Šta je novo?

Konfiguracija uz geforce gtx760

Bodibiber

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
330
Znaci osnovu konfiguracije zasnivam na gtx760(skuplje od te graficke ne bih uzimao) i HyperX 2*8gb 1600 mhz. E sada molio bih za pomoc vas momke koji se bolje razumete u ovu tematiku da mi preporucite ostatak konfiguracije koja bi bila u rangu gtx760(znaci ne ni najskuplje a ni najjeftinije komponente). Hvala.

AMD ili Intel?
I daj bar otprilike max cifru koliko keša bi potrošio.

Amd ili Intel...ne razumem u cemu je razlika. PC bi koristio za gaming prvenstveno tipa BF4, COD ghosts, AC4, Titanfall...ne znam da li sam ovim koliko ti pomogao.

A sto se tice cifre nemam predstave zato sto ja zivim u kini i ovde je cena komponenti drugacija...tipa gtx760 je 6000 dinara ovde jeftinija, a neki intelov procesor je ovde 21k a u srbiji 26k(ovo za procesor sam samo naveo zbog razlike u ceni) tako da prema ceni se ne bi mogli ravnati pa sam zato bas i napisao da komponente ostale budu u skladu sa jacinom gtx760.

Intel i AMD se razlikuju, pa recimo u svemu :)
Onda ovako,
Intel:
CPU - i5 4670
MB - neku z87, npr. LGA1150 Z87 ASUS Z87-K ili cak i ova jeftinija - B85 Gigabyte GA-B85-HD3
HDD npr. SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003
napajanje Termaltake SPS630

AMD
CPU FX-8320/8350
MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-UD3P posto verovatno neces kloovati procesor ova je dobra
napajenje i hard kao i za intel kombinaciju.

Ostaju jos kuciste i optika, to je vec sasvim svejedno, optiku ni ne moras imati :D
A kuciste zavisi sta volis i koliko para bi dao :)

npr ovaj procesor sam gledao pa ne znam da li je slab ili pak mozda mi ne treba toliko dobar.

http://detail.tmall.com/item.htm?sp...n=24a9cfc11e2218937e31f6ffdebd7188&standard=1

znaci ukombinovao bih taj procesor(ako je po vama ok), gtx760., 16gb hyperX kingstona, hard i optika su najmanji probem...ali ajde eto dajte mi preporuku za maticnu, napajanje i kuciste

Dobar je taj procesor, onda mozes uzeti onu b85 plocu sto sam napisao, samo sto ona podrzava ram do 1600mhz pa da znas ako bi ubuduce ubacivao neku brzu memoriju (od ove sto sad imas) da ne moze na tu plocu...
Ali ako imas para uzmi onu z87 puno je bolja...

Poslednja izmena:
GiBo2pac hvala ti puno na pomoci i izdvojenom vremenu. Imam jos par pitanja pa ako ti se da odgovoris ok, a ako ne, hvala u svakom slucaju jer si mi pomogao.

1. koja je po tebi bolja kombinacija, ta sa intelovim ili amd procesorom(koliko otprilike bolja)
2. sa tim konfiguracijama da li bi mogao da teram npr BF4 na ultra high podesavanjima, fullhd-u i nekom fps-u izmedju 35-40
3. znam da je pre par godina bila prica da treba ukombinovati nvidia grafiku sa intelom i radeon grafiku sa amd-om...jel to i dalje vazi
4. zar ne bi trebalo kuciste da obavlja hladjenje komponenti...ako da koje je onda pametno uzeti.

Nema na čemu!
1.hehe,pogledaj moju konfiguraciju pa ćeš videti da sam više za AMD :p
Sad sve zavisi od igre do igre, negde je bolji i5 negde FX, ali u principu nećeš pogrešiti koji godina uzmeš.
Ja da sad kupujem uzeo bi 8320 i matičnu Asus sabertooth.

2. Može

3.Nema to nikakve veze, ja imam AMD procesori nvidia kartu i radi sve kao podmazano :D

4.Naravno hlade ventilatori koji su u kućištu, ali ako uzmeš AMD onda moraš i neki aftermarket kuler, npr CoolerMaster 212evo, koji sam posedujem.

Opet ne znam koliko novca bi dao za kućište, pa ne mogu da ti preporučim, a ni ne znam kakav izgled kućišta ti se dopada...

Svako kućište od 50 evra i više će ti obavljati posao, onda samo zavisi do koje cifre bi išao i da li voliš onako fractal design minimalizam ili neko robusno gejmersko. :)

e hvala i na ovim odgovorima :). bas sam gledao i vidim po youtubu da je ta kombinacija 8320/8350 i gtx760 dosta popularna i da vuce bf4 na ultra high podesavanjima u full hd i fps-u izmedju 40-60.

ali sad si me zbunio :) sa ovim tvojim izborom maticne Asus sabertooth koja je vidim dosta skuplja od one koju si mi preporucio za 8320/8350 tj. od MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-UD3P.

A, pa ona prva ploča je dobra ako nećeš da klokuješ procesor.
A ako planiraš klok onda mora da se uzme ozbiljna stvar pa zato sabertooth. Inače ona gigabyte uopšte nije loša ploča.

A kako sam ja skontao ne planiraš da klokuješ procesor, tako da sabertooth tebi ništa ne bi značio osim bespotrebnog trošenja novca.

PS, ako slaviš Božić:
Hristos se rodi. :)

pa i 970A-UD3P nije za bacanje kada je u pitanju overklok, sigurno je da ce se grejati naponska, ali da stavi neki vent da duva na nju, mocice neki blazi overklok.

GiBo2pac hvala puno, Vaistinu se rodi. Slavim Bozic ali nazalost ovde u Kini i zbog poslovnih obaveza prebacen u drugi grad daleko od srpskih kolega...tako da ono sam ko pustinjak.

Sto se tice te gigabyte-ove maticne svidja mi se i cena a i to sto moze da se tera dobra konfiguracija na njoj. sto se tice klokovanja procesora to jos nisam siguran...imam tog naseg lika koji bi mi to uradio jer se godinama bavio racunarima tako da u tom slucaju mozda cak i uzmem sabertooth(njega nisam pitao za konfiguraciju jer me konstantno savetuje da uzmem nesto slabije ne bi li mi racunar bio jednak ko njegov :) ).

PS planirao sam ja znatno jacu masinu da uzmem ali posto mi je lopov pokrao porodicnu kucu 1.1. ove godine sada imam troskove kupovine novog laptopa(posto je ukraden), alarma i kupovine nekog malog pitbula ili rotvajlera...sjajan pocetak nove godine ;)

Nema na čemu. :)

Eto i kod mene su svratili lopovi pre nešto manje od mesec dana, tako da znam kako se osećaš...

e samo da ti se pozalim na gtx 760, posto vidim da oko nje pravis sistem, da mi radi dosta slabije od safirove 270x :/
vise nisam ni siguran da su u pitanju samo drajveri..

asusov imam, cak i po ovome sto izbacuju u geforce experience preprucuju sva gora podesavanja, a assasins creed (jeste da nije bas do grafike) radi jedva na medium detaljima

Nije tu nešto dobro, moja gtx660 klokovana daje skoro 2% bolje rezultate nego 270x na default, znači da 760 treba da ima dosta bolji rez.

ne znam sta da ti kazem.. nije to lose, daleko od toga, nego sam za tu cenu (sada 31k) ocekivao mnogo vise nego od graifike koja kosta skoro 50% manje.. ali ovo vezano za AC BF je stvarno katastrofa, masa ljudi na netu se zali

Biće to valjda bolje uskoro. Mora...
Još koji patch (poslednji 1.0.4 - dodat Physx) od strane Ubisofta, pa će valjda da se smiluju i utegnu malo svoj proizvod.

Na stranu to što se još nijedan GeForce driver nije ozbiljnije pozabavio ovom igrom,
kao što su npr. učinili prilikom premijere Tomb Raider-a 2013, i svih problema koje je to izdanje imalo u početku.
Tomb Raider su nakon 2-3 nedelje poprilično optimizovali (i izdavačka kuća a i Nvidia).

Syebaste coveku temu bez pardona.

@Bodibiber
Pogledaj u "moja masina" cisto da ti dam neku ideju. Umesto fx8320 mozes da pazaris i fx6300, odlican proc za te novce. Ubaci u jednacinu i neki krsteni kuler

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno