Šta je novo?

konfiguracija do 30k

sukimtk

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2013
Poena
169
sastavljam ortaku konfiguraciju do 30k

mislio sam da mu preporucim 7770 ili 7750, amd x4 750k

ali to sam na brzinu nasao

pomagajte ljudi plz :D

U to kuciste stravljau kinesku verziju LC napajanja :), ono 600-H koje jedva 300W da ima.
Gurace tu konfu, al kad je budzet zategnut...

Jel razmisljao tvoj drug mozda polovnu graficku u garanciji da uzme, neku Nvidia da izbegne potencijalne rudarske graficke (ATI/AMD).
Moze znatno bolju polovnu graficku da uzme za te pare.

Intel G3220 - 5400
H81 ploca - 4500
4GB DDR3 - 3200
HDD 500GB - 4800
ATI 7770 - 9500
kuciste Rhino "500W" - 2400

( LC420H-12 tera ovu kombinaciju bez problema , a mislim da je i ovo Rhino "500W" podjednake snage )

Da ne otvaram novu temu - slicna situacija - ortaku treba konfa do 30.000 za:

- dotu 2 i heroes 6 i neku slicnu igru (eventualno neku voznju ali nije obavezno sve na max)
- corel (on mi kaze na sadasnjem starom kompu da koristi 13icu = matoro = nije zahtevan sto se toga tice)
- da bude konkurentna sledece ~ 4 godine

On vec ima kuciste neko staro (proverio bih valja li cemu) i napajanje skoro uzeto (500w rhino rx), pa ako moze sa tim da tera, onda bi uzimao komplet bez ovih stvari.

Znam da za ove pare ne moze mnogo da se bira, pa ako neko moze da preporuci optimalno nesto, eventualno ako ne moze sve novo, da pokupuje bez grafike pa posle polovnu neku da kupi ako nadje u garanciji...

Pozdrav dobri ljudi.

Hvala puno svima koji su odgovorili i spasili me dodatniog ulazenja u materiju o trzistu i gubljenja vremena! HVALA PUNO!!!

Još jedan predlog u moru predloga ;) :

CPU FM2 AMD Athlon™ X4 Quad-Core 740
MB FM2 A55 MSI FM2-A55M-E33
DDR3 4GB 1333MHz Patriot Signature CL9
AMD Radeon 7770 Gigabyte OC 1GB/DDR5
HDD SATA3 7200 500GB Toshiba
DVD+/-RW Samsung
(postojeće kućište i napajanje)

29.835din

OK, hvala ti :wave:, trebalo mi je nesto konkretno jer nemam previse vremena da se upustam u ucenje trenutne ponude i trzista nego nesto samo da ga nadjem, pokazem mu i ako ortaku "odgovara" (totalno se ne razume) da kupi i da mu sklopim.

pozz

samo jos jedno pitanjce... hoce li sve ovo rhino rx 500w da povuce?
negde sam procitao da realno ima 210w, pa obzirom da je proc u piku 65w, graficka kolko sam video do 80w, oce li to biti stabilno sa svim ostalim komponentama ili ipak mora da se kupuje nesto brendirano (ako da, sta to ima za male novce da valja?)?

da ne dodje do zabune, spomenuto napajanje je ortakovo 'novo' koje je skoro uzeo, a ja koliko sam video nema 6topisnki dzek za grafu tako da def. otpada

hvala puno covek, ali resio ortak da se otvori za novo napajanje - hoce da bude siguran zbog predjasnjeg iskustva sa njima, a i da ne rastura rezervnu masinu... nesto brendirano od 500w bi trebalo da vrsi posao ?

i da, ako bi mozda uzeo x4 750k (100w) umesto 740 (65w)- da li bi mu trebao bolji hladnjak od fabrickog (izbegao bih zezanje i sa tim)? razlika i nije neka ni u ceni ni u performansama, al ono, da pitam za misljenje...

Poslednja izmena:
Chieftec GPS-500A8 je fin izbor, ne verujem da ima nešto normalno ispod 4.000din, koliko ovo košta.

750K je dobar zbog OC-a, ali sa onom jeftinom pločom i box kulerom od toga slaba vajda, u odnosu na 740 sa 65W TDP-a imao bi 200MHz brži CPU sa 100W TDP-om.

hahaha, to smo i birali, valjda ce ga imati u mon**** :D

iskreno, nista se i ne kupuje za OC, nego da sluzi sa sto manje intervencija. mozda je to nekome bacanje para, ali niti je decko zagrizenik, niti ja imam vremena sad i sa tim se zezam :d

tebi covek veliko hvala, jes da od 30 napravismo konfu od skoro 40 mica, al nadam se da ce se ulozeno isplatiti :wave:

Vrh Dno