Šta je novo?

Konfiguracija za grafiku [bez OC]

neo018

Cenjen
Učlanjen(a)
27.09.2009
Poena
150
pozdrav svima ! ! !...nov sam clan pa reko da se predstavim

Zovem se nemanja ,iz Nisa sam..sto se moze videti i po nicku..neo018 :)

Potreban mi je strucan savet u vezu kupovine novog kompa...ovako ,neznam zasto iz kog razloga vise volim AMD od Intela..i napravio sam konf. (koju cu da vam sad napisem)..dok me drug nije odgovorio od nje...i ja vise neznam sta da radim..skroz sam sludjen..
Prvenstveno komp mi treba za graficki dizajn..i recimo za 3D modeliranje koje pocinjem da ucim..

Konfiguracija 1 : AMD

maticna : MSI 790fx-GD70
proc : AMD Phenom II X4945
RAM OCZ 2(2X1GB)...cetri modula od po 1///na 1333
HD : WD Caviar Black 500 GB /32 MB/7200
GPU : XFX Ati 4850 DDR3/256bit/10.1 dirx
PS : OCZ Stealthx 600w
NZXT Temp flow king kuciste .....ovo je bila moja konf..za koju mi je receno da ne uzimam ako zelim da mi koristi za Adobove pakete i Max...i preporucio mi je c2q9550..sada zbog nove serije intela (i7 i5 ) neznam sta da radim..jer nemam dovoljno novca za to...dali je uredu uzeti 9550 posto inace igrice mnogo slabo igram ...HVALA !

zaboravih da dodam da me OC uopste ne zanima da radim..jer neznam :)...znaci sve ce biti stock :)

Poslednja izmena:
pozdrav svima ! ! !...nov sam clan pa reko da se predstavim

Zovem se nemanja ,iz Nisa sam..sto se moze videti i po nicku..neo018 :)

Potreban mi je strucan savet u vezu kupovine novog kompa...ovako ,neznam zasto iz kog razloga vise volim AMD od Intela..i napravio sam konf. (koju cu da vam sad napisem)..dok me drug nije odgovorio od nje...i ja vise neznam sta da radim..skroz sam sludjen..
Prvenstveno komp mi treba za graficki dizajn..i recimo za 3D modeliranje koje pocinjem da ucim..

Konfiguracija 1 : AMD

maticna : MSI 790fx-GD70
proc : AMD Phenom II X4945
RAM OCZ 2(2X1GB)...cetri modula od po 1///na 1333
HD : WD Caviar Black 500 GB /32 MB/7200
GPU : XFX Ati 4850 DDR3/256bit/10.1 dirx
PS : OCZ Stealthx 600w
NZXT Temp flow king kuciste .....ovo je bila moja konf..za koju mi je receno da ne uzimam ako zelim da mi koristi za Adobove pakete i Max...i preporucio mi je c2q9550..sada zbog nove serije intela (i7 i5 ) neznam sta da radim..jer nemam dovoljno novca za to...dali je uredu uzeti 9550 posto inace igrice mnogo slabo igram ...HVALA !

zaboravih da dodam da me OC uopste ne zanima da radim..jer neznam :)...znaci sve ce biti stock :)

uzmi 955be procesor umesto ovog 945...q9550 je odlican cpu ali taj soket ide u zasluzenu penziju pa ti je pametnije uzeti ono sto je sada aktuelnije(am3,1366,1156)

Pa tu glatko upada Core i5, ne znam u cemu je problem. i5 750 je ~17500 din, Asus P7P55D je ~13500 din, ostalo ostaje isto. Uzmi 2x2GB RAM-a, u principu je pozeljno imati manji broj memorijskih modula.
Za OC se ne sekiraj, lako ces to da naucis, ovde na forumu imas i uputstva i mnogo ljudi koji su extra upuceni u to, a i prava je steta drzati i5 750 na 2.66GHz kad moze da da mnogo vise. :)
I razmisli o Xigmatek Midgard kucistu, jeftinije je ~2000 din od Tempesta.
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno