Šta je novo?

Hardver Konfiguracija za ~1000€

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

X4K3P

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2015
Poena
225
Pozdrav svima, pomažem drugu da sklopi računar za ~1000€ pa bi mi značila vaša pomoć. Računar bi najviše koristio za light gaming (Valorant, LoL..), možda ponekad i neki AAA naslov na 1080p. Ja sam otprilike ovako nešto kontao:
Ryzen 5 9600x
MSI B650 Gaming Plus Wifi
32GB 6000Mhz CL30
RTX 9060XT 16GB
Volio bih da čujem mišljenje o ovome i prijedloge za kuler, napajanje i kućište. Hvala unaprijed!

Na 1080p mu ne treba vise od integrisane grafike sa Intel procesora.
Ja na 1440p igram Valorant u 220 FPS na MAX grafici, LoL takodje 180FPS locked MAX grafika, MC 500FPS Fancy grafika (sa modovima za FPS doduse ali to nema veze sa GPUom) itd itd. I to je u pitanju last-gen intelov iGPU sa Xe1, ovaj sto izlazi sada ce biti jos jaci jer je Xe3..

Evo 1080p valorant sve na MAX i FXAA AA (inace ne koristim AA)Screenshot (1).png

Poslednja izmena:
Integrisana ne dolazi u obzir. Potrebno je minimum 400-500fps u Valorantu i htio bi da bude siguran 4-5 godina. Za napajanje sam izabrao ADATA XPG Core Reactor II 750w, još ostaje da se izabere kuler, kućište i SSD.

Integrisana ne dolazi u obzir. Potrebno je minimum 400-500fps u Valorantu i htio bi da bude siguran 4-5 godina. Za napajanje sam izabrao ADATA XPG Core Reactor II 750w, još ostaje da se izabere kuler, kućište i SSD.
Ja samo kazem, da je izasao Xe3 iGPU onda bi bio no brainer build. A 400-500FPS u valorantu mu pretpostavljam treba da za svoj NASA monitor od 500 herca, meni je 180 locked cilj jer jel imam bednih 180hz monitor

Samo da AMD pusti one svoje G procesore jednog dana sa ovim novim iGPUovima i 40 CUs (ili koliko se vec prica) i ima da sve leti haha

treba valjda i monitor

sve novo na stari monitor? why?

Ima razlike u ceni, jer ima modela kućišta koja dolaze sa običnim ili sa aRGB ventilatorima. Kao primer bih naveo većinu NZXT-ovih kućišta.

Ako nekog zanima poručeno je preko Mađara sljedeće:
Ryzen 5 9600x
Arctic Cooling Freezer 36
MSI B650 Gaming Plus Wifi
Kingston Fury Beast EXPO 32GB 6000MHz CL30 kit
Sapphire Pure RTX 9060 XT 16GB
Kingston KC3000 1TB
ADATA XPG Core Reactor II 750W
Još ostaje da nađemo neko kućište kod nas.
@Mare imaš li prijedlog za model Antec kućišta?

Pazi ona sva dolaze sa nekim brojem ventilatora uglavnom je to 4, pa odabereš koje ti se sviđa i da li ti je OK da se malo pomučiš dok sklapaš ali da bude kompaktnije ili hoćeš prostranije... NX360 ili AX61 napr. kao ulazni modeli, a imaš i skuplje...

LC Power White_Wanderer_X LC-802W-ON - 7350 RSD.

Vrh Dno