Šta je novo?

Hardver Konfiguracija (kuciste) za GeForce Now

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Potrebna mi je pomoc oko kucista koje planiram da uzmem kod nas na kredit.
Namena kucista je net,youtube,word/exel i Geforce now.
Monitor mi glumi TCL C735.
Potrebno mi je sto jeftinije resenje,ako je moguce da ne bude mnogo bucno.
SDD plafon 250gb,ne skidam vise nista,prostor mi nije potreban...
Igre igram samo preko Geforce Now,odusevljen sam kako ovaj servis radi. Za ovo sam koristio neki racunar stariji od mene koji je pre par dana zavrsio svoje.

Windows PC​

A 64-bit version of Windows 7, or newer, is required. We recommend using the latest version of Windows 10 Anniversary update. We do not support 32-bit versions of Windows.

Internet Requirements​

GeForce NOW requires at least 15Mbps for 720p at 60 FPS and 25Mbps for 1080p at 60 FPS. We also require less than 80ms latency from an NVIDIA data center. However, for the best experience, we recommend less than 40ms. Please read this knowledge base article on how to test your network.
Recommended for GeForce NOW Ultimate Membership
GeForce NOW requires at least 45Mbps for streaming up to 3840x2160 at 120 FPS, at least 35Mbps for streaming up to 3440x1440/2560x1440/2560x1600 at 120 FPS and at least 35Mbps for up to 1920x1080 at 240fps. We also recommend a hardwired Ethernet connection, or a 5GHz wireless router. AV1 streaming requires a capable GPU. Please read this knowledge base article for more information.
Note: GeForce NOW Ultimate memberships are not available in all data centers. Please check the Service status website for more details.

Keyboards And Mice​

Most built-in or USB keyboards work fine.
We recommend a USB gaming mouse for PC and Mac. Logitech and Razer offer many different options. If you are using a mouse and experiencing stutters, you can try lowering your mouse polling rate (125Hz) to eliminate stutters.

Monitors​

Most monitors work fine for all membership types. To unlock HDR benefits with the Ultimate membership tier, you must use a monitor that supports the HDR10 format.
Ultimate Members can enjoy up to 3840x2160, 3840x1600, 3440x1440, 2560x1440 and 2560x1600 resolutions. 120 FPS streaming will require a monitor that supports at least 120Hz, such as NVIDIA G-Sync Monitors. 240 FPS streaming will require a monitor that supports at least 240Hz. You must connect to the monitor using USB-C with DisplayPort/Thunderbolt, HDMI, DisplayPort, or Mini DisplayPort. Your system may require an additional adapter, or cable, to connect to the monitor. Any adapter used must support DisplayPort 1.2 or HDMI 1.4 for 1080p, or HDMI 2.0 for 1440p/4K. Please read this knowledge base article for more information.

Gamepads​

• NVIDIA SHIELD controller connected wirelessly or using wired USB
  • All Microsoft Xbox Wireless controllers using Xbox Wireless Adapter, Bluetooth, or USB
  • Microsoft Xbox 360 connected wireless using a USB adapter or USB
  • Sony PS5 DualSense connected using Bluetooth or USB
  • Sony DualShock 4 connected using Bluetooth or USB
  • Logitech Gamepad F310/F510/F710
    • Note: you must set the controller to work in (Direct input mode)
    • Note: the nano-receiver must be connected to a USB port that delivers enough power, such as a powered USB hub
  • Steelseries Stratus+
  • Steelseries Stratus Duo
  • Razer Kishi V2
  • Razer Wolverine
  • Backbone One
  • MOGA XP5-A Plus
Additional gamepads may work with GeForce NOW. Some require additional drivers and/or software updates to properly function.

PC Hardware Requirements​

• Dual core x86-64 CPU with 2.0GHz or faster
  • 4GB of system memory
  • GPU that at least supports DirectX 11
    • NVIDIA GeForce 600 series or newer
    • AMD Radeon HD 3000 series or newer
    • Intel HD Graphics 2000 series or newer
Most GPUs released since 2015 can support up to 3840x2160/3840x1600 120 FPS and 1440/1600 120 FPS streaming. For more information on GPUs and specific resolutions, please read this knowledge base article for more information.

Audio Support​

We support 2-channel stereo for Free Memberships. Priority memberships support stereo and 5.1 surround. GeForce NOW RTX 3080 memberships can support 2-channel stereo, 5.1 surround, and 7.1 surround.

Ovo su preporucene konfiguracije sa sajta.

Zašto ne instaliraš GeForfce Now na tv?

Potrebna mi je pomoc oko kucista koje planiram da uzmem kod nas na kredit.
Namena kucista je net,youtube,word/exel i Geforce now.
Monitor mi glumi TCL C735.
Potrebno mi je sto jeftinije resenje,ako je moguce da ne bude mnogo bucno.
SDD plafon 250gb,ne skidam vise nista,prostor mi nije potreban...
Igre igram samo preko Geforce Now,odusevljen sam kako ovaj servis radi. Za ovo sam koristio neki racunar stariji od mene koji je pre par dana zavrsio svoje.

Windows PC​

A 64-bit version of Windows 7, or newer, is required. We recommend using the latest version of Windows 10 Anniversary update. We do not support 32-bit versions of Windows.

Internet Requirements​

GeForce NOW requires at least 15Mbps for 720p at 60 FPS and 25Mbps for 1080p at 60 FPS. We also require less than 80ms latency from an NVIDIA data center. However, for the best experience, we recommend less than 40ms. Please read this knowledge base article on how to test your network.
GeForce NOW requires at least 45Mbps for streaming up to 3840x2160 at 120 FPS, at least 35Mbps for streaming up to 3440x1440/2560x1440/2560x1600 at 120 FPS and at least 35Mbps for up to 1920x1080 at 240fps. We also recommend a hardwired Ethernet connection, or a 5GHz wireless router. AV1 streaming requires a capable GPU. Please read this knowledge base article for more information.
Note: GeForce NOW Ultimate memberships are not available in all data centers. Please check the Service status website for more details.

Keyboards And Mice​

Most built-in or USB keyboards work fine.
We recommend a USB gaming mouse for PC and Mac. Logitech and Razer offer many different options. If you are using a mouse and experiencing stutters, you can try lowering your mouse polling rate (125Hz) to eliminate stutters.

Monitors​

Most monitors work fine for all membership types. To unlock HDR benefits with the Ultimate membership tier, you must use a monitor that supports the HDR10 format.
Ultimate Members can enjoy up to 3840x2160, 3840x1600, 3440x1440, 2560x1440 and 2560x1600 resolutions. 120 FPS streaming will require a monitor that supports at least 120Hz, such as NVIDIA G-Sync Monitors. 240 FPS streaming will require a monitor that supports at least 240Hz. You must connect to the monitor using USB-C with DisplayPort/Thunderbolt, HDMI, DisplayPort, or Mini DisplayPort. Your system may require an additional adapter, or cable, to connect to the monitor. Any adapter used must support DisplayPort 1.2 or HDMI 1.4 for 1080p, or HDMI 2.0 for 1440p/4K. Please read this knowledge base article for more information.

Gamepads​

• NVIDIA SHIELD controller connected wirelessly or using wired USB
  • All Microsoft Xbox Wireless controllers using Xbox Wireless Adapter, Bluetooth, or USB
  • Microsoft Xbox 360 connected wireless using a USB adapter or USB
  • Sony PS5 DualSense connected using Bluetooth or USB
  • Sony DualShock 4 connected using Bluetooth or USB
  • Logitech Gamepad F310/F510/F710
    • Note: you must set the controller to work in (Direct input mode)
    • Note: the nano-receiver must be connected to a USB port that delivers enough power, such as a powered USB hub
  • Steelseries Stratus+
  • Steelseries Stratus Duo
  • Razer Kishi V2
  • Razer Wolverine
  • Backbone One
  • MOGA XP5-A Plus
Additional gamepads may work with GeForce NOW. Some require additional drivers and/or software updates to properly function.

PC Hardware Requirements​

• Dual core x86-64 CPU with 2.0GHz or faster
  • 4GB of system memory
  • GPU that at least supports DirectX 11
    • NVIDIA GeForce 600 series or newer
    • AMD Radeon HD 3000 series or newer
    • Intel HD Graphics 2000 series or newer
Most GPUs released since 2015 can support up to 3840x2160/3840x1600 120 FPS and 1440/1600 120 FPS streaming. For more information on GPUs and specific resolutions, please read this knowledge base article for more information.

Audio Support​

We support 2-channel stereo for Free Memberships. Priority memberships support stereo and 5.1 surround. GeForce NOW RTX 3080 memberships can support 2-channel stereo, 5.1 surround, and 7.1 surround.

Ovo su preporucene konfiguracije sa sajta.
Jel mozes da napises konfiguraciju tog racunara koji je pre par dana zavrsio svoje?

Pa treba mi kuciste i za exel i za net. Koristim to skoro svaki dan.
Mislim da Geforce Now samo za pc aplikaciju i za shield radi 4k.
Treba mi racunar za neke dnevne obaveze. TV ne moze da zameni sve,nazalost.
Jel mozes da napises konfiguraciju tog racunara koji je pre par dana zavrsio svoje?
Ako mi verujes ne znam ni jednu stavku a vec je napustio moj posed :)

ASUS PRIME A320M-K
AMD Athlon X4 970 Quad Core Processor
Afox RX560 sa 4GB DDR5
DDR4 8GB 3200 MHz Patriot Signature Single Channel - PSD48G320081
SSD M.2 NVMe 256GB Patriot P300 1700MBs/1100MBs - P300P256GM28
ZEUS WORKER S02B
500W ZEUS ZUS-500 12cm

36.000

ASUS PRIME A320M-K
Afox RX560 sa 4GB DDR5
ZEUS WORKER S02B
500W ZEUS ZUS-500 12cm

36.000

To je previše matoro iskreno, gpu je ok ali procesor je loš. Bolje Aurora-pro-value sa Ryzen 5 5600G ako ti nije preskupo, ili neki model sa Ryzen 5 4650G. Kasnije dodaš samo još 8GB Ram ako ustreba.

ASUS PRIME A320M-K
Afox RX560 sa 4GB DDR5
ZEUS WORKER S02B
500W ZEUS ZUS-500 12cm

36.000

Pa za te pare nema bolje,jedino bi kuciste stavio ovo koje lici na lenovo i mislim da je nesto bolja ventilacija.
Ploca jeftinija ali sasvim ok,imam je i ja.DOdao bih jos 8gb rama.
Graficku bi uzeo sa KP,bar sapphire rx570 i bolje napajanje,ovo sa kucistem je samo rx560,ili da uzmes tu rx560 sa kp,jedino ako zelis novo.

držimo se teme: konfiguracija za GeForce Now u domaćim radnjama

tema za GeForce Now i druge game streaming servise:

А шта бих могао да добијем за 35.000 дин да сам склапам конфигурацију?
Све мора да буде у једној радњи.
Дакле захтеви су као у првом посту.

Uzmi kredit od banke i ti biraj gde ces i sta da kupis. Za te pare da sam ja tvom mestu vecinu komponenti bi jurio polovno. Realno nisu to neke pare za racunar ali znam kako je kad se nema love i kada ima precis stvari od racunara.

Rekao bih nesto ali bih ispao vulgaran. :D Za taj novac, nov komp ne postoji, postoje samo racunari stari 5-10 godina koje bi mozda mogao da kupis.

Uzmi kredit od banke i ti biraj gde ces i sta da kupis. Za te pare da sam ja tvom mestu vecinu komponenti bi jurio polovno. Realno nisu to neke pare za racunar ali znam kako je kad se nema love i kada ima precis stvari od racunara.
Opet,racunar mi treba za GFN,net i exel.
Sve ovo je radilo na matoroj kanti do skoro.
A nasao sam neke stavke iz te konfiguracije:
*Athlon X4 740
*4gb ram
*amd 64XX grafika

Koliko je meni poznato,ovo je realno kanta,i na toj kanti je sve to radilo kako treba.
Tako da sam ja za 35.000din sklopio ovo sa slike ispod,i koliko mi je kao laiku poznato ovo sa slike je bar 5 puta jace(?).

Da li je sve ovo sa slike kompatibilno i da li ima napajanje u ovom kucistu?

cfg.jpg

• Nije kompatibilno. Ta ploča ne podržava M.2 NVMe.
  • Imaš jeftiniji ram od tog koji si izabrao pa možeš da nađeš 2x8GB za ~5k (recimo Lexar LD4AU008G-B3200GSST).
  • Napajanje ne dolazi sa kućištem. Prvo napajanje da nešto iole valja - FSP HD Series HD420W - oko 4k. Ako ti je preskupo, izbaci jedan RAM modul i to ti je to.

Ne smatraj ovo za preporuku, ali pošto si izgleda naumio da privedeš ovu nemoguću misiju kraju, bar da ti dam smernice da što manje pogrešiš.

Ја се извињавам,морам да рективирам ову тему.
У тренутку кад сам је отварао,хтео сам да на брзину нешто узмем за GFN,али сам од тога одустао.
Разлог је био тај што ми је овај сервис почео све лошије да ради.
Од дана кад све ради перфектно до дана кад све ради очајно.
Тако да сам мање више само по некад палио да играм игре преко GFN.

Сад сам у мало бољој ситуацији,тад је кредит био у плани сад имам нешто кеша.
Сад је план кућиште без графике,а да графику докупим за пар месеци. Или да узмем ПС5.

У сваком случају једна од ове две комбинације се узима...

За кућиште сам спреман да дам 75.000 макс.
Толико имам и не додајем ништа,не зајмим ништа.

Дакле,монитор је тв ТЦЛ Ц735 од 43инча.

*Рам меморија један слот сад од 16гб,и да докупим још један касније.
*ССД од 500гб,за моје потребе сасвим довољно,више не треба.
*Кућиште неко буџет,да не светли и слично.

Процесор и плоча би требало да подрже неку будућу графику за који сам спреман да дам плафон 400е у будућности.

Што се тиче неког будућег мењања процеса тога неће бити,тако да плоча не мора да подржава неке следеће моделе и слично.
Због година и свега,ово је задњи трзај што се тиче гејмига.

Све ћу да узимам у монитор.рс ,без мађара.

Сваки савет је добродошао.
Поздрав.

AMD varijanta, sa 32GB RAM-a u startu i 1TB SSD-om (plus ventilatori, preporučujem):

Monitor AMD.PNG

Intel varijanta...zbog jače cene procesora možeš da biraš da li ćeš 1 štap od 16GB umesto odmah 32GB ili 500GB SSD umesto 1TB. Lično, zadržao bih 1TB SSD jer ionako si planirao da dodaš još 16GB a storagea nikad dosta.

Monitor Intel.PNG

Možda će ti smetati što sam dodao ventilatore ali kućišta u obe varijante dolaze samo sa jednim na izduvu pa ti preporučujem da ih dodaš. E sad, možeš da ih uzmeš odmah ili da kasnije dokupiš pakovanje od 5 komada ovih Arctica, kod nas ih ima za 30€, na KP su možda neki evro manje za pakovanje...

Ako ti se ne dopada nešto drugo, bacićemo pogled, heh.

И која графика стаје у обе варијанте и пта тачно добијам?
Јел ово за 1080п или може мало већа резолуција?
И разлика између процесора је која тачно?

Staju i mrcine od grafika (fizički), samo ako možeš da platiš :)
Ok, ograničen si napajanjem pa su aždaje poput 3080/6800XT verovatno krajnji limit, ali to ionako košta više od 400e...

Elem, ako sam dobro shvatio, hoćeš sistem sada a grafiku kasnije? U tom slučaju ti treba procesor sa integrisanom grafikom da bi uopšte imao sliku dok ne nabaviš odvojenu grafiku, je li.

U slučaju AMD-a, to su procesori sa G oznakom kao taj 5600G. Za nijansu slabiji od varijanti bez integrisane grafike ali vrlo malo...
U Intelovoj verziji, procesori koji imaju F u oznaci su bez integrisane grafike, poput 12400F.

Sad, 12400 je nešto malo jači od 5600G, mada ne mnogo. S druge strane, AMD-ove intergisane grafike su dosta jače od Intelovih i sasvim upotrebljive za lakše igranje (zaboravi na više od 1080p i ultra detalje, doduše).
12400: malo jači procesor, dosta slabija integrisana grafika. 5600G: obrnuto.

E sad, kad bi se strpio i uzeo sve u kompletu s grafičkom kartom, mogao bi ili da uzmeš 5600 non-G koji je otprilike egal sa 12400 i podržava PCIe Gen4 (za razliku od 5600G), ili da uzmeš jeftiniji 12400F pošto ti u oba slučaja ne bi trebala integrisana grafika. Kako rešiš...ako možeš da sačekaš, bilo bi zgodno.

Kad smo kod grafike, ne znam kad planiraš da je uzmeš? Ako kupuješ novo u našim radnjama, možda uvrebaš Sapphire Pulse 6700XT, trenutno je 415-420e, možda padne malo cena kasnije. Za te pare nećeš naći ni približno bolje a da je novo, karta je više no dovoljna za 1080 high refresh, a bogami i 1440p u gomili igara...sve zavisi šta igraš.
Ako bi polovno, za 400e možda može da se uvreba RX 6800 na KP...

Графику сам планирао за неких 2 или 3 месеца.
До тад само нет на рачунару...

Нешто сам гледао КП за ту 6800Х,скупља је доста од буџета. А један оглас видим и продавац пише да треба 850в напајање и то добро?

Nazad
Vrh Dno