Šta je novo?

Hardver Konfiguracija oko 120k

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Učlanjen(a)
15.09.2024
Poena
1
Pozdrav svima. Sastavljam nov racunar sa monitorom. Duze nisam u prici i pomoc bi dobro dosla. Posebno kad je monitor/napajanje u pitanju jer se tu najslabije razumem ali dosad sam uglavnom gledao u 15" laptop tako da nisam zahtevan (nesto do 15-20k) . Kupuje se kod domacih prodavnica. Ne jurim svaki fps i nece nista overklokovati itd. Trenutno sam u intel/nvidia ekipi doduse posle ove katastrofe od 4xxx serije, videcemo ubuduce. Sa amd/ati proizvodima sam imao neke silne probleme u proslosti pa ih zasad izbegavam. Videcemo za dalje.

Ovo sam smislio pa recite sta mislite. Hvala.

CPUi5-12400F
GPUGIGABYTE NVidia GeForce RTX 4060 GAMING OC 8GB GV-N4060GAMING OC-8GD
MATICNAPRO B760M-G DDR4
MEMORIJADDR4 32GB (2x16) 3200MHz Kingston Fury Beast KF432C16BB1K2/32
SSDKingston 1TB M.2 NVMe SKC3000S/1024G SSD KC3000 series
NAPAJANJEBe quiet System Power 10 650W Bronze BN328
HLADNJAKCOOLER MASTER Hyper H412R RR-H412-20PK-R2
MONITORAsus TUF gaming monitor VG246H1A
KUCISTEMS Industrial Armor V710

Pa lepo skockano, i monitor je OK za igre sa svojih 100MHz, jedino taj cooler sa malim ventilatorom , vidi neki sa 120mm koji su tiši jer se vrte sporije. Taj CM 412 je baš mator i ima bučni fen.
Ta matična ploča je baš gola, bez hladnjaka na VRM-u pa bi upgrade procesora mogao da bude problem i nepraktična jer sa tim video izlazima uzima puno mesta a sa F procesorima ne mogu ni da se upotrebe.

Pozdrav svima. Sastavljam nov racunar sa monitorom. Duze nisam u prici i pomoc bi dobro dosla. Posebno kad je monitor/napajanje u pitanju jer se tu najslabije razumem ali dosad sam uglavnom gledao u 15" laptop tako da nisam zahtevan (nesto do 15-20k) . Kupuje se kod domacih prodavnica. Ne jurim svaki fps i nece nista overklokovati itd. Trenutno sam u intel/nvidia ekipi doduse posle ove katastrofe od 4xxx serije, videcemo ubuduce. Sa amd/ati proizvodima sam imao neke silne probleme u proslosti pa ih zasad izbegavam. Videcemo za dalje.

Ovo sam smislio pa recite sta mislite. Hvala.

CPUi5-12400F
GPUGIGABYTE NVidia GeForce RTX 4060 GAMING OC 8GB GV-N4060GAMING OC-8GD
MATICNAPRO B760M-G DDR4
MEMORIJADDR4 32GB (2x16) 3200MHz Kingston Fury Beast KF432C16BB1K2/32
SSDKingston 1TB M.2 NVMe SKC3000S/1024G SSD KC3000 series
NAPAJANJEBe quiet System Power 10 650W Bronze BN328
HLADNJAKCOOLER MASTER Hyper H412R RR-H412-20PK-R2
MONITORAsus TUF gaming monitor VG246H1A
KUCISTEMS Industrial Armor V710

V710
Pozdrav, moj je predlog isto maticna da se uzme neka druga, cisto makar da ima na hladnjake na VRM-u.
Sto se tice kulera mislim da je prevazidjen i da ima boljih resenja, Articov Freezer 36 je odlican i cenovno i sa performansama.
Jos bi samo dodao za napajanje, preporucio bi Corsair 650W RM, za koju crvenu skuplje, ali je full modularno i GOLD standard. :)

Prvo hvala Moderaciji sto su prebacili temu gde treba jer sam ja glup. A onda naravno hvala i na savetima.
Stvarno sam nabadao sto se tice nekih komponenti pa saveti dosta znace. Posebno oko hladjenja vrm cije sam vaznosti tek od skora svestan jer "u moje vreme" to nije bila stavka :)
Videcu da malo doteram te neke stvari pa kad stignemo do sklapanja okacicu ovde slike sklapanja/eksplozije, zavisi sta bude na kraju :)

Vrh Dno