Šta je novo?

Konfiguracija oko 70 000 - 80 000din.

Kaludjer_

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
169
Tu su dve solucije, prva (iz emmija) gde nije ubacen RAM, stavio bi tu Corsair 2x4 1866mhz i druga solucija sa slike 2 ? Predlozi, nešto ? Hvala !
khjl.jpg ili pcp konfa.jpg
P.S Zaboravio sam da napomenem da kućište imam, u pitanju je Dell XPS 710 imam i HDD tako da mi to nije potrebno.

Poslednja izmena:
Za pocetak - ne uzimaj repariranu karticu...
Ne uzimaj ram "brzi" od 1600 jer nije brzi, a skuplji jeste.

U ovaj budzet moze lep i5, neka normalnija z87 ploca, jaka grafa, kvalitetno napajanje + ssd.

Treba naci neki balans, i zasto uopste uzimas klokerski procesor?

Edit: ne moze ssd, prevideo sam da ti treba ram.

Ako bas mora clockerska:
i5-4670k
Cooler Master Hyper 212 evo
Gigabyte GA-Z87-HD3
2x4GB 1600 Kingston CL9
Asus GTX 760
Thermaltake SPS-730M

78.000 din

Po meni bolja varijanta - ovo bih licno uzeo u tvojoj situaciji
i5-4670 - ne K
CM Hyper 212 EVO
Asus B85-PLUS
2x4GB Kingston 1600
TT SPS-630M
Asus 7850, 7870 ili 600 ili 660-TI ako nadjes do 23 hiljade
Samsung 840 EVO 120GB

81 000 din

Poslednja izmena:
@Bunarssen
Odlučio sam se za repariranu karticu jer sam dosta čitao o njima i neki moj zaključak je da su se ok pokazale. Što se tiče klokerskog procesora, za njega sam se odlučio iz razloga jer planiram da ovo bude računar za "duge" staze i kad jednog dana zatreba, da mogu da ga zagrejem. Nisam napomenuo da posedujem TR XWB-01 blok, radiator za 2x 12cm fanove i jedino što mi fali jeste pumpa, koju bi nabavio definitivno. E, sad u prvoj konfi mi preporučuješ da uštedim na ploči i pretočim novac na grafičku ?
Što se tiče druge varijante (po tebi bolje) ona je negde oko 76 000 što jeste jeftinije, ali gubim na "K" procesoru tj. kloku koji bi mi možda značio za nekoliko godina ? Da li sam u pravu ? Tražim savete, tako da nemoj pomisliti da negiram tvoje predloge. Hvala !

Idi na emmi i u searchu ukucaj "repariran", i u rezultatima ces videti vise sapphire kartica, dakle nesto konkretno sa njima nije u redu.
Eto iz tog razloga je ne bih uzimao.

I nekako mi ne ide da uzmes high end plocu a repariranu grafu :) a imas pristojan budzet :)

Za cenu i5 + asus hero moze da se uzme i7 + solidna z87. Ali mislim da ne treba uzimati :)

Racunar ce biti za dovoljno "duge" staze kada se kupuju kvalitetne komponente u nekom best buy cenovnom rangu sto se tice gaming racunara, u ovo vreme solidan i5 + grafa recimo gtx 760, pristojna ploca i dobro napajanje.

Po nekoj mojoj proceni procesor ce ti biti dobar 3-4 god, a grafa 2-3 god, pre nego sto budes morao drasticno da smanjujes podesavanja.
Ali ovo se nikad ne zna. Tada ces verovatno uzeti nesto potpuno novo, a ovo prodati.
Zato ne bih kupovao nista izvan best buy ranga.

Naravno -ne mislim da negiras moj predlog, i nema na cemu :) Cekamo da se javi jos neko, verovatno ce biti i boljih predloga.

I5-4670k
Asus z87-k
2x4 Kingston hyperx 1600
Cm 212 evo
Asus gtx 760
Tt smart sps 730

Ako ti je skupa asus karta mozes msi ili gigabyte.

Poslednja izmena:
+1 za Todorov predlog. Kad bih sebi sklapao mašinu sa tim budžetom, to bi izgledalo tako otprilike.

Sto ne uzmes na primer fx-6300 i neku okej plocu pa ti ostaje jos malo para za ssd ili da dodas jos 4gb rama ili jednostavno da sacuvas taj novac?

lik oce da potrosi pare na komp do 80k din,nema tu sta da ustedi nego da za ulozeni novac izvuce maksimum.

Idi na emmi i u searchu ukucaj "repariran", i u rezultatima ces videti vise sapphire kartica, dakle nesto konkretno sa njima nije u redu.
Eto iz tog razloga je ne bih uzimao.
....

Otkud ti ta logika, molim te?
Pa izlaze u searchu jer ih i firma prodaje, pa sta oces da ne izlaze u searchu?
To sto ti mislis je tvoj stav i misljenje, a ne cinjenica, nemoj da mesas ta dva.

Ali je covek u pravu kada kaze da za 80k din moze mnogo bolje i SIGURNIJE od reparirane grafike. I gde ide raidmax na tu cifru. Ide pre cm tt enermax seasonic xfx...

Nekako mi Todorov predlog izgleda ok, samo bi ja uzeo malo jeftiniju grafiku i prebacio to na plocu (da li je to po vama ok ?), nesto ovako Screenshot_1.jpg šta mislite o ovoj kombinaciji ?

Odlucio sam se za z87-k, e sad 760 mi je skup, i msi i asus... Jos jedna odluka mora da padne GTX650Ti Boost Edition Asus OC ili GTX660 Asus ?
Btw. pogledao sam dosta testova gde se porede asrock z87 extreme 4 i asus z87-k i nema razlike....

Bolje Uzmi 760 neces se pokajati jeste skuplja ali malo kloknuta daje penformanse kao 670.Ako ipak neces 760 uzmi Asus GTX660.

Nikako nisam mogao da uzmem 760 zbog finansija. Narucio sam konfu i plocu sam zamenio za msi z87-g43 gaming.... Mozda postoji sansa da zamenim Asus gtx660 za Sapphire r9 270x ako je to moguce posto su komponente porucene.... ?? Hvala na preporukama u svakom slucaju !

Odlucio sam se za z87-k, e sad 760 mi je skup, i msi i asus... Jos jedna odluka mora da padne GTX650Ti Boost Edition Asus OC ili GTX660 Asus ?
Btw. pogledao sam dosta testova gde se porede asrock z87 extreme 4 i asus z87-k i nema razlike....

hajde da ti pripomognem bez laznih saveta sta ti treba, a sta ne, a svaku cu komponentu obrazloziti zasto.

1. 4670K - CPU koji sahranjuje sve iz AMD-a, nazalost toliko i kosta, moze se lepo OC u zoni 4,2-4,4Ghz uz jeftiniji cooler
2. Coolermaster Hyper 212+ - obavezan je bar neki cooler. Sa ovim coolerom uz 1,15V 4670K samo uz promenu mnozioca na 42x i napona za CPU teras na 4,2Ghz odmah sada, a ne posle i kasnije...
3. ASUS Z87-A - zasto A a ne K, zato sto ima bolji zvuk, ima DTS connect, a ako ti to ikada zatreba cenices to (treba ti sa Logitech Z5500 i Z906), a razlika u ceni od 15 eur je mizerna + na sve to Z87-A je SLI ploca, Z87-K nije. Kupi redovnu plocu da ne razmisljas. Ne trebaju ti nikakvi Maximusi jer 4,7-4,8Ghz ionako neces koristiti 24/7, a da se razumemo Z87-A zna 4,6Ghz bez brige sto i jeste neka granica za 24/7 OC uz 4670K i jako dobar cooler.
4. VGA R9 270X - za 167eur nemas nista slicno sto tako dobro radi, veruj na rec.
5. RAM 2x4 ili ako imas novca 2x8GB DDR1600 nesto sto je sa imenom (Kingston recimo) - nemoj bacati novac na DDR2400 i slicne gluposti, razlika izmedju 1600 i 2400 u realnom radu ide do MAXIMUM 4-5%, a vrlo cesto je NEMA

Poslednja izmena:
hajde da ti pripomognem bez laznih saveta sta ti treba, a sta ne, a svaku cu komponentu obrazloziti zasto.

1. 4670K - CPU koji sahranjuje sve iz AMD-a, nazalost toliko i kosta, moze se lepo OC u zoni 4,2-4,4Ghz uz jeftiniji cooler
2. Coolermaster Hyper 212+ - obavezan je bar neki cooler. Sa ovim coolerom uz 1,15V 4670K samo uz promenu mnozioca na 42x i napona za CPU teras na 4,2Ghz odmah sada, a ne posle i kasnije...
3. ASUS Z87-A - zasto A a ne K, zato sto ima bolji zvuk, ima DTS connect, a ako ti to ikada zatreba cenices to (treba ti sa Logitech Z5500 i Z906), a razlika u ceni od 15 eur je mizerna + na sve to Z87-A je SLI ploca, Z87-K nije. Kupi redovnu plocu da ne razmisljas. Ne trebaju ti nikakvi Maximusi jer 4,7-4,8Ghz ionako neces koristiti 24/7, a da se razumemo Z87-A zna 4,6Ghz bez brige sto i jeste neka granica za 24/7 OC uz 4670K i jako dobar cooler.
4. VGA R9 270X - za 167eur nemas nista slicno sto tako dobro radi, veruj na rec.
5. RAM 2x4 ili ako imas novca 2x8GB DDR1600 nesto sto je sa imenom (Kingston recimo) - nemoj bacati novac na DDR2400 i slicne gluposti, razlika izmedju 1600 i 2400 u realnom radu ide do MAXIMUM 4-5%, a vrlo cesto je NEMA
Ee kasno mi za izmene, narucio sam sledece pre par dana: i5-4670k, thermaltake 730w smart, MSI z87-g43 gaming, patriot viper 3 venom 2x4 1866, asus gtx660

Nazad
Vrh Dno