Šta je novo?

Konfiguracija za 600 evra

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba da sastavim konfiguraciju nekim prijateljima za oko 600 evra (možda mogu da iskopam za nijansu više ali ne bih se kladio), ali nisam siguran za mnoge komponente. Evo šta otprilike znam, a za ostatak bih voleo da mi pomognete sugestijama.

U principu, ne treba mi gaming mašina s obzirom da je namenjena devojci od 15-16 godina koja do sada nije imala komp niti neki veći kontakt sa njima, nego pouzdana mašina na kojoj će lepo moći da se gledaju DivX i DVD filmovi i sluša glasna muzika bez krčanja. Naravno, i da se igra par jednostavnijih igara kao što je Sims. Ne znam ni šta današnje srednjoškolke igraju:)

Procesor: Barton 2500+ (pretpostavljam da je to neki best buy)

Memorija: 2x256MB DDR 400mhz, PQI verovatno

Grafička: GeForce FX 5200 128bit sa 128MB. Možete li da mi preporučite neki model? Znam da je kartica kršina za iole nove igre, ali ponavljam, ne treba mi ništa ekstra. Samo da nije ona osakaćena 64-bitna varijanta i da ima dobar 2D prikaz.

HDD treba da bude neki od 120GB, ne mora veći - bitnija mi je brzina rada i pouzdanost nego kapacitet. Znači Maxtor ne dolazi u obzir:) Šta je vaš predlog, cena ne sme da pređe nekih 110 evra.

Ploča - Jedino što znam jeste da mi treba neka sa Soundstorm zvukom...Koliko je pametnije da uzmem Live 5.1 i ploču na kojoj je integrisan neki bezvezni zvuk koji ću da isključim? Ne treba mi ploča koja je pogodna za overklokovanje s obzirom da se to neće raditi, nego moderna, stabilna ploča dobrih performansi. Naravno, ne mora da bude ekstra jeftina.

Samim tim, treba mi i predlog za 2.1 sistem, s tim što cena ne sme da bude veća od 30-40 evra. U mojoj okolini ima najviše Altec Lansing sistema (kažem okolini, jer sam iz Vrbasa), pa me interesuje da li oni mogu da posluže svrsi...I koji model tačno?

DVD čitač - Imam 117s i jako sam zadovoljan njim, ali male su šanse da ovde nađem neki Pioneer model (imao sam problema i u Novom Sadu). Koji biste mi model preporučili? Pretpostavljam da to sada i nije toliko bitno s obzirom na to da su svi vrlo jeftini, ali bih voleo da znam da li postoje modeli koje bi trebalo preskočiti, tj. koji su bučni u radu i lošije čitaju diskove.

Monitor - treba mi neki kvalitetniji model od 17 inča CRT, najbolje neki Samsung jer ću njega definitivno najlakše naći...Mada, bilo kakav predlog je dobrodošao.

Za ostale stvari ću se snaći:) Hvala unapred!

HDD treba da bude neki od 120GB, ne mora veći - bitnija mi je brzina rada i pouzdanost nego kapacitet. Znači Maxtor ne dolazi u obzir Šta je vaš predlog, cena ne sme da pređe nekih 110 evra
Uzmes WD od 120 GB cena bi trebalo da mu je 80 i neki evro

Ploča - Jedino što znam jeste da mi treba neka sa Soundstorm zvukom...Koliko je pametnije da uzmem Live 5.1 i ploču na kojoj je integrisan neki bezvezni zvuk koji ću da isključim? Ne treba mi ploča koja je pogodna za overklokovanje s obzirom da se to neće raditi, nego moderna, stabilna ploča dobrih performansi. Naravno, ne mora da bude ekstra jeftina
Imas varijantu da uzmes NF7-S koja ima soundstorm ili da uzmes NF7 i dodatno live 5.1. Kako god hoces, mozda je druga varijanta i bolja.

Samim tim, treba mi i predlog za 2.1 sistem, s tim što cena ne sme da bude veća od 30-40 evra. U mojoj okolini ima najviše Altec Lansing sistema (kažem okolini, jer sam iz Vrbasa), pa me interesuje da li oni mogu da posluže svrsi...I koji model tačno?

Malo vise od tih 30-40 evra kosta AL ATP3 (nekih 45 evra) i to bi bio moj izbor u tom cenovnom rangu

Nazad
Vrh Dno