Elem, dodje vreme da uzmem i neku desktop masinu pored laptopa posto mu je istekla garancija a nesto mi i trokira gadno u poslednje vreme, a koga drugog pitati za savet nego gomilu strucnjaka za hardver na ovom forumu.
Racunar ce prevashodno biti koriscen u svrhe CAD projektovanja (ArchiCAD, AutoCAD), 3d modelinga (lightwave3d, maya), photoshopa i laganog koriscenja Corel-a.
Veci monitor sa dobrom rezolucijom (1920*1200 bar da bude veca nego trenutno na laptopu), dobra grafika i procesor za povremeno uzivanje u igrama su prioritet.
Procesor - brze izracunavanje u Tower paketu, kao i bolje performanse 3d paketa.
Grafika - 3d, povremeno igre.
Veci monitor (rezolucija) - udobnije crtanje.
Ako se jos moze uglaviti i manji SSD eto meni radosti
Svaki predlog je dobrodosao.
Mis i podlogu vec imam, jedino sto obavezno ciljam od periferija je neka fina i udobna Logitech tastatura.
Zvucnici nisu neophodni jer imam staro pojacalo i stereo sistem, a uglavnom su mi ukljucene slusalice.
Hvala unapred na savetima i trudu.
Racunar ce prevashodno biti koriscen u svrhe CAD projektovanja (ArchiCAD, AutoCAD), 3d modelinga (lightwave3d, maya), photoshopa i laganog koriscenja Corel-a.
Veci monitor sa dobrom rezolucijom (1920*1200 bar da bude veca nego trenutno na laptopu), dobra grafika i procesor za povremeno uzivanje u igrama su prioritet.
Procesor - brze izracunavanje u Tower paketu, kao i bolje performanse 3d paketa.
Grafika - 3d, povremeno igre.
Veci monitor (rezolucija) - udobnije crtanje.
Ako se jos moze uglaviti i manji SSD eto meni radosti
Svaki predlog je dobrodosao.
Mis i podlogu vec imam, jedino sto obavezno ciljam od periferija je neka fina i udobna Logitech tastatura.
Zvucnici nisu neophodni jer imam staro pojacalo i stereo sistem, a uglavnom su mi ukljucene slusalice.
Hvala unapred na savetima i trudu.
Poslednja izmena: