Šta je novo?

Konfiguracija za 3D modelovanje

DeaDraven

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poena
151
Potreban mi je savet oko konfiguracije koja mi je potrebna za rad u npr 3D max-u, i savet za monitor ali me zanima neka konfiguracija do 600 evra jer sam jos na studijama pa mi ne treba bas neka azdaja vec nesto da pristojno moze da ga izrenderuje...e da bila bih zahvalna i za savet za laptop koji bih mogla da uzmem posto imam dve varijante ili desktop ili laptop......Hvala

Glupo je uzeti laptop ako ti treba za rendering. Dakle, iskljucivo desk.

600e je relativno malo, ali da probamo. Treba ti sto jaci procesor, i to je problem, jer najbolji izbor ti je i5 750 ili i7 860, a samo oni su 160, odnosno 230e. Ploca gigabyte p55 ud3 90e, 4 gb ddr3 85e, hard 500gb 45e, graficka bilo koja oko 50e najbolje da bude.

To ti je 430 sa i5, i 500e sa i7. A treba ti jos dvd 20e, kuciste, napajanje i monitor. Mogla bi da uzmes neko najobicnije kuciste od 20e i da uzmes neko bolje napajanje recimo chifteca 450w ili corsair 400w oko 42 e.
To ti izlazi oko 510,tj 580e bez monitora. Ako bi uzela i5, mogla bi da uzmes neki 22` oko 140e, sto znaci da probijas budzet 50e. Mogla bi da prodjes jeftinije, ali sto se renderinga tice, ne bih ti preporucio, jer usteda od 50 e se ne bi isplatila sto se performansi tice

edit: e da, rec renderovanje i `ne treba mi neka azdaja`ne ide u istoj recenici :p
Pozdrav

Poslednja izmena:
Polovno? Mozes ici i na AMD, nije ti i5/7 jedino moguce, a kad zavrsis otom-potom, sta studiras?
Monitor, radni sto i stolica su ti bitniji od kompa samog veruj mi.

Poslednja izmena:
Ja bi pre uzeo phenom 2 x4 925 koji je ~110e, neku plocu sa amd 785 cipsetom sto je ~60e, i 8GB ddr2 sto je ~90e... Monitor sto veci, a ostalo ti nije toliko bitno.

edit: e da, rec renderovanje i `ne treba mi neka azdaja`ne ide u istoj recenici :p
Pozdrav

pa svesna sam ja da mi treba neki jači gamer...studiram unutrašnju arhitekturu, znači pretežno izrada enterijera, nameštaja...i sl.....pa mislila sam na konfiguraciju da bude 600 evra a monitor posebno....a znaci nikakav laptop ne dolazi u obzir? pitam jer mi je laptop bolja varijanta zbog prenosivosti, jer ne bih bas ostavljala komp za vreme ispitnih rokova i raspusta u drugi grad a malo mi je problem da prenosim....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno