Šta je novo?

Konfiguracija za 40000+10000 za monitor

veximon87

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2008
Poena
301
Pozdrav svima ovde. Naime, trebalo bi da sastavim konfiguraciju drugu, za pare navedene u topicu, ali problem je sto sastavih u Gigatronu gde nemaju polovinu komponenti navedenih na sajtu. Tako da se sad obracam vama za pomoc.
Naime ovo bi prvenstveno bila gaming konfa. Jedine zelje su sledece:
da je Intel procesor. Da je mozda nvidia kartica (posto se stvarno ne razumem u atijeve kartice, da li ili koji model ima problema sa hladjenjem i sl, pa ukoliko imate ideju za ATI karticu, napisite molim vas u kom rangu je sa nvidiom). Monitor je neka 19'', za sto manje pare a da je dobra. Periferije poput misa, tastature, zvucnika i sl je nepotrebno. Samo kuciste.
Ako je moguce da je sastavljeno u jednoj firmi i da se navede kojoj! Hvala svima unapred!!!
PS> obavezno je 4gb rama i grafa na nekom nivu 9800 (moze i slabije i jace, ali ovo je kao neka srednja vrednost)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima ovde. Naime, trebalo bi da sastavim konfiguraciju drugu, za pare navedene u topicu, ali problem je sto sastavih u Gigatronu gde nemaju polovinu komponenti navedenih na sajtu. Tako da se sad obracam vama za pomoc.
Naime ovo bi prvenstveno bila gaming konfa. Jedine zelje su sledece:
da je Intel procesor. Da je mozda nvidia kartica (posto se stvarno ne razumem u atijeve kartice, da li ili koji model ima problema sa hladjenjem i sl, pa ukoliko imate ideju za ATI karticu, napisite molim vas u kom rangu je sa nvidiom). Monitor je neka 19'', za sto manje pare a da je dobra. Periferije poput misa, tastature, zvucnika i sl je nepotrebno. Samo kuciste.
Ako je moguce da je sastavljeno u jednoj firmi i da se navede kojoj! Hvala svima unapred!!!
PS> obavezno je 4gb rama i grafa na nekom nivu 9800 (moze i slabije i jace, ali ovo je kao neka srednja vrednost)

Razmisli ipak i o AMD-u. Za 40k dinara moze da se sastavi bas lepa masina.
Ovako nesto, na primer:

AMD Athlon II X4 620
GigaByte M720-US3
2 x 2GB DDR2 Kingston HyperX, PC1066 T1
PowerColor ATI 4850 PCS, 512MB DDR3,
DVD+-RW Samsung SH-S223B/BEBE
LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W 12cm fan
320GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB

Pa ne znam, nisam bas za AMD, imao sam i sam losa iskustva (davno) i kao greju sta ja znam vec. Pa sam vise za Intel. Mada ako je ovako dosta bolje, mozda se i odlucim za ovo. Ima li jos ko predlog? Koja je inace najbolja radnja za ove komponente?
Ps, kakva je ploca. Procitah neke review-e i kao super je ali mora neka podesavanja za trojezgricne (da li uopste i postoji ova rec!?) procesore i sl.
Da li ima jos koja opcija? najverovatnije idem sutra sa drugom da narucimo to, pa cisto da proverim.
Hvala Gastone btw.

Ok ubedjen:) Samo me zanima da li je bolje da uzmem saphire 4850 karticu ili navedene marke, posto kao saphire ima bolje hladjenje. Da i izmena u odnosu na ovo je i 500gb WD aaks, posto je razlika u ceni mizerna a jako je dobar (imam ga vec neko vreme).

@markosvaba
on se odlucio za varijantu od 500gb.
640 je samo 5e skuplje.
Tvoj varijanta je 25e skuplja. Bolje da tih 25e ode za graficku ako ih bude imao.

I pre sam za varijantu za proc sa 4 jezgra ako planira da vozi istu masinu nekoliko godina.
Dvojezgrani su sada standard! Mada to je moje misljenje.

Hvala svima sto su odgovorili. Konfiguracija je kupljena, i za sad je drug jako zadovoljan. Uzeta je 4770 graficka, posto ne treba jaca jer se igra na 19" monitoru, pa nije potrebna zverka, i uzet je quad. Jos jednom hvala svima.
Naime cisto ako ima jos nesto da se zna oko drajvera ili sl postujte molim vas, jer ja idem principom najnoviji drajveri su uvek bolji (iako je na mojoj 9800gt to vise puta pokazano kao lazno). Pitam posto drug ima problem sa npr fallout 3 igrom, izbacuje ga iz igre, pritom skroz na skroz promeni rezoluciju i osiromasi boje. Nemoguce je vratiti na staro dok se ne resetuje racunar.

Hvala jos jednom za sve ovo a i za sledece odgovore :)

Nazad
Vrh Dno