Šta je novo?

konfiguracija pomoc

TheEye

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2011
Poena
151
prvi put skalpam kompjuter, i trebace m vase misljenje o mojoj konfiguraciji sta mogu da promenim ako treba i tako to. Trebace mi vecinom samo za igrice.
Moja konfiguracija je:
Maticna Ploca: AsRock z68 Extreme4 160 €
Procesor: i7-2600k 240 €
Graficka Kartica: Gigabyte Radeon HD 6950 2gb 230 €
Napajanje: Thermalteck 800W 80Plus Silver 95 €
RAM Memorija: KINGSTON 4GB (2x2GB) 2133MHz DDR3 95 € X2
Kuciste: NZXT Lexa S 75 €
SSD Drive: A-DATA 60GB SSD SATA600 130 €
HDD Drive: SEAGATE Barracuda Green 2TB 5k 64MB SATA600 76 €
Monitor vec imam BENQ G922HDAL 18.5 incha LED

Moje mišljenje:
Ne znam šta da kažem za ploču, uvek bi pre izabrao P8Z68-V PRO ili GA-Z68X-UD4-B3
CPU OK ali može kao što reče dani b
Ta karta ima slabo hlađenje, bolje OC ili UD sa windforce
800W je previše, čak i ako uzmeš još jednu 6950. Ako mora TT bolje Toughpower 675W, ako ne mora onda najbolje SS-660KM 660W
Kućište si pretpostavljam izabrao zbog providne stranice. CM 690 II Advanced, funkcionalnije rešenje, ili Thermaltake V9 BlacX Edition
RAM - 2x2GB 2133MHz hmmmm, ako odlučiš (a trebalo bi) da uzmeš CPU kuler, nikako nećeš moći da uklopiš zbog radijatora na RAMu.
A-DATA OK
Seagate OK
I nadam se da planiraš da promeniš monitor, jer ti je 6950 žešći overkill na 1366x768

definitivno sve na mestu sto je rekao another man.

hvala na pomoci uzecu slabije napajanje i planirao sam kasnije da dodam jos 1 hd 6950. Maticna ploca je dobra zbog Lucid Virtu ako neznate sta je, to je program koji dok igram igre koristi diskir graficku a dok radim nesto drugo kao konvertovanje videa ili tako nesto slicno prebacuje na intel graficku na procesoru i ima dosta dobrih dodataka. I zbog toga cu i da uzmem i7-2600k zbog Intel® HD Graphics 3000 a i5-2500k ima Intel® HD Graphics 2000. Planiram da uzmem kasnije VIEWSONIC
VG2436wm-LED. A ovo za ram nisam bas razumeo i koja karta nema dobro hladjenje???

OC i UD su oznake za graficke kartice. OC- overclock, fabricki overklokovane kartice, koje su dizajnirane da izdrze vece OC margine od ostalih kartica istog proizvodjaca. UD- Ultra Durable, izradjene od vrhunskih komponenti, koje garantuju dug zivot kartici.

morao sam da uzmem jer sam ga vec bio narucio pre nego sto sam pitao ovde vidim sad da je to bila greska ali od viska glava neboli. Znaci bolje onda da uzmem ovu gigabyte zato jer ima bolje hladjenje i mogu da je overklokujem ako treba hvala na pomoc svima :D

sada trenutno imam procesor AMD Phenom 8450 X3 na 2.1 Ghz, MSI K9N6VGM-V maticnu, HDP725050 GLA 360 - 500GB Hitachi HDD, Kućište 500W KME CX1967 crno i philips citacza za koliko bih mogao ovo da prodam.

Zabranjene su procene vrednosti na forumu. I da, dobro je da uzmes tu Gigabyte, mada nece biti lose ako nadjes verziju od 2GB, posto se one, barem koliko znam, sigurno otkljucavaju u 6970.

Zabranjene su procene vrednosti na forumu. I da, dobro je da uzmes tu Gigabyte, mada nece biti lose ako nadjes verziju od 2GB, posto se one, barem koliko znam, sigurno otkljucavaju u 6970.

koliko ja znam ta opcija postoji samo ako naleti na neku stariju seriju sto je sada vrlo tesko...

Otkljucace samo referentnu. E sad neko je rekao da je otkjucao i ovu od 1gb. Kolika je sansa za to ne znam. U svakom slucaju nereferentne se ne otkljucavaju.

Šteta što je najgori mogući kuler na toj grafici. Ne toliko zbog temperatura (75-80%C pri normalnom igranju) nego zbog buke koju stvara (41dBA na 75cm razdaljine).

non reference 6950 može da se otključa. Npr: Guide

Da, ali to nije sigurno. Za referentne znamo da mogu da se otkljucaju. Lako on moze posle staviti neki Accelero kuler i resiti problem.

Taj gigabyte stvarno pravi uzasnu buku. Cim se klokovi podignu iz idle 250/150 karta se greje i kuler postaje bucan. Na svu srecu tada koristim slusalice (youtube ili igre) pa mi ne smeta, ali opet je bezveze. Na 25% u idle se ne cuje.
U principu neki kompromis postoji, ali cim budem u mogucnosti kupujem accelero xtreme plus 2. Ne zanima me garancija. Mada u principu ne bi trebalo da se gubi ako se uradi na pravi nacin.

A sta mislis, jel postoji mogucnost da to urade u servisu?

nasao sam nesto na internetu u vezi sa intel smart response technology da magu da kositim moj ssd kao cache za hdd dali je to dobro i dali moze sa mojim ssd-om i hdd-om. I zamenicu AsRock z68 Extreme4 za ASUS P8Z68-V PRO

Moze sa bilo kojim ssd-om vecim od 20gb. Zapravo je verovatno moguce to uraditi i sa bilo kojom memorijskom jedinicom, ali nema poente.
A dobro jeste. Evo jedan video koji solidno objasnjava sta, kako i koliko
http://www.youtube.com/watch?v=U83ED4FOWiw

sto se tice igrica dali je bolje da uzmem
KINGSTON DDR3 HyperX X2 Grey Series 4GB (2x2GB) 1600MHz - KHX1600C9D3X2K2/4GX
3.990,00 din
ili
KINGSTON DDR3 HyperX X2 Grey Series 4GB (2x2GB) 2133MHz - KHX2133C9AD3X2K2/4GX
10.590,00 din
dali vredi da placam vise ili ne

Ma vredi da uzmes tu skuplju.

Vrh Dno