Šta je novo?

Hardver Konfiguracija oko 100k bez grafičke

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

bojan.92

Poštovan
Učlanjen(a)
29.04.2018
Poena
55
Pozdrav,

Prečešljao sam slične teme u poslednjih par meseci i došao do onoga što deluje kao best buy u ovom trenutku, na osnovu preporuka sa ovog foruma.
Računar će se primarno koristiti za svakodnevni rad (veliki broj Office/PDF dokumenata uz otvoren veliki broj tabova, najosnovnije foto i video editovanje, AI programi i alati).
Imam Full HD 1080p 144hz monitor i igrao bih uglavnom CPU heavy igre (ARMA, Cities Skyline) i GTA/RDR2. Grafička dolazi kasnije, do daljnjeg ću koristiti staru GTX 1060 6GB.

Konfiguracija:
CPUI5-13600k
MatičnaMSI B760 Gaming Plus WIFI
RAMKINGSTON DIMM DDR5 32GB 6000MT/s KF560C32RSA-32 FURY Renegade Black RGB
PSUCorsair CV650 650w
SSDKingston M.2 NVMe 1TB KC3000
KućišteLC Power 805BW Holo
HlađenjeID-cooling SE-206-XT

Uzimam kod nas, uz izuzetak hlađenja kod Mađara, sve zajedno izađe ~110k.
Da li treba nešto menjati? Da li je ovo napajanje dovoljno?

Unapred hvala.

Hvala za preporuke, uzeću 2x16 GB-a RAMa i Phantom Spirit.

Što se tiče napajanja, grafička bi trebala da dođe na red u drugoj polovini godine i nemam predstavu šta bih uzimao.

Da li je overkill uzeti Be quiet Pure Power 12M 850w, samo da bih bio siguran da će sve raditi kako treba?

Nije overkill ako planiraš neku jaču grafičku (radi reference, ja teram undervoltovanu 3080 na kvalitetnom 760W napajanju) i pristojno je napajanje ali za nekih 1000 din. više ima hrpice drugih koja su jednako dobra ili bolja i imaju duplo dužu garanciju (10 god).
Thermaltake ToughpowerGF A3 ili PF3 su po novom ATX 3.0 standardu i imaju onaj famozni konektor za NVidije, zatim FSP Hydro G Pro, MSI A850GF je otprilike iste cene sa 10 god. garancije...

Hvala za preporuke, naručio sam Toughpower PF3 850w napajanje, kao i ostale komponetne po preporukama.
Kulera međutim nema na oglasima, nema ih u Mađarskoj i ne znaju kada će ponovo nabaviti.

Šta bi mogla biti alternativa dostupna u našim prodavnicama? Na forumu se gotovo isključivo preporučuju pomenuti Phatom Spirit 120 i ID-cooling SE 206/207.

Kulera međutim nema na oglasima, nema ih u Mađarskoj i ne znaju kada će ponovo nabaviti.

Šta bi mogla biti alternativa dostupna u našim prodavnicama? Na forumu se gotovo isključivo preporučuju pomenuti Phatom Spirit 120 i ID-cooling SE 206/207.

Ovaj preko Madjara, on je drugi najeftiniji, 10 eur je jeftiniji od Thermalright Phantom Spirit-a, a slican po performansama

Poslednja izmena:
Ne znam zašto su mi rekli da ne znaju kada će ponovo nabaviti, već sam sinoć počeo da razmatram NH-D15 :D

Naručen Phantom Spirit 120, ostale komponente stižu tokom sledeće nedelje. Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno