Šta je novo?

Konfiguracija za dizajnera

Prole

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
E pa 'vako narode: posto ste me uspesno odgovorili od laptopa evo moje buduce desktop masine. Znaci treba mi za buraza, nesto da dobro tera corel i photoshop. Svaka preporuka/kritika je dobrodosla. Ovo sam ja sastavio, cisto da znate otprilike sta mi treba.
Abit NF7-S (oko 70e)
AMD XP2600BOX Barthon XP 2.083GHZ/333 512kb Socket A (oko 90e)
Kingstone 512 DDR (80 e) mozda dodam jos toliko, videcu
Asus 128MB DDR ATI Radeon 9600XT, DVI, TV OUT (oko 130e)
DVD Rom LG (20 e) <- jos malo pa dzabe
Kuciste mozda Chieftec od oko 70e
I glavna nedoumica TFT monitor:
Sta mislite o LG L1730BS, 17", 1280x1024, 75Hz, 550:1, 12ms, DVI (350e)
Mis, flopi, tastatura oko 20e

Sve zajedno oko 800-830e.
?

DVD Rom LG (20 e) <- jos malo pa dzabe
Mogao bi da stavis neki rezac (DVD-R ili barem CDRW) jer kod dizajnerskog posla se fajlovi non stop snimaju,salju ovome,onome...

Dodaj jos tih 512MB RAM.

Sto se TFT-a tice,to neka neko drugi kaze (ja sam i dalje na CRT-u,pa nemam mnogo iskustva).

Obavezno neki dobar mish!
Verovao ili ne,ali to je veoma bitno,pogotovu kad radis u Photoshopu (preciznost).

Od TFT-a tek Sony ima donekle realne boje (za press), tako da ti ne preporucujem TFT za taj posao, pogotovo sto za cenu nekog prosecnog 17"tft mozes da uzmes odlican CRT, a ni 21" CRT nije tako nedostizan....

Rezac vec imam, tako da to necu kupovati. Imam i CDRW i DVDRW pa jedan od ta dva ide u novu masinu. Moracu da uzmem TFT zato sto nemam mesta tamo gde cu da ga stavim. Jako mi smeta i 15" jer ne mogu dovoljno da se udaljim od njega. Opticki mis sigurno! Mozda sam lupio ono za 20e, neka bude 40e, nije frka.
"...evo neka bude Ramiz..." :)

Poslednja izmena:
milanbb je napisao(la):
Od TFT-a tek Sony ima donekle realne boje (za press), tako da ti ne preporucujem TFT za taj posao, pogotovo sto za cenu nekog prosecnog 17"tft mozes da uzmes odlican CRT, a ni 21" CRT nije tako nedostizan....
ja isto tako mislio dok nisam video Mac monitor... au ljudi... pa to je san... ugao vidljivosti 179 stepeni, a boje... pa isto kao crt majke mi

bas niko... najmanji monitor kosta mislim 1300e :( eno mi 5 komada stoji za dtp-ovce, ja ih lozio da im treba veci pa ja sebi da uzmem jedan ovaj mali :D

Samsung 21" CRT 1100DF koji je 370 Evra. Mislim da je za tu namenu bolje zbog dijagonale i boja.
A što se tiče ostalog, što više memorije, 1 Gb ili više. Nemoj Kingston CL3, bolje Corsair VS CL2.5 a i malo je jeftiniji. Pošto je Photoshop baš žešće optimatizovan za Intela, trebalo bi razmisliti o toj kombinaciji ploče i procesora.

Po mom iskustvu bolji monitor ili bolji lcd ili neki katodas.
Mis mora da bude prva liga ili logitech ili mozda neki microsoft.
Mozda malo vise memorije,graficka je ok,ali svakako brzi procesor i brz hard puno znaci!

Ne, koristi 16 boja :)
@ Marko J. Preporuci mi bolji monitor a da mu cena bude razumna, znam da na monitoru ne treba stedeti. Mis ce biti Microsoft, kao ovaj sto imam na starom racunaru (kupljen u Listu, 1 g. garancije). Koji brzi procesor da uzmem? Ili da se otvorim za jos 512 rama?

APPLE TFT CINEMA DISPLAY 17" svega 730e! Rekose da je najbolji...
Pa ga onda zakacim na moj AMD 166Mhz sa 32MB jel necu imati za ostatak masine...

Poslednja izmena:
@ miroslav:
Uh, pa da prodam oba kompa i samo monitor da mi stoji na stolu?

@ diviner:
Pa dobro, necemo gledati u sitna crevca...Ako vec znas nesto o Bart(h)onu, napisi.
A o tome koliko su obrazovani & ljubazni prodavci...svasta bih imao da kazem

Nazad
Vrh Dno