Šta je novo?

Konfiguracija oko 500e

nemanja_hn

Poštovan
Učlanjen(a)
05.10.2015
Poena
50
Pozdrav... Vidim da ima dosta sličnih tema, ali mene interesuje koja bi bila optimalna konfiguracija do 550e... Ne računajući monotor... Hvala unapred..

Vuce, mora da si se nesto zeznuo kada si stavio 4GB model te karte.

Evo slican, ali ipak bolji predlog:

Ovo te sve izadje 570 evra.
Znaci samo procesor i3 4xxx uzmes preko Madjara, 20 evra je jeftiniji, i to je to.

Za 550 evra bolje od ovoga, za gaming, ne moze. :)

Poslednja izmena:
Greska nesto sam konbinovao...prokleti XP :D

Evo ...88888.JPG

Opet sam....ne ove od 2 gb memorije vec 2x4 GB

Poslednja izmena:
Hvala vam na izdvojenom vremenu... Pokusacu da nadjem ovu konfiguraciju.
A sta mislite o ovoj ponudi:
Chipset: Intel® B85
Procesor: Intel® Core™ i5-4460 Processor (3.2 GHz , 6M Cache)
Memorija: 8GB DDR3 SDRAM, 1600 MHz
Hard DD: Sata III 1 TB (7200 rpm)
Opticki DD: DVD±RW DL Super Multi
7.1 Chipset integrated (Realtek® ALC887)
Mreža: Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit)
Grafika: Nvidia N740 2GB DDR5
Kuciste: Tower case

Pa de ces tu grafiku na taj procesor?? Ovo je neka gotova konfiguracija 100% i izbegavaj gotove konfiguracije jer ti uvek uvale nesto krs. Ili maticnu ili napajanje, a u ovom slucaju i graficku jer nema poente stavljati tu grafiku na taj procesor.

Ljudi su ti gore preporucili i3 procesor zbog budzeta i dobru grafiku. Ti ako imas da novca da uzmes taj i5 4460, to bi bilo super, ako ne, idi na i3 i bolju grafiku jer je ova smece ukoliko planiras da igras neke novije igrice.

Poslednja izmena:
DA ne otvaram novu temu, pošto je tu negde slična. Naime, treba drugar da uzme nov računar do 50k din, ne treba nam grafička i hdd. Uzeće preko Mađara, najverovatnije Fante. Ja šta sam gledao to je neki i5 4460, 8gb ddr3, SSD Fury 120gb, ploča neka h81/85 (to predložite, bitno je da ima 4 slota za mem i da ne bude baš osakaćena konektorima).
Koje napajanje da da se uzme, kasnije bi legla jedna 380x ili nešto iz nVidie 960/970. Kućipte je odlučio Thermaltake Versa II.

Do 420/430e max nikako preko toga.

Hvala :)

Evo slican, ali ipak bolji predlog:

Ovo te sve izadje 570 evra.
Znaci samo procesor i3 4xxx uzmes preko Madjara, 20 evra je jeftiniji, i to je to.
Za 550 evra bolje od ovoga, za gaming, ne moze. :)

Imam slican problem - interesuje me kuciste i napajanje (bas ova navedena):

Naime , stiskam budzet maximalno ali slabo sam se susretao sa Raidmax i LC Power markama.
Pokusavam da sklopim konfiguraciju ,ali nikako da se uklopim zbog napajanja i kucista : gledam CM,TT i Chieftec gde napajanja nema ispod 70e (600 w ) a kucista su jos skuplja.

Interesuje me koliko LC Power moze realno da izvuce tih 600w i kakvog je kvaliteta.
Sto se tice Raidmaxa vidim da su kucista satro gamerska (sve sija i bljesti) ali nemam pojma valjaju li cemu u praksi.

Rad sam da ustedim stotku (koju nemam) ako neko ima koju lepu rec o navedenim proizvodima.
Srce mi se cepa za 250E za grafiku pa ne bih bas da je trpam u neki trash.

Hvala.

Poslednja izmena:
Koju graficku "trpas"?

LC600H-12 je ubedljivi best buy (3-5 hiljada), solidno je napajanje. Racunaj da ima oko 450W. A te budаlastine sto su kostale 45 evra do pre par meseci, pa im neopravdano digli cene za 10-15 evra, iz principa ne treba ni razmatrati.
Posto je trenutno na akcijskoj ceni RX-735AP, za 6500din, licno bih ga ugrabio. (naravno da nema 735 vec 600W, ali je opet kao takvo odlican izbor za tu cenu, uzimajuci u obzir onaj bezobrazluk)

Poslednja izmena:
Grafika R9 380 4Gb - Gigabyte
Procesor I3 4170
8 Gb rama ako se ne varam Max na 1600
Matičnu nisam odlučio
I napajanje i kućište koje ne košta Bogadragogoca...
Sta misliš?
Zar mi nije ovo bolja varijanta zbog grafike:
http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-630w-thermaltake-smart-se-sps-630m-modul.11.html?productId=33462
Za 8500 din. I zakućište mi nista ne reče. .
.

Poslednja izmena:
Slobodno idi na onu MSI H81 plocu.
Moze, dobro je TT napajanje, samo sto su bezveze nedavno digli cene pa je to iz ovog ugla previse. Dobro je sto idu 3 godine garancije.

Za kuciste nemam pojma, vidi na youtube klipove i recenzije, pa ako ti odgovara...

Poslednja izmena:
Vrh Dno