Šta je novo?

Konfiguracija, pretezno gaming.

ajvn

Cenjen
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poena
170
Cao, planiram kupovinu PCa koji bi pretezno koristio za gaming, ali i za pomalo video obrade, vb-a itd (nista profi, samo sopstvena edukacija).Ono sto me muci su cene, mislim da su komponente definitivno precenjene trenutno i ne bih sastavljao PC koji bi bio overkill za moje potrebe.Mislio sam nesto ovako, s tim sto stvarno ne znam koju grafiku staviti posto ne bi isao ispod 7850 (koja mi opet deluje preskupo za ono sto nudi), pa eventualno neko polovno resenje, tipa 6950 2gb ili 570.Kada ovaj CPU ne bude dovoljan za moje potrebe eventualno ga zamenim sa FX 8350 (deluje mi kao da dobro napreduje) ili sta vec bude aktuelno tada.Ovo je jedna opcija, druga opcija je odmah uzeti 2500k i neku slabiju grafiku.Budzet je oko 900-1000 eura, s tim sto ne bih dao toliko ako stvarno nema potrebe i nije najpametnija varijanta.Takodje mi i treba neki 24" monitor do 200 eura nevezano za budzet racunara.

capture.jpg,

Hvala unapred.

konfa.jpg

za te pare ja bi ovako nesto ali uvek moze bolje ;)

Ma dobro si ti to zamislio i ja se nadam da novi amd procesori nece biti toliki fail kao ovi sada. Sto se tice grafike ako hoces da ustedis mozes i 560ti i 6870 da razmotris posto ih sada vidim u oglasima za 110e sto je stvarno ok, a opet nude lepe perfroramse za ulozeni novac. Monitor mozes neki tipa DELL UltraSharp U2312HM (iskreno nemam ga ali ga mnogo hvale) ,a on ti je tu negde oko 170e kako gde.

Sto se igara tice, tu su jedan do drugog + sto phenom mogu da overklokujem + sto ima 2 jezgra vise.Hvala na pomoci, ali dual core definitivno necu uzeti.

Ma Anand nije merodavan sto se tice Intel vs AMD, jer ima "uslove" koje dobija od Intela, i to je koliko vidim ovde na forumu, a i na drugim forumima, opste poznata stvar.
6870 je nova 120€...

Sobzirom na cenu Intela mozes da ili sacekas Visheru (izlazi oktobra) ili uzmes sada to sto planiras (965) sa nekom 9xx plocom (kazu da ce biti dobra za Visheru), a da onda kada ovaj izadje samo prodas 965 i ubacis novi.

Na i3 ni ja ne bih isao. Ako uzimas Intel, jos za ovaj novac, onda bolje odmah i5 ili i7, ali je sve to dosta vise para...

Ma Anand nije merodavan sto se tice Intel vs AMD, jer ima "uslove" koje dobija od Intela, i to je koliko vidim ovde na forumu, a i na drugim forumima, opste poznata stvar.
6870 je nova 120€...

Sobzirom na cenu Intela mozes da ili sacekas Visheru (izlazi oktobra) ili uzmes sada to sto planiras (965) sa nekom 9xx plocom (kazu da ce biti dobra za Visheru), a da onda kada ovaj izadje samo prodas 965 i ubacis novi.

Na i3 ni ja ne bih isao. Ako uzimas Intel, jos za ovaj novac, onda bolje odmah i5 ili i7, ali je sve to dosta vise para...

Upravo.Razmisljam se da li da uzimam ovaj Phenom kao neko prelazno resenje sa grafikom u rangu 570 (ako nadjem neku polovnu) i ako bude potrebe da uzmem neki jaci AMD procesor ili da idem odmah na Intel iako je po mom misljenju trenutno precenjen...

Poslednja izmena:
Ok, posle mnogo mozganja, premisljanja, citanja tekstova po netu izbor je pao na jednu od ove 2 stvari.Treba mi vas savet koju kupiti od ove 2 konfiguracije.Da se ponovim, racunar cu koristiti za sve po malo, video editing, malo programiranja, igre, s tim sto necu vrsiti nikakav upgrade najmanje 2 godine i kupicu polovnu grafiku.

konf1.jpg

konf2.jpg

P.S.

Mis je ubacen kao zamena za cenu 212+ Evo kulera

Hvala unapred

Mislim da je 8500 previse za CM 690 II basic

Mozda bolje da uzme Ivy procesor i Z77 plocu umesto ovog 2500k, opet je ovaj noviji i ima neke prednosti a kosta aman isto ;)

P.S.
I sutra ako bude hteo da proda iz bilo kog razloga pre ce prodati Ivy nego vec matori 2500k... ,)

Poslednja izmena:
^^
Za plocu predlazem : Maximus IV Gen 3 . Imas ga i po oglasima prodaje ga "covek od reci i poverenja"

Poslednja izmena:
Jeste, ok. Plocu sam prodao useru kome je trebalo da posaljem Phenoma i Gigabyte plocu i kada sam odustao od te prodaje covek me molio da prodam Maximus IV. Jesam covek od reci i poverenja bez daljnjeg ali sam se nasao u mnogo ruznoj situaciji. Drugar moj koji mi je obecao nov 2500k mi je napravio celu zbrku i vise ne kupujem nista od njega i ne pravim nikakve dilove sa njim. On me i uvalio u celu pricu ali nema veze. Znam da sam ti obecao da cu da se javim u sredu za Maximus plocu ali sta da radim, ovaj je ocekivao da mu posaljem AMD komplet i ja odustanem. Bas bezveze ali dobro na greskama se covek uci.

Jeste, ok. Plocu sam prodao useru kome je trebalo da posaljem Phenoma i Gigabyte plocu i kada sam odustao od te prodaje covek me molio da prodam Maximus IV. Jesam covek od reci i poverenja bez daljnjeg ali sam se nasao u mnogo ruznoj situaciji. Drugar moj koji mi je obecao nov 2500k mi je napravio celu zbrku i vise ne kupujem nista od njega i ne pravim nikakve dilove sa njim. On me i uvalio u celu pricu ali nema veze. Znam da sam ti obecao da cu da se javim u sredu za Maximus plocu ali sta da radim, ovaj je ocekivao da mu posaljem AMD komplet i ja odustanem. Bas bezveze ali dobro na greskama se covek uci.

malo sam te samo bocnuo.:test: "Nema ljutis".:Dcheers

Vrh Dno