Šta je novo?

Konfiguracija za AutoCAD ???

JohnnyST8

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
304
Ljudi me pitali za konf. za AutoCAD...Ja nesto gledo sys. req. za 2004 i konstatovao da to nije problem : p III na 800 ; 256 ram ; 1024x768 (16) VGA...To bi trebalo da bude dosta...Medjutim ja sam nesto razmisljao i o konforu rada pa...Kapiram da im dobro dosao Max 120/8 (skoro sam ga dobio i ja pa sam zadovoljan) i da bi im dobro doslo da ram bude 512...E sad, kazu da bi im dobro doslo da procesor bude preko 2 a ja se setio da su mi neki ljudi pominjali Intel na 2,8 sa 1 Gb kesha ali ne znam oznaku modela (?) i tako to...Naravno da bi i Celly-ji dolazili u obzir...Ali bi mi bilo jako korisno da cujem predloge pa da sutra mogu da gledam ponude po firmama...Mislim da im monitori ne trebaju ali mozda rese i to da menjaju pa...Naravno da bi to sve bio manji problem da su mi rekli okvirno do koje cene bi isli ali to niko ni ne pominje, hoce ljudi da vide pa da razmisle tako da i ja pitam sta bi to otprilike moglo da bude...
Unapred hvala svima koji se potrude...

u FireGL drajverima ima opcija da se podese setovanja za ProE. sad pošto su raedon i firegl kartice hardverski iste (bar tako tvrde po internetu) moralo bi da može da se nekako podesi da radeon radi kao firegl kartica. freefiregl drajveri su korak u tom pravcu ali moja iskustva govora de je taj pomak nedovoljan. ima varijanta da se flash-uje bios kartice pa da se ona 100% prebaci u firegl varijantu ali sa tuđom karticom nisam smeo da se igram na taj nacin. opet kazem, za kućnu varijantu ima smisla kupiti nešto jeftiniju kartu pa pokušavati da se od mazge napravi rasan trkač ali kad kad je rač o poslu, gde ti treba da stojiš iza neke preporuke koju ćeš da daš, najbolje je osloniti se na provereno rešenje.

Ma ok, potpuno se slazem sa tobom. Nego nesto drugo sam hteo da kazem, prvo Radeon i fireGL jesu hardverski identicne, drugo freeFireGL drajveri rade identicno kao i originalni FireGL drajveri, ali sasvim je druga stvar da li isti brljaju sa ProEng. I naravno za zahtevan profesionalni rad je bolje uzeti vec gotovu platformu zbog stabilnosti i bagova, mada se i sa ovim gorepomenutim nacinom moze napraviti isto to, naravno ogranicavam se na programe za koje provereno znam da funkcionisu, a spomenuo sam ih gore.

Pozdrav

sve u svemu, ne dam svoj Ti4200 nizašta na svetu :)

Nazad
Vrh Dno