 7900GT nema sta da razmisljas - 1900XT!
Danas su popadale cene radeona ovde u usa a verujem da ce se slicna stvar desiti svuda. Sada 1900xt kosta 240USD...

1300 evra za gaming pc!!!
Aman zaman neka kupi Xbox 360 i plazmu i HiFi 5.1 sistem i udobnu koznu fotelju i gomilu diskova.

Bolje da potrosi 800evra na dobar pc a ostatak stavi u stek jer pc treba stalno upgradovati.

Jer uskoro stize DX10 i nove graficke.Mnoge igre ne podrzavaju dual procesore
a kada ih budu podrzavali moci ce da kupi neki extra brz dual za iste pare kao danas neki spor. Ja bih pre isao na single procesor sada(sempron je moj izbor) a kasnije neki masni X2(pad cena se ocekuje) taman ce se izigrati dok nestignu DX10 i dual procesorske igre.

Poslednja izmena:
1300 evra za gaming pc!!!
Aman zaman neka kupi Xbox 360 i plazmu i HiFi 5.1 sistem i udobnu koznu fotelju i gomilu diskova.

Bolje da potrosi 800evra na dobar pc a ostatak stavi u stek jer pc treba stalno upgradovati.

Jer uskoro stize DX10 i nove graficke.Mnoge igre ne podrzavaju dual procesore
a kada ih budu podrzavali moci ce da kupi neki extra brz dual za iste pare kao danas neki spor. Ja bih pre isao na single procesor sada(sempron je moj izbor) a kasnije neki masni X2(pad cena se ocekuje) taman ce se izigrati dok nestignu DX10 i dual procesorske igre.

Odakle ti ta ideja?
Radi kao i sa single.. samo malo brzhe :p
To je kao da si rekao da x64 ne podrzavaju igre na x32 OSovima.

Vrh Dno