Šta je novo?

Konfiguracija od 250e

Iosono

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2009
Poena
319
Zanima me vase misljenje u vezi sledece konfiguracije (sta valja, a sta ne), kao i predlog za maticnu plocu, otprilike od nekih 50-ak evra:

Intel 5200
Gainward 9600 GT
Seagate 320 GB
2 x 1 GB Kingston
Cooler Master Elite 332

Hvala unapred i pozdrav... :)

Poslednja izmena:
Ajde stavi cene tih komponenti, pa da ti kazem sta da uzmes ili sta da izbegnes. Ne znam sta ocekujes od kompjutera i za sta ces da ga koristis, pa bi bilo dobro da stavis cene komponenti. Mozda za te pare mozes i bolje da prodjes.

MSI MB - SOCKET AM2 - 770-C45 55e
APACER 2GB 1333MHz DDR3 40e
KUCISTE LC POWER PRO-LINE 914B 550W BLACK 55e
SAPPHIRE Radeon HD 4670 1GB GDDR3 60e
AMD Athlon II X2 250 3.0GHz 2MB AM3 55e
SAMSUNG SpinPoint 320GB 35e
SAMSUNG SH-S223C 15e

Ukupno: 315e

Stvarno nisam mogao za manje.

Mozda ce neko uspeti

Sto se namene tice, nista posebno, dakle internet, multimedia i tu i tamo neka igra (PES uglavnom)... A sto se cena tice, otprilike, procesor - 55e, graficka - 65e, hdd - 35e, ram - 60e i maticna nekih 50-aj evra (molim za predlog u kombinaciji sa pomenutim proc.). Kuciste i dvd rom nisam racunao, posto nisu primarni.

@Milosnis: Hvala na savetu, ali vise preferiram Intel i nVidia... :)

Poslednja izmena:
Graficka je precenjena kao i ram. Ne znam gde to uzimas ali cene su bezobrazne. Za 70-80 evra moze da se nadje 4gb ddr2 ram-a (boze sacuvaj da das 60 evra za 2gb). Graficka 9600gt jednostavno ne vredi 65 evra bila nova ili polovna. Za 50 evra moze da se uzme polovna 8800gt (ista stvar kao i 9800gt), ili dodaj 15-25 evra i uzmi novu ati 4850 ili 4770. Sto se procesora tice, e3300 kida a 20 evra je jeftiniji od e5200, a razliku u cash memoriji neces ni osetiti, plus, koliko sam cuo, overklokuje je se fantasticno.

Bilo koju G31 plocu (jeftiniju) i e3300, jer vidim da ti je grafika vazna a za nju ti trenutno treba "dosta" kesa... AMD u ovoj cenevnoj kategoriji nema sta da trazi osim ako ne zelis da ides na integrisana resenja za ~250e...
Po meni bolje za visak kesa uzeti neko bolje napjanje a ne spucat pare na jaci procesor (ili ici na AMD + DDR3 kako bi bio podoban za crvene forume) koji u toj cenovnoj kategoriji nema sta da trazi...

mozda je i najbolje da ide na amd+integrusa ;)
athlon x3
biostar ta 785g3 integrusa dovoljna za pes
2gb ddr3 mushkin
dvd rw samsung 223c
samsung f3 500gb

23000

i ostaje 2000din za neko kuciste i napajanje frontier ili blueberry
kasije kupis neku vrh grafu, jos 2gb ddr3 i neko bolje napajanje..

Poslednja izmena:
U svakom slucaju jedno veeeliko hvala na savetima.

Inace cene iz prethodnog posta su grubo navedene (sa itsvet-a), tako da pretpostavljam da komponente po gradu mogu da se pronadju i za koji evro povoljnije...

Sve u svemu imam otprilike jos nekih 15-ak dana da dobro razmislim.

Pozdrav

Posle mnogo premisljanja, odlucio sam se za kupovinu sledecih komponenti:

Intel 5200
Gigabyte GA-G31M-ES2L (ili mozda neku od G41, ukoliko nadjem povoljno)
Sapphire HD 4670
Seagate 320 GB
Geil 2x1 GB @1033 MHz

Nadam se da neci biti problema sa kompatabilnoscu gore pomenutih komponenti, kao ni sa stabilnoscu samog sistema...

@matrixxsu:

Radi se o tome da sam upravo ovaj proc. igrom slucaja, pre 2 dana, nasao po jako povoljno (oko 25e ustede, nov naravno), pa sam morao da ostatak konfe da prilagodim upravo tome... :)

U svakom slucaju ozbiljno sam razmatrao i gore pomenute masine sa amd-om.

U principu ploca iz prethodnog posta je u svakom slucaju povoljna sama po sebi (otprilike 35e), a sto se graficke tice u potpunosti ce zadovoljiti moje potrebe... Samo da kasnije sve zajedno funkcionise OK.

Pozdrav :)

Da ne bih otvarao novu temu, iskoristicu ovu. Ista meta isto odstojanje. :) Burazu treba komp za ove pare (bez monitora, misa i tastature), samo sto bi se on pored navedenih stvari bavio obradom video materijala.

Recimo da uzme e3300. Sta bi pored toga pasovalo? Koji proizvodjaci i koji modeli?

Vidim da je raspon cena G31 ploca od 27-55 evra, a ovde je svaki evro bitan :)

Jel se promenila situacija ovde ili i dalje stojite pri vasim tvrdnjama? Da li da uzimam isto na ovu foru sa G maticnom i jacom grafikom? Ne znam da li cu ga skoro menjati iako nije nista posebno, pa zato pitam.

Poslednja izmena:
Da li ovo valja?

Graficka HD4670 GDDR3 512MB
hard disk Samsung 320GB SATA2 16MB
maticna Gigabyte G41MT-ES2L
Procesor e3300
RAM memorija Transcend 2GB DDR3

Pa rekoh da proverim, mozda neko ima neku sugestiju. Jos samo da uzmem neko sh*t kuciste sa napajanjem i to je to.

nemoj da uzimas kuciste tipa blueberry ili frontier sa napajanjem koja kostaju 2000-3000din nego lepo neki lc power sa napajanjem od 420w recimo 645b 420w ili 910b pro 420w prvo je 3500 drugo 4000din napajanje ti je najbitinija komponenta ;)

Hvala na savetu, tako sam nesto i mislio da uzmem, bolje za taj novac verovatno ne postoji.

"Ma, di ces naci boljeg kompa
za te pare
ne budi smesan, dragi ti
mozes doveka tragati
al' neces naci nikog
tako mi gitare
ko ce te vise sluziti
i ko ce lepse raditi"
:guitar::guitar::guitar:

Djordje Balasevic - Slabo divanim računarski

Poslednja izmena:
I ja sam u velikoj meri protivnik gotovih konfiguracija,ali ova je sasvim OK.

Trenutno ce te tesko za ovaj novac sklopiti nesto bolje ( narocito ako niste iz BG i niste spremni da odvojite ceo dan za traganje za komponentama ).

Nazad
Vrh Dno