Šta je novo?

Konfiguracija od 1000 evra

ivan_s

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2004
Poena
319
Imam na raspolaganju oko 1000 evra za kupovinu novog racunara, pa zelim pomoc u izboru od vas. Orjentisao bih se na intel procesore, ostalo vi predlozite posto sam van nekih tokova na sadasnjem trzistu. Takodje zelim neki dobar TFT monitor. Interesuje me da li je to nerezonska investicija trenutno, kada izlazi conroe?

hvala

za 1000 eu ne mozes sad da sklopis high end konfiguraciju, niti ces moci da sklopis conroe konfiguraciju...
ako racunas da ti je dobar tft minimum 300eu, solidno kuciste sa prihvatljivim napajanjem 100eu, hard i dvd jos oko 100, znaci da ti ostaje jos 500 eu za koje treba da kupis memoriju (neka bude 1gb dakle 80-130 eu u zavisnosti od toga da li je ddr ili ddr2 i brzine), pa ti ostaje jos 400eu da kombinujes za maticnu, procesor i graficku (nisam intelovac, a i uglavnom sa upucen u to sta ima u ns da se kupi, a izbor je nikakav, pa ti necu davati nikakve konkretne predloge).. u tom cenovnom segmentu se promene vrrrlo sporo desavaju, tako da ono sto mozes sad da uzmes za 400eu ce i za 3 meseca vrlo malo da izgubi na vrednosti...
a, da... citao sam i da pojedini proizvodjaci smanjuju proizvodnju lcd ekrana da bi napumpali cene, pa ne bi valjalo da ti se zadesi da monitor koji je sad 300 moras da platis 400eu za 3 meseca, a uopste me ne bi cudilo da se desi tako nesto... (kod nas stvari slabo pojeftinjuju, ali zato lako poskupe)

Nisam pasionirani intelovac, znaci dolazi u obzir i amd konfiguracija. Sto se tice para mogu da probijem odredjeni budzet ali je ovo neki orjentir. I da, tretnutno pisem sa celeron 633, 320 mb sdram tako da... ;)
Dakle, ne trazim high end konfiguraciju vec sta je najbolje za ovu sumu. Takodje sam pitao da li pravim gresku ako ne sacekam conroe.

Neko moje vidjenje situacije?
-CPU: Core 2 duo E6300
-M/B: Intel Bad Axe
-RAM: DDR2 667 MHz 2 GB
-GPU: 7600 GT
-DVD: RW
-HDD:S-ATA 250 GB
-Kuciste: Chieftec LBX ili LCX sa recimo LC power 6550
-Monitor: TFT 19" ViewSonic VA912
sa misem tastaturom i zvucnicima bi u najgorem slucaju trebalo da kosta oko 1400 Evra
E sada zavisi koliko ti se zuri i da li je previse probijen budzet ;)
:wave:

To bi vec bilo previse. U sustini trenutno ucim delphi, igre igram slabo recimo da bih zeleo da igram CS, Quake 4 i sl. Ne nesto extra zahtevno sto se tice grafike. Sklopio bih Intel konfiguraciju (dual core). Preporucite modele maticne, memorije itd. Sto se tice monitora verovatno cu uzeti Samsung 740BF cini mi se da je on od boljih u tom rangu.

Mozda da sacekas jos koji dan da se pojave AM2 komponente pa da uzmes neki Sempron 3xxx+, neku solidnu nForce 570 Ultra plocu, 2x512 DDR2, neku 7600GS grafiku i neko solidno kuciste + odvojeno napajanje ;)

Kuciste + napajanje: Cooler Master Centurion 534 430W (RC-534) 90e
MB: Foxconn 945P7AA-8KS2 ili Gigabyte GA-8I945PL-G 100e
CPU: Intel Pentium D 930 210e
GPU: nVidia 7600GS 90e
Mem: 2x Kingmax 512MB 667MHz DDR2 Mars 100e
HDD: Samsung 250GB 7200rpm SATAII SP2504C 90e
DVD/RW: BenQ 1650 45e
Monitor: BenQ FP91G+ 295e

Ako imate neki predlog/komentar kazite.

Poslednja izmena:
Pa ako ides na gore navedeno po meni gresis, cena CPU-a je tu negde i ispruzi se za bolju maticnu plocu, na pr. INTEL D975XBX rev. 304 i vece kuciste obavezno,u ovom slucaju imas razliku u ceni oko 100 i kusur evra, za mesec-dva dana nece propasti svet. Tebi je budzet kako si ga opisao skroz nategnut zato nemoj zuriti!
:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno