Šta je novo?

Konfiguracija do 500eur,bez monitora.

Gr@sSh0pp3R

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Pozdrav svima,eto dosao je trenutak da zamenim ovu krntiju sa necim boljim.
Pa da pocnem,znaci ja cu navesti neke delove i sta bih zeleo a vi predlozite koju firmu,koji model i tako,znaci hteo bih oko nekih 500eur,550 vrh.Bez monitora kao sto sam rekao u naslovu.

-Mislio sam da uzmem athlona64 3000box ako je to ok

-Maticnu vi predlozite posto se slabo razumem u to,ali znaci neka obicna da podrzava ovu konfiguraciju koju cu navesti,usb itd..

-memoriju 2x512ddr,400,vi recite da li kingston ili sta vec.

-3D karta,dvoumim se izmedju 6600(e sad ovde je problem posto ima toliko tih modela i oznaka da ja ne znam sta znaci i koju da uzmem) i video sam da ima ati x1600 za slicne pare.A naravno dobro bi dosao i predlog za neku trecu karticu.

-hard od 200giga,moze i 250 ako ce da se uklopi u cenu,da lepo radi,da ne zabusava :D

-i kuciste i napajanje ostavljam vama jer meni je sve to isto,znaci uzeo bih neko optimalno za gore navedenu konfiguraciju :)

Naravno,ne morate nista od ovih komponenata koje sam naveo da prihvatite,mozete navesti nesto skroz drugo ali da bude u opsegu oko 500eur ne puno gore. :p

Pozdrav

AMD Sempron 2800+,S754 - 80-ak evra
Gigabyte K8N-E. nForce 4,S754 -70 evra
Graficka Nvidia 6600Gt(bilo koji proizvodjac)- 140-ak evra
Kingston ValueRam,2x512 DDR - 90 evra
mis, tastatura, zvucnici, kuciste, flopi - 50-ak evra
Pioneer DVD-RW - 50 evra
HD 200 GB - 100-ak evra(Maxtor ili WesternDigital)
Modem 10 evra
KOnfiguracija koju hoces je sasvim ok, ali joj cenu dosta kvari taj hard disk, ali ako ti to bas treba...Nemoj da mislis da veci hard diskovi bolje rade, cak u vecini slucaja rade gore, a vise se i greju....
Ako ti cena ispada vise nego sto treba, mozes da ustedis jos na optickom uredjaju(mozda ti DVD rezac ne treba, pa onda uzmi neki combo uredjaj).
Ako zelis da se igras ne bi ti preporucio neko goru graf. karticu tako da bolje bilo da smanjis memoriju na 512. Ako se ne igras dosta, i ne patis za ovim novijim igricama(F.E.A.R, Oblivion, Doom, Quake 4,...)onda ustedi na graf. kartici i uzmi npr.Nvidia 7300GS(80evra) ili ATI X1300 PRo(100 evra), aostavi 1 Gb Ram, koji ce ti mnogo znaciti u normalnom radu.

-Asus P5PL2
-Pentium D 805
-2 x DDR2 533MHz PQI
-SATA2 200GB 8MB Western Digital 7200
-DVDRW Pioneer DVR-111D
-X1600Pro Sapphire ili GF 6600GT MSI
Suma 550 Evra :smoke:
Uzmi 512 MB RAM-a manje i dokupi ostatak konfe koji ti fali, a kad skupis jos za 512 uzmes i pevaj

Poslednja izmena:
Vidim da je vecina njih zaboravila kuciste, moja preporuka je:

AMD Sempron 2800 Box
DFI NF4x Infinity
1GB PQI DDR400
200GB WD SATA
DVD+-RW Pioneer 111
MicroStar 6600GT-TD128, PCIE
Asus MidiTower TA210, 350W ili neki DTK

Cena ne bi trebalo da prelazi 550, e sad ako ti igre nisu toliko vazne mozes uzeti Athlon 3000 S939 i npr MSI K8N NEO4-F i neku jeftiniju grafiku.

Hmm ok svidjaju mi se ideje,ali sam zaboravio da napomenem par stvari.
cd-rom,mis,tastatura,zvucnini i modem mi ne trebaju.

Imam i dvd-rom,dvd-rw,cd-rw tj imam sva 3 tako da opusteno snacicu se.Mis i tastaturu imam i odgovaraju mi a dobro modem je vec sitnica,a i imam adsl tako da ni to mi ne treba bas :)

Sto se tice igranja,jedno sto cu igrati je WoW i mozda jos po koja igra ali ne ove novije zahtevnije,mislim mozda cu ih probati ali ne moram da ih teram na extra grafici.

Znaci jel sigurno sempron 2800 umesto athlona 3000?Mislim jel bolji za igranje? I jel je sempron 64bit?Iako mi ne znaci toliko posto se ne razumem pitam posto vidim da se to sad prodaje svuda :)

I bas bih hteo 2x512 jer mi je vise muka od usporenog rada,ili seckanja i ucitavanja u wow-u.A za hard nisam znao,ali eto dovoljan mi je i taj od 200gb moze i manje ali da brze radi ako je to moguce :D znaci ne volim kad cujem kako drlja i ucitava pola sata.

Pozdrav

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
Znaci jel sigurno sempron 2800 umesto athlona 3000?Mislim jel bolji za igranje? I jel je sempron 64bit?Iako mi ne znaci toliko posto se ne razumem pitam posto vidim da se to sad prodaje svuda :)

Sempron za S754 je 64-bitni. Naravno da je Athlon brzi od Semprona, ali se Sempron isplati zbog veoma dobre overclockabilnosti, a uz to je i jeftin, tako da mozesh vishe kinte da ulozish u grafu i RAM.

I btw. razlika izmedju Sempron 64 i Athlon 64 procesora sa istim pr. nije velika i definitivno ne opravdava razliku od 50 evra u ceni, tako da ti je sempron mnogo bolje (jeftinije) resenje.

verujmi poslusaj

eee imam bolju ideju sto da kupujes semprona bolje kupi newcastla amd 64 na 2800+ jer se bolje klukuje od 3000+, a za plocu bi ti predlozio abit sa nforcom. a st se tice memorije uzmi 2x256 kingston to je sasvim ok.ja bi ti predlozio jedno kuciste koje ja imam a to je centurion coolermaster meni je super ti pogledaj ako hoces.ovo ti je mnogo bolje od semprona zato sto je sempron uskracen i nema 512 kesa neko 256 ili 128.

ubica je napisao(la):
eee imam bolju ideju sto da kupujes semprona bolje kupi newcastla amd 64 na 2800+ jer se bolje klukuje od 3000+, a za plocu bi ti predlozio abit sa nforcom. a st se tice memorije uzmi 2x256 kingston to je sasvim ok.ja bi ti predlozio jedno kuciste koje ja imam a to je centurion coolermaster meni je super ti pogledaj ako hoces.ovo ti je mnogo bolje od semprona zato sto je sempron uskracen i nema 512 kesa neko 256 ili 128.

:laugh: sta si ti sve ovde izpromasivao, prvo zasto 2x256 kad preporucujes s754 koji nije dual channel, dalje 2x256 dovoljno za sta? Dalje Sempron je bolja kupovina od NC, jer je jeftiniji a kad se klokne dobija se u najmanju ruku isto.

eee care

dobro za to sm se *****ao ali ovo mu je pet puta bolje nego sempron koji je jadan neka uzme modul od 1gb posto ne podrzava dual mem. ali moze da uzme i venisa na 3000+koji lesi i podrzava dual mem. aa ne semprona koji kad se klokuje nemoze da stigne ni MORGANA!!!!!!!! aaa predlozio sam mu newcastla zato sto ga ja imam i lesim svakog semprona.

ubica je napisao(la):
aa ne semprona koji kad se klokuje nemoze da stigne ni MORGANA!!!!!!!! aaa predlozio sam mu newcastla zato sto ga ja imam i lesim svakog semprona.

Ne vredi drugacije .... smes na crtu? :-devil-: evo ja imam Semprona ti imas NC izaberi CPU (posto kapiram da nemamo iste graficke) test da vidim de me to toliko lesis???

Evo Super Pi-a: ovo je samo ono udri po clkgenu ako budes isao nize reci da pocnem memoriju da zatezem :-devil-:

Prilozi

• Super Pi.jpg
    Super Pi.jpg
    238.9 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
E tek sam sad video da se jos vrti ova tema :)
Nego cekajte,sad ste me skroz zbunili,znaci ako uzmem sempron losije ce mi raditi 2*512 nego 2*256? Ne kapiram...

I ono ajd ako ima neko od vas koji se bavi sklapanjem konfiguracija,da mi baci pm,znaci vise verujem vama sa bencha,nego onim u oglasima sto nude celerone i neke fush kartice za 400eura...

Pozdrav

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
E tek sam sad video da se jos vrti ova tema :)
Nego cekajte,sad ste me skroz zbunili,znaci ako uzmem sempron losije ce mi raditi 2*512 nego 2*256? Ne kapiram...

I ono ajd ako ima neko od vas koji se bavi sklapanjem konfiguracija,da mi baci pm,znaci vise verujem vama sa bencha,nego onim u oglasima sto nude celerone i neke fush kartice za 400eura...

Pozdrav

bolje ce ti raditi 2x512 jer ima vise rama, sempronu je svejedno dal je 2x ili 1x cak je pozeljno 1 modul jer onda 100% ce raditi 1T podesavanje za ram. nego mene brine de nestade ubica :d?

Nazad
Vrh Dno