Šta je novo?

Konfiguracija za 3D studio 6

nitogen

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2005
Poena
304
Koja je najbolja konfiguracija za 3d studio?

Koja graficka najbolje odgovara do 250 evra?

Imam AMD platformu (Albatron kt400, Athlon 2000+, 512 ddr, Ati RADEON 9200 se), da li bi bilo bolje da predjem na INTEL platformu ili da napravim izmene u postojecoj?

:mad:

Sto se graficke tice, ako ti je max primarna grana delatnosti, najbolje ti je da kupis neku koja moze da se soft-moduje u quadro (quadro su profesionalne nv karte), a mislim da FX 6xxx karte to ne mogu. Neki modovani QUADRO + MAxtreeme drajveri i moci ces da se izboris sa milionima poligona. NV u svakom slucaju, zbog bolje OGL podrske i kvalitetnijih drajvera, moj predlog bi ti mozda bio neki 5900.

Sto se konfiguracije tice, nemoj da prelazis na intel-a, ako imas dovoljno veliki budzet uzmi neki a64(2800+ se uglavnom ok klokuju). A ako ne onda neku nforce2 plocu sa bartonom/sampronom 2500+. U svakom slucaju dodaj jos 512 rama (treba, veruj). Ako ides na drugu varijantu najbolje da uzmes dva ista DDR-a od 512 i stavis ih da rade na dual chanell-u.

I obavezno kvalitetnog misa/tastaturu, kada malo uvezbas tastaturne precice u maxu mnogo ces brze raditi....

Poz
DMX

yo

DamjanMX je napisao(la):
Sto se graficke tice, ako ti je max primarna grana delatnosti, najbolje ti je da kupis neku koja moze da se soft-moduje u quadro (quadro su profesionalne nv karte), a mislim da FX 6xxx karte to ne mogu. Neki modovani QUADRO + MAxtreeme drajveri i moci ces da se izboris sa milionima poligona. NV u svakom slucaju, zbog bolje OGL podrske i kvalitetnijih drajvera, moj predlog bi ti mozda bio neki 5900.

Sto se konfiguracije tice, nemoj da prelazis na intel-a, ako imas dovoljno veliki budzet uzmi neki a64(2800+ se uglavnom ok klokuju). A ako ne onda neku nforce2 plocu sa bartonom/sampronom 2500+. U svakom slucaju dodaj jos 512 rama (treba, veruj). Ako ides na drugu varijantu najbolje da uzmes dva ista DDR-a od 512 i stavis ih da rade na dual chanell-u.

I obavezno kvalitetnog misa/tastaturu, kada malo uvezbas tastaturne precice u maxu mnogo ces brze raditi....

Poz
DMX

Na koju karticu konkretno mislis?
Koliko to kosta?
Ne znam bas puno o potrebnom hardveru..

Mislim da ti je pametno da uzmes neki GeForce FX 5900 i sa ostatkom para poboljsas ostatak masine (proc/ploca/mem), igre ce ti lepo raditi, kao i max. A ako ti max bude seckao u viewportu na velikom broju poligona, kartu ovek mozes softverski da prepravis u QuadroFX i instaliras specijalne drajvere za 3d studio koji ce ti dati jos vise ubrzanja ali i malo usporenja u igrama.......detalje mozes potraziti na forumu sajta www.guru3d.com

DamjanMX je napisao(la):

Poz
DMX

Koji su ti rezultati u SPECopsu za MAX 4.2?

overall/CPU/geomtrical?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno