Šta je novo?

Konfiguracija za 500 e

Stefan V.

Poštovan
Učlanjen(a)
02.05.2016
Poena
54
kućište: LC power pro 925B 600W
procesor:AMD FX 8320
matična ploča:MSI 970A-G43
grafička kartica:asus radeon R7 360
RAM memorija: kingston hyperx fury 8 gb 1866 Mhz
Hard disk:seagate baracuda 1000 GB
Optički uređaj:asus DVD/RW

Da li je ova konfiguracija Best buy ili mi preporučujete nešto bolje ali da je AMD a ne intel

kućište: LC power pro 925B 600W
procesor:AMD FX 8320
matična ploča:MSI 970A-G43
grafička kartica:asus radeon R7 360
RAM memorija: kingston hyperx fury 8 gb 1866 Mhz
Hard disk:seagate baracuda 1000 GB
Optički uređaj:asus DVD/RW

Da li je ova konfiguracija Best buy ili mi preporučujete nešto bolje ali da je AMD a ne intel

Zasta se koristi PC?
Namenski zelis AMD zbog veceg broja jezgara ili zbog necega drugog?

Jedan od AMDovih najjacih procesora ali slabija graficka?
Osim toga ako mozes pazari nesto drugo sto se tice HDDa.. Seagate je malo na losem glasu, a sto sam bogami i ja licno iskusio(Crklo cudo posle manje od 5m)..
- Ovo za hdd ne mora da znaci ali je definitivno najnesigurniji izbor.. Probaj WD ili Hitachi oni su na mnogo boljem glasu. Posebno Hitachi...

imam 11 godina
snimam za youtube gameplayove
prvenstveno mi treba za igre a i klipovi "prolaze" kroz render u premiere-u

hmm.. Ja bih svakako isao na i5, a ne na FX...
Osim toga ta graficka je preslaba za bilo koji ozbiljniji gejming... Ali ako se trenutno nema para za jace i ona ce gurati sve na srednjim podesavanjima..
Inace imas u firmi na E*** trenutno AMD 260X 2GB DDR5 na akciji za 10.000..

EDIT:
Da razjasnim samo zasto Intel po meni..
i5 ima samo 4 jezgra ali je svako jezgro duplo jace od 1 FX jezgra sto znaci bolji FPS u igricama koje trose 1 ili 2 jezgra..Tj. tu je najociglednije..
i5 ima QuickSync koji je po meni prilicno kul opcija.. Moj stari laptop sa i3-om je uspeo da strimuje 1080p pomocu QS opcije(Kvalitet je bio losiji nego x264 ali se to popravilo na novijim generacijama iGPUa)

Poslednja izmena:
Ipak mislim da je bolje da ides na i5.

4460 + h81 najjeftinija. Kad ne uziams fx, stedis i na kuleru, za i5 ti ne treba.
A sto vise para guraj u graficku. Sa tom 360 u novim igrama ocekuj low-medium. Za medium je potreban barem 370, a za high 380/x.

Naravno ako igas samo, primera radi, dotu, lol i slicne, onda je i 360 dovoljna.

Ipak mislim da je bolje da ides na i5.

4460 + h81 najjeftinija. Kad ne uziams fx, stedis i na kuleru, za i5 ti ne treba.
A sto vise para guraj u graficku. Sa tom 360 u novim igrama ocekuj low-medium. Za medium je potreban barem 370, a za high 380/x.

Naravno ako igas samo, primera radi, dotu, lol i slicne, onda je i 360 dovoljna.

+1 za ovo.

Vrh Dno